Noutati

Primul complex rezidential din Piatra-Neamt s-a lansat

Primul complex rezidential din Piatra-Neamt s-a lansat

29 august, 2008

Primul complex rezidential din Piatra-Neamt s-a lansat 29.08.2008 Green Hills aduce in Piatra Neamt un nou concept, care,spun dezvoltatorii, integreaza perfect arhitectura moderna cu finisajele de inalta calitate pentru a crea un complex rezidential de exceptie. Ei promit nu “doar o simpla locuinta, ci un nou stil de viata ce parea doar un vis pana acum.” Green Hills este situat in partea de sud a orasului, intr-o zona in plina dezvoltare si este click stanga pentru a mari imaginile ideal pentru familiile care isi doresc o locuinta noua si confortabila. Ansamblul rezidential se intinde pe un teren cu o suprafata de peste 6.300 mp si este format din 4 blocuri cu cate 10 etaje, care insumeaza 232 de apartamente cu 1 camera, 2 camere, 3 camere, 4 camere si 5 camere (penthouse) intre 45 si…

mai mult >
Productia de case si de alimente, tot mai scumpa

Productia de case si de alimente, tot mai scumpa

28 august, 2008

Casele nu se mai pot scumpi, cu toate ca materialele de constructii si manopera au preturi mult mai mari fata de cele inregistrate anul trecut. In fata acestei provocari, constructorii spun ca vor fi obligati sa renegocieze contractele sau, in caz contrar, risca falimentul. Cimentul s-a scumpit cu 30%, otelul-beton cu pana la 180%, iar munca oamenilor se plateste acum la preturi duble, potrivit estimarilor anuntate ieri de conducerea Patronatului Societatilor din Constructii. Pe de alta parte, piata imobiliara stagneaza, astfel ca o scumpire a locuintelor pe fondul majorarii costurilor de constructie este exclusa. In cazul industriei alimentare, atat materia prima, cat si energia s-au scumpit, aceste elemente de cost fiind aproape aliniate nivelului din UE. In consecinta, producatorii de alimente…

mai mult >
Majorarea pretului la materii prime a scumpit constructiile cu 30%

Majorarea pretului la materii prime a scumpit constructiile cu 30%

28 august, 2008

Majorarea preturilor la ciment si otel-beton cu 30%, respectiv 140%-180% si dublarea costurilor cu manopera au condus la cresterea preturilor constructiilor cu aproximativ 30% in acest an, sustin reprezentantii Patronatului Societatilor din Constructii. Principalele cauze ar fi monopolul si lipsa unor controale in acest sector, mai spun acestia, citati de Mediafax. Consecintele se vad, pe de o parte, pe constructori, care risca, din cauza preturilor mari la materii prime, falimentul sau abandonarea unor proiecte, iar pe de alta parte, la consumatori care, daca n-au un contract ferm, vor plati mai mult decat se asteptau pentru achizitionarea unei locuinte. Patronatul din constructii semnaleaza totodata ca este posibil sa creasca numarul de procese intre beneficiari si constructori daca partile…

mai mult >
Boomul imobiliar dispare din statistici

Boomul imobiliar dispare din statistici

28 august, 2008

Criza de pe pietele internationale, scumpirea materialelor de constructii si a fortei de munca scad interesul pentru noi investitii. Declinul pietelor imobiliare din Europa si America franeaza cresterea sectorului construc- tiilor din Romania. Aceasta se observa in scaderea numarului de autorizatii de constructii acordate in ultimele luni. Potrivit Institutului National de Statistica (INS), in luna iulie au fost eliberate 5.839 autorizatii de constructii pentru cladiri de locuit, cu aproape 5% mai putine decat in luna precedenta. Totusi, comparativ cu luna iulie 2007, autoritatile au emis cu 5,7% mai multe autorizatii. Numarul autorizatiilor emise luna trecuta a crescut fata de iunie numai in doua regiuni ale tarii: Vest si Bucuresti- Ilfov. Majoritatea documentelor eliberate (63%) sunt pentru…

mai mult >
Cladirile cu bulina care nu vor fi consolidate ar putea fi demolate

Cladirile cu bulina care nu vor fi consolidate ar putea fi demolate

27 august, 2008

Cladirile cu risc seismic ridicat pentru care nu incep lucrarile de reconsolidare ar putea fi demolate, a declarat, ieri, ministrul dezvoltarii, lucrarilor publice si locuintelor, Laszlo Borbely. Pregatim o ordonanta de urgenta prin care ne propunem sa luam masuri pentru reconsolidarea cladirilor cu risc seismic ridicat. Daca ele nu vor fi reconsolidate, ordonanta ar putea prevedea demolarea, a spus ministrul. Proprietarii care se inscriu in programul de consolidare beneficiaza de expertizarea cladirilor si proiectarea lucrarilor de consolidare cu fonduri de la bugetul de stat. Potrivit unui raport al MDLPL, publicat in luna mai a acestui an, ritmul de consolidare a cladirilor vechi din Romania este foarte lent, in principal la nivelul Capitalei. Pana in prezent, au fost reconsolidate zece…

mai mult >