Noutati

Farmecul rafturilor

Farmecul rafturilor

27 august, 2008

Piese extrem de utile in orice locuinta, aceste spatii de depozitare pot constitui elemente de rezistenta in decorul incaperilor. Designerii de amenajari interioare recomanda ca pentru rafturi sa alegi culorile si materialele care se potrivesc cel mai bine cu stilul incaperii in care sunt asezate. Este indicat sa alegi culori care se asorteaza cu piesele de mobilier. Daca nu vrei sa atragi atentia asupra rafturilor si etajerelor, acestea avand doar rol functional, nuanta indicata pentru ele este una apropiata de cea a peretilor. In cazul in care vrei sa scoti in evidenta amenajarea rafturilor sau chiar unele obiecte de decor aflate pe polite, poti opta pentru o culoare in contrast cu nuanta peretilor. Pictorul si designerul de amenajari interioare Elena Seserman spune ca, pentru camera copilului,…

mai mult >
E obligatoriu ca presedintele asociatiei sa fie proprietar in cadrul blocului respectiv

E obligatoriu ca presedintele asociatiei sa fie proprietar in cadrul blocului respectiv

25 august, 2008

In blocul unde locuiesc si sunt administrator s-a ales un nou presedinte al asociatiei de proprietari. Problema e ca acesta nu este proprietar pe apartamentul unde locuieste, ci parintii lui. In aceasta situatie, poate sa detina functia de presedinte? Cornel Marcu, Bucuresti Raspuns: Nu poate fi ales un presedinte care nu este titular al unei proprietati in cadrul blocului si care nu este membru al asociatiei de proprietari. Vreau sa stiu si eu daca se plateste liftul de catre cei care stau la etajul 1? Camelia Cumpata, Bucuresti Raspuns: Liftul are doua cheltuieli: intretinerea, care este obligatorie prin lege si se plateste lunar indiferent daca liftul este utilizat sau nu, si energia electrica aferenta functionarii, care se consuma ca urmare a utilizarii liftului de catre persoanele din…

mai mult >
Turnurile rezidentiale, o alternativa la lipsa de locuinte din Bucuresti

Turnurile rezidentiale, o alternativa la lipsa de locuinte din Bucuresti

25 august, 2008

Astfel de cladiri lipsesc insa din Capitala Nici proiectele oferite de catre dezvoltatori nu ofera alternative Turnurile rezidentiale moderne sunt inca aproape inexistente in Bucuresti, insa acestea ar putea servi drept o alternativa destul de interesanta, prin eliminarea costului inalt de cumparare a terenurilor, sustin reprezentantii companiei poloneze de consultanta imobiliara REAS, citata de NewsIn. Potrivit analistilor imobiliari, desi producatorii si-au orientat vizibil activitatile spre proiectele medii si mediu-plus, oferta ramane inca mica in ceea ce priveste diferentierea de la proiect la proiect, acestea fiind destul de omogene, fara prea mult caracter individual si cu un nivel inalt de creatie calitativa in comun. "Ca rezultat,numarul de clienti de clasa medie, cu un venit oficial…

mai mult >
Bulgarii si romanii, fara canalizare

Bulgarii si romanii, fara canalizare

25 august, 2008

Est-europenii se confrunta cu probleme grave de mediu din cauza instalatiilor sanitare precare Bulgaria si Romania au fost criticate la Stockholm din cauza retelelor de canalizare insuficiente. Statele sunt acuzate ca polueaza cu dejectii panza freatica. Pentru 20 milioane de europeni, o gaura sapata in pamant, care nu este golita si nici curatata, tine loc de toaleta, se arata intr-un raport prezentat la Stockholm cu prilejul Saptamanii internationale a apei". Tarile din estul Europei, printre care se numara Romania si Bulgaria, tin capul de afis, deoarece oamenii nu au acces la instalatii sanitare decente si se confrunta cu o lipsa de igiena cu urmari grave asupra sanatatii lor. Dejectiile umane se scurg in pamant, polueaza fantanile si cursurile raurilor din apropiere, iar apa este utilizata…

mai mult >
Creditul de casa se ia tot mai greu

Creditul de casa se ia tot mai greu

22 august, 2008

Estimare. Oferta de locuinte va egala cererea de-abia in 32 de ani Un sfert din romani vor sa cumpere o locuinta in urmatorii 10 ani, insa doar 7,5% dintre ei isi permit acum sa ia un credit. Peste 5 milioane de romani doresc sa-si cumpere o casa in viitorii 10 ani, insa putin peste 400.000 de persoane au si potentialul de finantare necesar, pe baza venitului declarat, se arata intr-un studiu al UniCredit Tiriac Bank. Potrivit calculelor bancii, bazate pe datele Institutului National de Statistica privind nivelul veniturilor lunare, 10% din populatie isi permite sa cumpere o locuinta, din surse proprii sau credit, au precizat reprezentantii UniCredit. Numarul mare de cumparatori potentiali, respectiv 50%, este reprezentat de persoane tinere, sub 29 de ani, cu venituri mici, dar cu perspectiva…

mai mult >