Noutati

Prima toamna din ultimii ani cand chiriile nu cresc - 20 octombrie 2010

Prima toamna din ultimii ani cand chiriile nu cresc - 20 octombrie 2010

20 octombrie, 2010

Nici (re)venirea studentilor la universitati nu a reusit sa anime piata chiriilor. Potrivit specialistilor, anul acesta este prima toamna cand chiriile nu au crescut, ba din contra, au scazut. Pana acum, inceputul anului universitar era mana cereasca pentru proprietarii care isi inchiriau locuintele, cererea mare ridica preturile cu cel putin 10-15%. Criza a dat peste cap planurile proprietarilor care au asteptat toamna pentru a-si inchiria apartamentele la un pret mai mare. Cererea din partea studentilor nu a mai fost ca in alti ani. In primii doi ani din facultate am stat in chirie in zona Lujerului, am platit si 300 euro/luna. Am preferat anul acesta sa imi iau un loc in camin, sa nu mai dau bani pe chirie. Am observat ca au scazut chiriile, dar in camin e mult mai ieftin.", spune Laur,…

mai mult >
Executarile silite produc o avalansa de case ieftine - 20 octombrie 2010

Executarile silite produc o avalansa de case ieftine - 20 octombrie 2010

20 octombrie, 2010

Bancile nu au voie sa tina un bun executat silit decat un an, astfel vor fi scoase la vanzare case si la 10-20% fata de valoarea lor din 2008 Gheorghe Piperea: Pretul real al unei locuinte din 2008 care s-a vandut cu 120.000 de euro este maximum 30.000 euro Consultantii sustin ca si mentalitatea romanilor a fost gresita, ei fiind interesati sa primeasca o suma cat mai mare, nu de nivelul dobanzilor Reducerea salariilor cu 25%, dar si disponibilizarile de anul acesta au dus la explozia, peste noapte, a numarului romanilor care intarzie tot mai mult cu plata ratei la banca, si care sunt executati silit. Potrivit datelor din piata, unu din zece romani nu-si mai pot plati ratele la timp, mai exact aproximativ 900.000 de romani au datorii mai mari de 90 de zile la banca, care automat inseamna ca…

mai mult >
Pulsul chiriilor - 20 octombrie 2010

Pulsul chiriilor - 20 octombrie 2010

20 octombrie, 2010

Pretul solicitat pentru inchirierea apartamentelor in zonele centrale din cele mai mari orase din tara este prezentat in cadrul unei analize pe Imobiliare.ro. Desi preturile medii solicitatese mentin la valori relativ ridicate, exista multe oferte punctuale, la preturi atractive. Pretul solicitat pentru inchirierea unei garsoniere dintr-o zona centrala a Capitalei porneste de la 175 euro/luna. Pentru aceasta suma poate fi inchiriata, de exemplu, o garsoniera nemobilata, de 24 mp, situata intr-un imobil construit in 1947 de pe Bulevardul Magheru. Pe Calea Victoriei, in Piata Unirii si Dorobanti, preturile sunt mai mari. Aici, garsonierele mobilate si cu o suprafata ceva mai mare, pot fi de circa 350 euro/luna. Chiriile apartamentelor cu trei camere din aceste zone pornesc, pe Bulevardul Magheru,…

mai mult >
Schimbul de case revine in forta - 12 octombrie 2010

Schimbul de case revine in forta - 12 octombrie 2010

12 octombrie, 2010

Cele mai vanate proprietati, de catre cei interesati de schimburile imobiliare, sunt apartamentele cu doua camere si garsonierele Foto: Petrica Tanase Pentru a scapa de ratele bancare, unii romani aleg sa-si schimbe locuintele cu unele mai mici, obtinand si o diferenta de bani care poate acoperi o parte din datorii. Cele mai practicate schimburi sunt, in prezent, cele dintre locuintele cu trei sau patru camere si cele cu doua. In urma cu doi-trei ani schimbul de case reprezenta o modalitate prin care o familie mai numeroasa ceda o locuinta cu suprafata mai mica pentru una mai mare achitand o diferenta de bani. In prezent, aceasta practica are un alt scop, iar multi romani aleg sa schimbe o locuinta mai mare cu una mai mica, iar cu diferenta de bani primita sa-si achite creditele bancare. In…

mai mult >
In sase ani am reabilitat termic 20 de blocuri - 11 octombrie 2010

In sase ani am reabilitat termic 20 de blocuri - 11 octombrie 2010

11 octombrie, 2010

Badila: De la inceputul programului in 2002 pana in 2008in toata tara au fost reabilitate termic doar 20 de blocuri In 2009 s-au reabilitat ceva mai multe cladiri, insain 2010 fondurile de la buget au fost reduse "Alte tari au investit mult in acest program pe timp de criza, iar efectele au fost vizibile in intreaga economie'' Romania nu sta prea bine la capitolul reabilitare termica, din moment ce programul a fost demarat inca de acum 8 ani, iar cu rezultatele nu prea ne putemlauda. PotrivitpresedinteluiAsociatiei tMA-RO, Adrian Badila, programul de reabilitare termica a cladirilor din Romania a inceput inca din 2002, insa efectele s-au resimitit mult mai tarziu, drept dovada fiind si faptul cadin 2002 pana in 2008, cand a fost modificata legea, au fost reabilitate termic doar 20 de blocuri…

mai mult >