Noutati

Peste 90% dintre bucuresteni isi aleg locuinta in functie de pret - 10 septembrie 2010

Peste 90% dintre bucuresteni isi aleg locuinta in functie de pret - 10 septembrie 2010

10 septembrie, 2010

Majoritatea celor care doresc sa achizitioneze o locuinta au drept criteriu principal de selectie pretul. Din cauza puterii de cumparare reduse amplasamentul, calitatea constructiei sau suprafata sunt elemente secundare la alegerea unei case, potrivit unui studiu al companiei de consultanta imobiliara RealTime realizat pe Bucuresti. "Ca urmare a scaderii puterii de cumparare accentuate, principalul criteriu de alegere este pretul, respectiv pentru 94% din respondenti. Restul de 6% sunt cumparatorii de proprietati speciale, pentru care pretul nu este cel mai important criteriu", se arata in studiul Real Time. Criteriile secundare pretului, sunt in ordine locatia, calitatea constructiei, finisajele, brandul dezvoltatorului si suprafata locuintei. "Tendinta din ultimii doi ani a fost achizitia…

mai mult >
O banca, cel mai nou jucator de pe piata portalurilor Imobiliare - 03 septembrie 2010

O banca, cel mai nou jucator de pe piata portalurilor Imobiliare - 03 septembrie 2010

03 septembrie, 2010

Banca Comerciala Romana (BCR) este prima institutie de credit autohtona care deschide propriul portal imobiliar. Dedicata ofertelor venite dinspre agentiile si dezvoltatorii parteneri ai bancii, platforma on-line se diferentiaza puternic de concurentii de pe aceasta nisa Agentiile si dezvoltatorii nu vor plati pentru acest serviciu. Singura conditie este ca ei sa indeplineasca statutul de parteneri ai bancii. Astfel, un potential client care are intentia de a cumpara un imobil afisat pe portal este indrumat catre unitatea BCR arondata zonei pe care o deserveste respectiva agentie imobiliara" a declarat pentru Gandul Cornel Cojocaru, directorul departamentului de comunicare al BCR. Oficialul institutiei bancare precizeaza ca persoanele fizice nu vor putea sa isi promoveze ofertele imobiliare…

mai mult >
Captivii sistemului centralizat de incalzire, tot mai putini si tot mai arsi la buzunare - 03 septembrie 2010

Captivii sistemului centralizat de incalzire, tot mai putini si tot mai arsi la buzunare - 03 septembrie 2010

03 septembrie, 2010

Pana la finele anului debransatii vor fi mai multi decat cei bransati Debransarile masive vor face sistemele publice si mai ineficiente Cei care vor ramane vor plati scump pentru cei care au plecat din sistem Romania se afla intr-o alta perioada de tranzitie deplina, trecerea de la sistemul public la centrale termice de apartament, ce va ajunge la finele acestui an la apogeul ultimilor ani. Un proces care a accelerat si mai mult in ultima perioada, pe fondul inaspririi conditiilor economice, al anuntului autoritatilor romane de a taia subventiile pentru gigacalorie, dar si al ineficientei tot mai mari a sistemului public de incalzire. Ultimele statistici arata ca numarul de apartamente bransate la sistemele centralizate si cel al apartamentelor cu centrale termice proprii aproape s-a egalizat…

mai mult >
Casa pasiva vs. Clasica - 02 septembrie 2010

Casa pasiva vs. Clasica - 02 septembrie 2010

02 septembrie, 2010

Este foarte important ca, la realizarea unei case pasive, cerintele constructive, dar si cele practice sa fie luate in considerare inca din faza de proiectare. ... Intrata recent in vocabularul contemporan, casa pasiva este un concept ce presupune obtinerea unui confort ambiental maxim cu costuri minime, prin masuri pasive. Fiind in primul rand o problema tehnica, ne-am adresat unui specialist in domeniul aplicarii practice a acestor tehnologii: ing. Nicolae Nitulescu, director THERMODUL. Notiunea de casa pasiva este un concept european, introdus in anii 1987 - 1988 de Adamson si Feist, iar confortul ambiental a trebuie sa fie asigurat prin masuri pasive (ventilatie controlata, recuperare energetica, etanseizare, izolare, energii neconventionale), fara instalatii de incalzire sau racire bazate…

mai mult >
Romanii nu mai au bani sa-si termine casele - 02 septembrie 2010

Romanii nu mai au bani sa-si termine casele - 02 septembrie 2010

02 septembrie, 2010

In primele 6 luni ale acestui an, un numar de 18.674 de locuinte au fost finalizate, cu 4.827 de locuinte mai putin decat in acelasi interval din 2010. In 7 din cele 8 regiuni de dezvoltare ale tarii numarul locuintelor finalizate s-a redus, potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica (INS). Doar in regiunea Centru au fost finalizate mai multe locuinte in primul semestru al acestui an, fata de primele 6 luni ale anului trecut. Distributia in profil regional: Centru 2.307 locuinte (plus 156 locuinte) Nord Vest 2.542 locuinte (minus 1.725 locuinte) Sud Est 2.217 locuinte (minus 1256 locuinte) Nord Est 3.447 locuinte (minus 751 locuinte) Bucuresti Ilfov 2.578 locuinte (minus 623 locuinte) Vest -1.214 locuinte (minus 404 locuinte) Sud Vest Oltenia 1.437 locuinte (minus 134…

mai mult >