Noutati

Rapotan, Arabesque: Fara investitii de la buget piata de constructii nu poate sa-si revina - 21 iulie 2010

Rapotan, Arabesque: Fara investitii de la buget piata de constructii nu poate sa-si revina - 21 iulie 2010

21 iulie, 2010

Cel mai mare distribuitor de materiale de constructii, Arabesque din Galati, controlat de omul de afaceri Cezar Rapotan, a inregistrat in primul semestru o cifra de afaceri similara cu cea din perioada similara a anului trecut, in ciuda faptului ca piata de constructii s-a diminuat cu circa 20% in aceeasi perioada. Compania nu a dorit sa precizeze si valoarea vanzarilor. Rapotan considera ca revigorarea consumului de materiale de constructii depinde de o politica economica adecvata a Guvernului, bazata pe cheltuieli bugetare minime si directionarea unor sume importante spre investitii, un curs valutar stabil si crearea unor conditii atractive pentru investitiile private. Arabesque a realizat anul trecut un business total de 1,6 mld. lei (378 mil. euro), in scadere cu 20%, suma cuprinzand si…

mai mult >
Tranzactiile imobiliare romanesti, cele mai scumpe din UE - 21 iulie 2010

Tranzactiile imobiliare romanesti, cele mai scumpe din UE - 21 iulie 2010

21 iulie, 2010

Romanii platesc notarilor si agentilor cel mai mare cost real al unei tranzactii imobiliare, comparativ cu aceleasi costuri din Uniunea Europeana. Potrivit Consiliului Concurentei, notarii si agentii imobiliari taxeaza si servicii pe care practic nu le presteaza, doar pentru a umfla sumele pe care le incaseaza. Si asa ajungem noi, poporul cu unul dintre cele mai mici venituri medii din Uniune, sa platim taxe notariale de 14 ori mai mari decat un neamt, pentru a vinde sau cumpara o proprietate. Notarii, nejustificat de scumpi Potrivit calculelor facute de Consiliul Concurentei, romanii platesc servicii juridice de 1.070 euro, acesta fiind tariful minim practicat de notari. Un cost care este de patru ori mai mare, daca facem comparatia cu media europeana si daca se tine cont de nivelul veniturilor…

mai mult >
Asigurarea obligatorie a locuintelor: 10 intrebari si raspunsuri - 19 iulie 2010

Asigurarea obligatorie a locuintelor: 10 intrebari si raspunsuri - 19 iulie 2010

19 iulie, 2010

Asigurarea obligatorie a locuintelor, care se aplica din data de 15 iulie, a starnit foarte multe reactii din partea proprietarilor de case. In urmatoarele sase luni peste opt milioane de proprietari de locuinte trebuie sa incheie o asigurare care costa 10 sau 20 de euro pe an, in functie de materialele din care sunt construite locuintele respective. 1. Sunt proprietar de locuinta. Ce trebuie sa fac? Proprietarii de locuinte trebuie sa incheie asigurarea obligatorie in maximum 6 luni de la aplicarea legii, adica pana la data de 15 ianuarie 2011, in caz contrar fiind sanctionati de primarie cu o amenda cuprinsa intre 100 si 500 de lei. Cei care au deja o asigurare facultativa trebuie sa incheie polita obligatorie in maximum 5 zile de la expirarea celei facultative. 2.Unde poate fi incheiata…

mai mult >
Romania ramane fruntasa la declinul din constructii. In mai scaderea a fost de 20,2% - 19 iulie 2010

Romania ramane fruntasa la declinul din constructii. In mai scaderea a fost de 20,2% - 19 iulie 2010

19 iulie, 2010

Romania a inregistrat in luna mai cel mai puternic declin din Uniunea Europeana (UE) al productiei sectorului de constructii, de 20,2%, ca serie ajustata in functie de numarul zilelor lucratoare, comparativ cu aceeasi perioada din 2009, la nivelul blocului comunitar scaderea medie fiind de 2,4%. Dintre cele 14 state pentru care Eurostat, biroul de statistica al UE, a avut date disponibile, productia sectorului de constructii din luna mai a scazut in ritm anual in zece, urcand in celelalte. Cele mai accentuate evolutii negative ale indicatorului au fost observate, excluzand Romania, la Spania (18,9%) si Bulgaria (16,6%). Cele mai mari cresteri au fost raportate de Marea Britanie (10%), Olanda (5,7%) si Germania (3,8%). Romania a inregistrat in mai, de asemenea, cea mai mare scadere lunara a…

mai mult >
Ce surprize neplacute ascund apartamentele noi ieftine - 16 iulie 2010

Ce surprize neplacute ascund apartamentele noi ieftine - 16 iulie 2010

16 iulie, 2010

In weekend se deschide o expozitie de case noi low cost. Specialistii avertizeaza ca pretul mic de azi poate aduce probleme in viitor si ii sfatuiesc pe clienti sa ceara informatii detaliate. Garsoniere noi de 25.000 de euro, apartament de doua camere cu 50.000 de euro, plus reduceri pentru mobilier - targul de imobiliare care se deschide astazi la Palatul Copiilor din Capitala isi intampina clientii cu cele mai ieftine oferte de locuinte noi de pe piata. Project Expo low cost isi va tine portile deschise pana duminica. Specialistii ii avertizeaza pe cei interesati de achizitia unei case ca "ieftin" poate presupune o serie de surprize neplacute, asa ca vizitatorii ar trebui sa verifice ofertele cu multa atentie. Case ieftine, in afara orasului Cel mai mic pret din cadrul targului este valabil…

mai mult >