Noutati

Mansarda de pe blocurile vechi, cea mai ieftina locuinta de pe piata

Mansarda de pe blocurile vechi, cea mai ieftina locuinta de pe piata

29 iulie, 2008

In orasele din provincie, pretul pe metru patrat de apartament mansardat incepe de la numai 625 de euro. Inventivitatea constructorilor romani a dus la aparitia pe piata locala a unei case mai putin conventionala - mansarda de deasupra blocului. Principalul avantaj al locuintelor construite pe terasele imobilelor vechi este amplasamentul. Blocuri ridicate inainte de anii `90, pretabile suprainaltarii, sunt localizate chiar si in zonele centrale ale marilor orase. O mansarda de pe malul Senei costa 2.200.000 de euro Sibiul este unul dintre orasele in care mansardarea a fost, pana de curand, o adevarata moda. Cele mai multe astfel de apartamente, mai ieftine decat unitatile locative noi sau chiar decat cele vechi situate la nivelurile inferioare, au atras mai ales clienti cu posibilitati materiale…

mai mult >
Peste 15.000 de locuinte vor fi finalizate in urmatorii ani in Capitala

Peste 15.000 de locuinte vor fi finalizate in urmatorii ani in Capitala

29 iulie, 2008

Zonele Militari si Drumul Taberei au devenit tot mai atractive pentru investitorii imobiliari. In vestul Capitalei se deruleaza in prezent peste 20% din proiectele rezidentiale in curs de executie, in urmatorii ani urmand sa fie livrate catre beneficiari circa 15.000 de locuinte, au anuntat dezvoltatorii din domeniu. Peste jumatate dintre apartamente vor fi livrate pana in 2010. Dezvoltatorii imobiliari vor preda la cheie in urmatorii ani aproape 15.000 de locuinte in ansamblurile rezidentiale construite in partea de vest a Capitalei,informeaza Mediafax. click stanga pentru a mari imaginea Cartierele Militari si Drumul Taberei reprezinta o destinatie importanta si atractiva, atat pentru investitori, cat si pentru tinerele familii. Partea de vest a Bucurestiului pune la dispozitie 14.737 de…

mai mult >
Experientele de cosmar ale unor proprietari de apartamente noi

Experientele de cosmar ale unor proprietari de apartamente noi

29 iulie, 2008

Blocurile vechi, "Ceausiste", sunt criticate de multi pentru spatiul ingust al apartamentelor, igrasie, conductele infundate, terasele subrede prin care patrunde ploaia si subsolurile inundate. Romanii au visat, dupa 1990, la o locuinta moderna, civilizata, asa ca fac eforturi uriase, din punct de vedere financiar, pentru a se muta intr-un bloc nou. O garsoniera costa 82.000 de euro intr-un asemenea bloc cu pretentii occidentale. Dar sunt cazuri in care locatarii noilor apartamente constata ca ansamblurile de locuinte abia date in folosinta au aceleasi defecte ca si cele ridicate pana in 1989, iar calitateaindoielnica a acestor constructii este revoltatoare daca tinem cont de sumele uriase platite de noii lor proprietari. Am descoperit doua exemple in acest sens, ambele din Bucuresti: un bloc…

mai mult >
Tepe «meseriase». Constructorii isi insala clientii care isi ridica sau renoveaza o casa

Tepe «meseriase». Constructorii isi insala clientii care isi ridica sau renoveaza o casa

28 iulie, 2008

Construirea unei case sau renovarea unui apartament poate aduce batai de cap nebanuite proprietarilor. Fie muncitorii nu sunt calificati, iar lucrarea rezultata este una de calitate proasta, fie termenul de finalizare nu este respectat. Adesea se intampla ca meseriasii sa ceara un pret mai mic la inceput, iar la finalizarea lucrarii sa pretinda sume mult mai mari, invocand motive din cele mai diverse. Specialistii in constructii atrag atentia ca, in primul rand, trebuie facuta o selectie atenta a constructorului, atat din perspectiva tarifelor, cat si din cea a seriozitatii firmei. In plus, beneficiarii trebuie sa fie foarte atenti la prevederile contractuale, pentru a nu se trezi pe parcurs cu costuri suplimentare. Este perioada concediilor si tot mai multi romani aleg sa-si sacrifice vacanta…

mai mult >
Numarul locuintelor care vor fi finalizate pana in 2015 este de aproape 70.000 de unitati

Numarul locuintelor care vor fi finalizate pana in 2015 este de aproape 70.000 de unitati

28 iulie, 2008

Valoarea investitiilor anuntate anul trecut a fost de aproximativ 20 de miliarde de euro Proiecte rezidentiale de 14 miliarde de euro in prima jumatate a acestui an Nu mai e de mult o noutate faptul ca ritmul de lansare a noilor proiecte rezidentiale este mult mai alert decat cel al livrarilor, pe o piata unde deficitul de locuinte la nivel national este estimat de analisti ca fiind de un milion de unitati. In ceea ce priveste atractivitatea pietei imobiliare romanesti, si studiile marilor companii de consultanta, precum PricewaterhouseCoopers, arata ca investitorii nu au fugit inca, chiar daca unii dintre ei se confrunta cu probleme la nivel international, afirmand ca proiectele din Romania nu vor fi afectate. Si nici nu au de gand sa fuga. Dovada este ca in prima jumatate a acestui an au…

mai mult >