Noutati

Case noi prin intermediari - avantaje si dezavantaje - 01 martie 2010

Case noi prin intermediari - avantaje si dezavantaje - 01 martie 2010

01 martie, 2010

OPTIUNE. Consultanta de specialitate la preluarea apartamentului poate evita problemele ulterioare, dar cu pretul unei facturi mai incarcate. Riscul este ca nu toti sunt tocmai profesionisti. Din ce in ce mai multe case noi pot fi cumparate prin intermediari. Pe langa cunoscutii agenti imobiliari, noii vanzatori sunt fie persoane fizice, care au cumparat cateva apartamente in scop investitional, fie fonduri de investitii. Cei care opteaza pentru colaborarea cu acestia din urma pot beneficia de unele avantaje, care vor necesita insa in vestitii suplimentare. Preturile noastre, fata de cele ale dezvoltatorilor, sunt cu 3 pana la 10% mai mari, in functie de fiecare complex in parte, spune Nimrod Zvik, director marketing Be Igloo. Compania, care detine 800 de unitati si are in plan achizitii de…

mai mult >
Warren Buffett: Imobiliarele din SUA isi revin. In Romania preturile se prabusesc din nou - 01 martie 2010

Warren Buffett: Imobiliarele din SUA isi revin. In Romania preturile se prabusesc din nou - 01 martie 2010

01 martie, 2010

Anul trecut locuintele noi s-au ieftinit cu 19% Piata locuintelor din Statele Unite ale Americii, care a avut o contributie decisiva in pornirea crizei financiare, ar trebui sa-si revina in circa un an de zile, spune omul de afaceri american Warren Buffett. "In circa un an, problemele pietei locuintelor ar trebui sa fie depasite. Preturile vor ramane, bineinteles, cu mult sub nivelul perioadei bulei imobiliare, dar pentru fiecare vanzator afectat de aceasta situatie va fi un cumparator care va profita", a spus Buffett intr-o scrisoare adresata actionarilor companiei sale de investitii, Berkshire Hathaway, citat de Bloomberg. Romania nu este nici pe departe de situatia dramatica de peste Ocean, unde prabusirea pietei imobiliare a lasat unul din cinci detinatori de ipoteci cu datorii mai mari…

mai mult >
De ce venituri ai nevoie pentru «Prima Casa 2» - 01 martie 2010

De ce venituri ai nevoie pentru «Prima Casa 2» - 01 martie 2010

01 martie, 2010

Regulile de creditare practicate de fiecare bancafac diferenta la acordarea imprumuturilor garantate de stat, in conditiile in care toate imprumuturile au costuri similare. O familie formata din doua persoane are nevoie de venituri de cel putin 2.400 de lei (583 de euro) pentru a contracta un imprumut in valoare de 66.500 de euro, potrivit raspunsurilor primite de Capitalde la sase banci inscrise in programul Prima Casa. Acesta este venitul minim cu care poate fi obtinut un imprumut la UniCredit Tiriac, alte banci solicitand venituri mai mari pentru aceeasi suma. Raiffeisen Bank, de exemplu, solicita un venitde cel putin 3.600 de lei (circa 870 de euro) pentru un credit de 66.500 de lei. Calculele sunt facute pentru o familie care nu mai are de rambursat alte credite sau care ramane cu astfel…

mai mult >
Anunturiparticulari.ro:

Anunturiparticulari.ro: "Prima Casa" nu va influenta preturile locuintelor - 25 februarie 2010

25 februarie, 2010

Valoarea apartamentelor este in continuare in scadere Daca unii reprezentanti ai site-urilor imobiliare sustin ca Prima Casa va influenta evolutia preturilor apartamentelor, se pare ca cei de la anunturiparticulari.ro ii contrzic prin ultimul raport de monitorizare imobiliara realizat pentru perioada 1 - 24 februarie 2010 care arata ca pretul mediu de vanzare al locuintelor din Bucuresti se afla incontinua scadere. "Tendinta de diminuare a pretului mediu de vanzare al apartamentelor se mentine, cu toate ca in prima parte a lunii februarie, asteptarile legate de o eventuala crestere a pretului apartamentelor prin reluarea programului Prima Casa au fost destul de mari. Reorientarea programului Prima Casa spre stimularea constructiilor de locuinte noi si mentinerea vechiului plafon maxim garantat…

mai mult >
Tranzactiile din piata rezidentiala pot continua, daca agentii isi schimba abordarea - 25 februarie 2010

Tranzactiile din piata rezidentiala pot continua, daca agentii isi schimba abordarea - 25 februarie 2010

25 februarie, 2010

Consultantii imobiliari nu sunt mereu genii, spunea in urma cu o jumatate de an dezvoltatorul unui proiect rezidential din nordul Capitalei. Iar timp ce marile companii de consultanta au inchis departamentele de rezidential, jucatorii mai mici pariaza in continuare pe tranzactiile cu apartamente, atat noi, cat si vechi. Cu o conditie: schimbarea abordarii, strategiile folosite inainte de criza nu mai functioneaza. Multi agenti imobiliari se plang ca piata nu merge. Este ca si cum te-ai plange ca vremea este rea atunci cand ploua, desi stii ca nici seceta nu este buna. Aud aproape zilnic: piata asta nu mai merge, nu mai vreau sa raman in imobiliare. Piata merge, chiar daca este criza, cu o singura conditie insa: schimbarea. Intrebarea este cum reactionezi la schimbare, a declarat Dorin Popescu,…

mai mult >