Noutati

80% din locuintele vechi se vand mobilate

80% din locuintele vechi se vand mobilate

19 august, 2008

Proprietarii apartamentelor scoase la vanzare pun mare pret pe amenajare pentru a obtine un profit substantial Eforturi disperate de a vinde. Asa definesc agentii imobiliari o practica ce tinde sa devina un trend in randul vanzatorilor de locuinte vechi. Tranzactionarea apartamentelor mobilate, caci despre acest lucru este vorba, are o pondere de 70%-80% din totalul vanzarilor. Pe o piata rezidentiala in regres, proprietarii apartamentelor vechi sunt dispusi sa ofere tot mai multe bonusuri in incercarea de a-si instraina locuintele. Cum scaderea pretului, cea mai sigura metoda pentru o vanzare rapida, nu este insa si cea mai profitabila alegere pentru vanzatori, acestia recurg la decorarea si la mobilarea integrala a proprietatii inainte de a o scoate pe piata. Nu este solutia ideala, spun…

mai mult >
Inchiderea balconului, numai cu autorizatie

Inchiderea balconului, numai cu autorizatie

18 august, 2008

Daca am balconul inchis din 1990, imi trebuie aprobare pentru acest lucru? Dan Dagaican, Bucuresti Pentru orice modificare constructiva, inclusiv inchiderea balconului, legea prevede obtinerea unei autorizatii de la primaria locala. La noi la scara s-a pus un afis ca fiecare apartament trebuie sa plateasca 200 de lei pe luna iulie si 200 de lei pe august, pentru acoperirea datoriei blocului catre furnizori. Unele persoane sunt cu plata la zi insa. De ce sa platim noi pentru restantieri? E corect? Carmen Popa, Bucuresti Daca restantele la furnizori se datoreaza restantierilor, atunci masura respectiva reprezinta un abuz grosolan din partea administratorului sau a presedintelui, dar daca restantele la furnizori sunt din cauza unor fraude din cadrul asociatiei atunci, pana la recuperarea sumei…

mai mult >
DAE mediu pentru imprumuturile ipotecare in euro contractate in iulie: 9,81%

DAE mediu pentru imprumuturile ipotecare in euro contractate in iulie: 9,81%

15 august, 2008

Compania IpoteciDirect a lansat, de luna aceasta, un indicator care masoara costul mediu total (dobanda anuala efectiva - DAE - medie) al creditului imobiliar/ipotecar pentru intreaga piata bancara romaneasca pe parcursul unei luni calendaristice. Indicele IpoteciDirect pentru luna iulie este 9,81% pentru finantarile acordate in euro. Indicele a fost calculat pentru un credit imobiliar/ipotecar in valoare de 100.000 de euro, pe o perioada de 30 de ani, aceasta fiind valoarea medie rezonabila a unui credit ipotecar, sustin reprezentantii companiei. La aceasta suma, pe perioada amintita si la DAE calculat de IpoteciDirect, rata lunara ajunge la 865,56 euro, conform creditori.ro. Indicele pe care il calculam din aceasta luna ia in considerare DAE de baza, nu cea promotionala sau initiala. Calculul…

mai mult >
Sobe de camera moderne, care functioneaza cu peleti

Sobe de camera moderne, care functioneaza cu peleti

15 august, 2008

Ai caldura fara gaz, motorina, ci cu lemn reciclat Sa beneficiezi de caldura cu stil, intr-un mod romatic si ecologic, dar la preturi scazute iata o provocare pentru specialistii companiei Windhager, care au gasit o solutie ingenioasa. Noul lor produs FireWIN, o soba ce combina ingineria cu designul, vine in intimpinarea celor dornici de a contribui la protejarea naturii, dar cu beneficii reale si pentru propriul buzunar. Da, sint sobe ecologice care functioneaza pe baza de peleti. Acestia sint asemanatori unor dopuri din lemn si sint obtinuti din resturi lemnoase de la rumegus, scoarta de copac pina la aschii. Mai exact, sint obtinuti din reciclarea deseurilor obtinute in urma prelucrarii lemnului. Pentru ca lemnul, chiar si in cele mai mici fragmente ale sale, contine rasini si lianti naturali,…

mai mult >
«Solutia» dezvoltatorilor. Cresc preturile materialelor de constructii, scade suprafata utila a locuintelor

«Solutia» dezvoltatorilor. Cresc preturile materialelor de constructii, scade suprafata utila a locuintelor

14 august, 2008

Piata rezidentiala din Bucuresti este in continuare in dezechilibru, cererea depasind oferta, iar acest lucru se rasfrange in principal asupra preturilor locuintelor noi, care se mentin ridicate. In plus, acest dezechilibru creeaza un paradox: pe masura ce preturile inregistreaza un trend ascendent, suprafetele utile ale locuintelor noi incep sa scada. Motivul este simplu: ca urmare a cresterii costurilor materialelor de constructie si ale fortei de munca, dezvoltatorii se vad nevoiti sa proiecteze si sa scoata la vanzare apartamente cu arii utile mici, comparabile cu cele din imobilele vechi, pentru ca preturile finale sa se mentina in anumite bugete acceptate si disponibile in piata. Acest lucru nu se intampla insa in cazul unitatilor rezidentiale de lux, care isi pastreaza ariile generoase,…

mai mult >