Noutati

BCR si BRD primesc partea leului din

BCR si BRD primesc partea leului din "Prima casa" - 05 martie 2010

05 martie, 2010

Fondul National pentru Garantarea Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a repartizat plafonul de 700 milioane de euro celor 21 de banci care au transmis oferte de participare la programul Prima Casa". BCR si BRD au primit cele mai mari plafoane, 215,6 milioane de euro, si, respectiv, 161,7 milioane de euro. Anul acesta, pe lista bancilor care vor da credite prin programul Prima Casa au intrat si Romanian International Bank (RIB) si Banca Carpatica. Premierul Emil Boc i-a cerut, ieri, ministrului Finantelor sa se asigure ca pana la sfarsitul saptamanii vor fi incheiate cu bancile toate conventiile de garantare pentru Prima casa, astfel incat programul sa fie operational incepand cu luni, 8 martie, ca un cadou pentru romance si romani. "A fost semnata conventia cadru in programul Prima Casa cu…

mai mult >
Unele banci tin dobanzile maxime la

Unele banci tin dobanzile maxime la "Prima casa 2" - 04 martie 2010

04 martie, 2010

DEBUT. Mai multe institutii financiare au ales sa practice pentru creditele garantate marjele maxime admise de guvern, de 4% pentru imprumuturile in euro si 2,5% pentru cele in lei. Una dintre cele doua banci nou intrate in programul guver namen tal Prima casa 2, Romanian International Bank (RIB), va avea ca oferta pentru creditele de acest gen dobanzile plus marjele maxime permise de Fondul National de Garantare a Creditului pentru IMM-uri (FNGCIMM). Astfel ca, pentru un credit in euro, RIB ofera Euribor la 3 luni plus o marja de 4%, iar pentru imprumuturile in lei, Robor la 3 luni plus 2,5%. La acestea se mai adauga si comisionul de gestiune datorat FNGCIMM de 0,37% pe an, calculat la soldul finantarii. Potrivit oficialilor bancii, institutia mai percepe o taxa de inscriere in Arhiva Electronica…

mai mult >
Cat te costa de fapt o locuinta prin Prima Casa? Afla de cati bani ai nevoie pentru o garsoniera de 46.000 de euro! - 04 martie 2010

Cat te costa de fapt o locuinta prin Prima Casa? Afla de cati bani ai nevoie pentru o garsoniera de 46.000 de euro! - 04 martie 2010

04 martie, 2010

Daca ti-ai pus in gand sa te inhami la cumpararea unei locuinte prin programul Prima Casa, ar fi bine sa stii ca pretul pe care il vei plati nu se rezuma doar la cel cerut de vanzator. Si asta pentru ca, pe langa costul afisat trebuie sa iei in calcul numeroase alte cheltuieli, cum ar fi declaratiile notariale, banii ceruti de agentia imobiliara sau cei pentru asigurare. Programul Prima Casa 2 este pe punctul de fi repornit si nu putini sunt cei care deja isi fac calculele pana la ultimul ban. Ei bine, recomandat ar fi sa nu mizezi pe toate economiile atunci cand analizezi ofertele de pe piata imobiliara, ci sa te gandesti ca daca iti permiti o garsoniera de 46.000 de euro va trebui sa adaugi la aceasta suma cheltuieli suplimentare de pana la 5.000 de euro. Asadar, de cati bani ai nevoie pentru…

mai mult >
Cu 2.400 de lei, la

Cu 2.400 de lei, la "Prima casa 2" - 02 martie 2010

02 martie, 2010

O familie formata din doua persoane are nevoie de venituri de cel putin 2.400 de lei, adica 583 de euro, pentru a contracta un imprumut in valoare de 66.500 de euro, pentru o casa in regie proprie. Aceasta este suma mentionata in revista Capital, in urma consultarii reprezentantilor a sase banci participante in programul guvernamental. Venitul e suficient pentru obtinerea unui credit de la UniCredit triac, de exemplu, dar prea mic pentru standardele impuse de Intesa Sanpaolo Bank sau Raiffeisen Bank. In primul caz, suma de care trebuie sa dispuna o familie este de cel putin 2.800 de lei (690 euro). La Raiffeisen vor fi necesari 3.600 de lei (870 de euro). Calculele sunt valabile pentru o familie care nu mai are alte credite sau care ramane cu aceste sume dupa plata ratelor la celelalte imprumuturi.…

mai mult >
Galon: Am gresit cand am crezut ca pretul caselor creste fara oprire - 02 martie 2010

Galon: Am gresit cand am crezut ca pretul caselor creste fara oprire - 02 martie 2010

02 martie, 2010

Criza din imobiliare nu i-a iertat nici pe dezvoltatorii experimentati, cum este cazul sefului GTC, Shimon Galon, care este nevoit in aceasta perioada sa accepte ca o serie de chiriasi sa ocupe gratuit spatii din mallurile construite, in timp ce ritmul de vanzare a apartamentelor din portofoliu este de 7-8 ori mai lent fata de anii 2007-2008. "Singura greseala a fost ca ne-am lasat dusi in eroare de piata rezidentiala unde, cand vindeam zeci de apartamente lunar, credeam ca preturile cresc fara sa se opreasca. Asta s-a intamplat pana in momentul predarii apartamentelor cand oameni care platisera avansuri de 20% nu mai puteau plati restul. In FeliCity am finalizat prima etapa, cu 112 apartamente, toate vandute, dar am livrat doar 40 de locuinte. Pentru restul inca asteptam clientii sa vina…

mai mult >