Noutati

Ce blocuri s-au construit in Bucuresti dupa cutremurul din 1977

Ce blocuri s-au construit in Bucuresti dupa cutremurul din 1977

13 decembrie, 2010

Bulevardul Unirii - Inceput in 1983, proiectul de 15.000 de apartamente care se intinde dupa piata Alba Iulia, a fost destinat initial muncitorilor de la Casa Poporului dar a devenit dupa 1990 una din cele mai scumpe zone rezidentiale din capitala La nivelul Bucurestiului, inainte sau dupa cutremurul din 1977 reprezinta o intrebare de cateva mii de euro in momentul tranzactionarii unei locuinte, scrie revista Business Construct in numarul din luna decembrie, care va aparea in aceasta saptamana alaturi de Ziarul Financiar. Astfel, un apartament cu doua camere construit inainte de 1977 la o apropiere de circa 10 minute de o statie de metrou este scos la vanzare - fara imbunatatiri majore - cu cel mult 50.000 de euro, in timp ce pentru o locuinta similara construita dupa anul cutremurului proprietarii…

mai mult >
Fiskars a lansat in Romania o noua gama de produse pentru gradinarit

Fiskars a lansat in Romania o noua gama de produse pentru gradinarit

08 decembrie, 2010

Prezenta pe piata din Romania de peste 10 ani, compania finlandeza Fiskars, unul dintre liderii globali in domeniul produselor pentru casa, gradina si activitati outdoor, si-a prezentat la Bucuresti, noua gama de unelte pentru gradinarit si articole de uz casnic. Uneltele Fiskars nu sunt doar simple obiecte, ci au propria lor viata. O experienta placuta a gradinaritului, o bucatarie perfecta sau o activitate recreativa in aer liber sunt asigurate de unelte ergonomice, functionale si creative. Bunul gust al publicului din Romania si nevoia sa exprimata pentru ustensile inovatoare, intuitive, durabile si cu design atragator incurajeaza Fiskars in directia dezvoltarii planurilor sale de investitie pe aceasta piata, a declarat Taija Felt, director export Fiskars Brand Finland Oy. Cu sprijinul…

mai mult >
Piata imobiliara isi continua declinul. Preturi mai mici cu 14%

Piata imobiliara isi continua declinul. Preturi mai mici cu 14%

07 decembrie, 2010

Cea mai mare scadere a preturilor locuintelor vechi in ultimele 12 luni s-a inregistrat la Timisoara, unde valoare indicelui imobiliare.ro a scazut cu peste 18%. La nivel national indicele imobiliar s-a cifrat la finele lunii noimebrie la 1.049 euro/mp, cu aproape 14% mai mic fata de acum un an, informeaza site-ul imobiliare.ro. Dupa o scadere de 3% in luna octombrie,apartamentele din marile orase din Romania au continuat sa se ieftineasca cu alte doua procente si in noiembrie, un nou prag minim fiind atins pe segmentul apartamentelor la nivel national. In Ploiesti preturile au stagnat, in timp ce in Iasi s-a inregistrat, in luna noiembrie o crestere destul de importanta, de 2,1%. "Anul a inceput intr-o nota optimista, cei mai multi jucatori din piata au estimat chiar o stabilizare a preturilor.…

mai mult >
Cumparatorii Blue Tower isi pot lua adio de la apartamente. Dezvoltatorul a intrat in faliment

Cumparatorii Blue Tower isi pot lua adio de la apartamente. Dezvoltatorul a intrat in faliment

07 decembrie, 2010

Vehiculul investitional Copper Beech Capital, stabilit pentru dezvoltarea ansamblului rezidential Blue Tower din Colentina, a intrat in faliment, dupa ce procedura de reorganizare prin insolventa a esuat. Blocul dispune de 156 de apartamente. Deocamdata e prematur sa ne gandim la licitatie. Hotararea judecatorului sindic este recenta, de ieri dupa masa, si nici nu e redactata inca. Urmeaza procedurile prealabile trecerii de la starea de urmarire la faliment care poate dura pana la sfarsitul trimestrului intai al anului viitor, pentru ca termenele sunt foarte largi. Dupa aceasta perioada se poate lua in vedere valorificarea bunului. Principalul creditor este banca, dar sunt inscrise la masa credala si unele persoane care au platit avans pentru apartamente. Unii nu au considerat de cuviinta…

mai mult >
Casele in stil american prind teren

Casele in stil american prind teren

24 noiembrie, 2010

Dezvoltatorii sunt tot mai presati sa gaseasca solutii cat mai eficiente. Data fiind preocuparea tot mai mare a oamenilor pentru facturile la energie, tot mai multi dezvoltatori imobiliari au lansat anul acesta proiecte de locuinte care utilizeaza materiale de constructie alternative la cele clasice si care asigura o eficienta energetica mai ridicata. Dincolo de casele din BCA sau caramida, materialele neconventionale ca lemn, OSB (placi din fibre orientate), otel isi fac tot mai mult loc pe piata. Motivul: le asigura dezvoltatorilor costuri mai mici, iar clientilor cheltuieli reduse cu energia. Costuri mai mici cu energia Un astfel de proiect, cu materiale alternative care permit facturi la energie cu circa 30-40% mai mici fata de locuintele clasice, este cel lansat ieri de compania Ozone…

mai mult >