Noutati

Cu ce pavam aleile din gradina

Cu ce pavam aleile din gradina

01 octombrie, 2008

Elemente esentiale de decor, pietrele trebuie alese astfel incat sa fie in armonie cu arhitectura casei. Cu pietre, beton ori chiar lemn si nisip puteti crea adevarate zone de relaxare, recreere si de circula- tie in gradina. In aranjarea unui astfel de decor, trebuie sa aveti grija ce materiale folositi astfel incat sa fie unele care rezista trecerii timpului. Exista o regula ce trebuie respectata: gradina trebuie sa fie in acord cu arhitectura casei. Sol stabil pentru zone de circulatie In zonele de circulatie, de exemplu, solul trebuie sa fie foarte stabil, rezistent la trecerea timpului si la intemperii, la efectele inghetului si dezghetului, oferind o buna aderenta si o intretinere usoara atat pe timpul verii, cat si al iernii. Culoarea si aspectul trebuie sa formeze un tot pentru a crea…

mai mult >
Pretul mediu de vanzare a unei locuinte noi in Bucuresti - 1.500 euro/mp, plus TVA

Pretul mediu de vanzare a unei locuinte noi in Bucuresti - 1.500 euro/mp, plus TVA

30 septembrie, 2008

Pretul mediu de vanzare a unei locuinte noi din Bucuresti a ajuns anul acesta la aproximativ 1.500 euro/mp plus TVA. Spre comparatie, in urma cu doi-trei ani, metrul patrat costa 1.100 euro plus TVA. Cel mai ridicat nivel al preturilor se inregistreaza in sectorul 1 al Capitalei, iar cel mai mic in sectorul 5, potrivit unei analize a companiei imobiliare REAS. Doar 5% dintre locuintele de pe piata Capitalei au preturi de vanzare sub 1.000 euro/mp si circa 20% se incadreaza intre 1.200-1.300 euro/mp, potrivit consultantilor REAS. Putem spune ca 50% din intreaga oferta de locuinte noi de pe piata are preturi cuprinse intre 1.200 - 1.500 euro/mp construit, in timp ce pretul mediu a ajuns la 1.480 euro/mp. Cel mai ridicat nivel al preturilor este intalnit in sectorul 1 al Capitalei, iar cel mai…

mai mult >
Casa gata in 25 de zile

Casa gata in 25 de zile

30 septembrie, 2008

Preotii au demonstrat edililor ca, pentru a construi case, trebuie in primul rand vointa In vreme ce autoritatile se poticnesc la tot pasul, Arhiepiscopia Sucevei a predat deja sinistratilor o locuinta la cheie". Biserica va termina in curand alte 20 de case. Sotii Lidia si Viorel Ambrusi din satul sucevean Tibeni, impreuna cu cei noua copii ai lor, se pot lauda ca le-a pus Dumnezeu mana-n cap. Dupa ce au ramas fara locuinta, la inundatiile din vara, ei au primit joi o casa noua, cu sase camere, care le-a fost sfintita chiar de arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, IPS Pimen. Plangeau de bucurie Oamenii nu-si gaseau cuvinte pentru a le multumi binefacatorilor si plangeau de bucurie. Sef de lucrari" a fost preotul Vasile Vartic din Marginea, care a muncit zi si noapte impreuna cu echipa sa,…

mai mult >
Bucuresti, mai scump ca Berlin

Bucuresti, mai scump ca Berlin

30 septembrie, 2008

Chiria pe metru patrat pe luna in Bucuresti se ridica la 29,5 de euro, ceea ce plaseaza Capitala pe locul 38 intr-un clasament al costurilor pe orase. In afara Bucurestiului chiria scade la 23,5 euro/luna/mp. Chiria in Bucuresti este mai mica decat in Moscova, Atena sau Varsovia, insa se situeaza peste cele din Berlin, Bruxelles, Washington sau Amsterdam, potrivit unui studiu realizat de firma britanica de consultanta in imobiliare King Sturge, care are birouri si in Romania inca din anul 2005. Acesta plaseaza Bucurestiul pe locul 38 intr-un clasament al costurilor pe orase cu un nivel de 354 de euro pe metru patrat pe an pentru inchirierea de spatii de birouri care includ chiria si servicii adiacente prestate de dezvoltatorul imobiliar care opereaza suprafetele. Astfel, chiria se ridica la…

mai mult >
Pretul gazelor, inghetat. Autoritatile blocheaza tarifele pana in 2009

Pretul gazelor, inghetat. Autoritatile blocheaza tarifele pana in 2009

26 septembrie, 2008

Pretul gazelor, inghetat. Autoritatile blocheaza tarifele pana in 2009 Ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, s-a grabit ieri sa anunte inaintea Autoritatii Nationale de Reglementare din Domeniul Energiei (ANRE) ca pretul gazelor naturale nu va creste de la 1 octombrie, in ciuda presiunilor venite de la distribuitori. Reprezentantii ANRE, luati prin surprindere, ne-au spus ca decizia se va lua abia in sedinta de dupa-amiaza. O ora mai tarziu, biroul de presa al institutiei pregatea comunicatul care sa confirme stagnarea costului, pe baza scaderii cotatiei internationale a petrolului. Decizia Comitetului de reglementare al ANRE are in vedere mentinerea la un nivel rezonabil al pretului gazelor naturale in perioada imediat urmatoare, fara a fi afectata securitatea si continuitatea…

mai mult >