Noutati

Tranzactiile imobiliare s-au prabusit in trimestrul trei si piata are sanse minime sa egaleze volumul de anul trecut

Tranzactiile imobiliare s-au prabusit in trimestrul trei si piata are sanse minime sa egaleze volumul de anul trecut

27 octombrie, 2008

Tranzactiile imobiliare s-au prabusit in trimestrul trei si piata are sanse minime sa egaleze volumul de anul trecut Valoarea tranzactiilor imobiliare de mari dimensiuni s-a ridicat la aproximativ 140 de milioane de euro in trimestrul trei al acestui an, mai putin de un sfert comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, cand au avut loc tranzactii de peste 620 de milioane de euro, arata o analiza a ZF bazata pe informatiile facute publice in piata. Astfel, in lunile iulie, august si septembrie din acest an au fost incheiate doar doua tranzactii de mari dimensiuni, si anume achizitia de catre firma elena Raptis Kavouras a unei suprafete de 1,6 hectare din Satul Francez, in urma unei afaceri de 68 de milioane de euro, precum si vanzarea de catre Gheorghe Iaciu a centrului de depozitare Expo…

mai mult >
Panouri solare, cu bani de la stat

Panouri solare, cu bani de la stat

24 octombrie, 2008

Panouri solare, cu bani de la stat Ministerul Mediului a gasit solutia pentru inlocuirea vechilor sisteme de incalzire. V-ati saturat de vechile sisteme de incalzire, care va dau batai de cap in fiecare iarna, mai ales cand va vine factura de intretinere? Ministerul Mediului a gasit solutia pentru inlocuirea lor: panourile solare, pentru care statul suporta 90% din costurile de achizitionare si montare pe terasele blocurilor si ale caselor. Doritorii trebuie sa aiba 10% din suma Ministerul Mediului a anuntat ca va aproba in curand un ghid de finantare pentru inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire cu altele ecologice, care utilizeaza energii regenerabile, precum panourile solare. Asociatiile de locatari care vor sa scape de vechile sisteme pot accesa finantarea nerambursabila…

mai mult >
Falimentele agentiilor imobiliare au crescut cu 33% fata de anul trecut

Falimentele agentiilor imobiliare au crescut cu 33% fata de anul trecut

24 octombrie, 2008

Capitala detine mai mult de o treime dintre agentiile imobiliare din Romania, 4.500 din peste 12.200 Judetul cu cele mai putine agentii imobiliare este Covasna, cu 34 de firme Falimentele agentiilor imobiliare au crescut cu 33% fata de anul trecut Lipsa tranzactiilor si accesul din ce in ce mai greu la creditele ipotecare din cauza dobanzilor foarte mari au lovit din plin in agentiile imobiliare. Unele se mentin pe linia de plutire renuntand la o parte din angajati, altele sunt nevoite sa traga obloanele. De la inceputul acestui an pana acum au fost radiate de la Registrul Comertului 254 de agentii imobiliare la nivel national, cu 33% mai multe decat in aceeasi perioada a anului trecut, conform datelor furnizate Gandul de catre Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC). Asta inseamna…

mai mult >
Panouri solare pentru 16.000 de romani

Panouri solare pentru 16.000 de romani

24 octombrie, 2008

Panouri solare pentru 16.000 de romani Banii acordati de stat vor intra direct in conturile firmei care furnizeaza sistemele energetice ecologice Pentru dotarea locuintei cu panouri solare sau pompe geotermale, statul acorda o subventie de circa 7.000 euro. Scolile si universitatile pot depune proiecte si pot obtine pana la 83.000 euro pentru dotarea cu sisteme energetice ecologice. Din 5 ianuarie 2009, persoanele care doresc sa-si doteze locuintele cu sisteme energetice ecologice (panouri fotovoltaice, pompe geotermale, centrale eoliene etc.) vor putea sa inceapa demersurile pentru obtinerea de subventii de la stat in vederea cumpararii unor astfel de instalatii. Subventia acordata va fi in proportie de 90%, dar nu mai mult de 25.000 lei (circa 7.000 euro) pentru persoane fizice, asociatii…

mai mult >
Casa pe credit, un vis tot mai indepartat

Casa pe credit, un vis tot mai indepartat

23 octombrie, 2008

Sperantele multor romani de a deveni proprietarii unei locuinte se naruie pe zi ce trece Afirmatiile facute ieri de responsabilul UniCredit pe Europa Centrala si de Est, Frederico Ghizzoni, potrivit carora bancile din Romania ar putea sista temporar acordarea creditelor ipotecare, au starnit ingrijorare. Ghizzoni a declarat ca lipsa de lichiditati afecteaza bancile din regiune si va conduce la un declin accentuat al creditarii in 2008, unul dintre motivele mentionate fiind impactul incetinirii economice asupra populatiei. "Romania libera" a incercat sa afle de la mai multi specialisti in domeniul financiar-bancar cat de probabila este o astfel de perspectiva. Analistii spun ca este putin probabil ca bancile mari sa sisteze creditarea ipotecara, fiind cea mai sigura afacere a acestora. Cu toate…

mai mult >