Noutati

Bucurestiul prin ochii dezvoltatorilor rezidentiali

Bucurestiul prin ochii dezvoltatorilor rezidentiali

23 iulie, 2008

Asa cum v-am obisnuit, continuam sa va tinem la curent cu evolutia pietei imobiliare din Bucuresti. Si cum altfel, putem sa ne dam seama ce se va intampla in viitor, decat afland care sunt planurile dezvoltatorilor din acest segment… In urma unui studiu al pietei realizat de analistii companiei Regatta se estimeaza ca in urmatorii trei-cinci ani pe segmentul apartamentelor noi numarul total de unitati care vor fi livrate se va ridica la aproximativ 65,000. Desi vorbim despre o cifra considerabila, necesarul de locuinte nu va fi acoperit, raportul fiind estimat astazi la o locuinta pentru cinci cereri pe Bucuresti. Un pas inainte este ca nu se va mai dezvolta doar nordul Capitalei, unde preturile au ajuns la un nivel mult prea mare pentru buzunarele majoritatii romanilor. Acesta este unul…

mai mult >
Masdar, orasul cu zero emisii poluante

Masdar, orasul cu zero emisii poluante

22 iulie, 2008

Capitala Emiratelor Arabe se implica in lupta pentru gasirea unor solutii viabile in combaterea crizei energetice si a incalzirii globale. Abu Dhabi, cel mai bogat oras din lume, va construi Masdar, un oras unde masinile nu vor emite gaze cu efect de sera, iar deseurile vor fi valorificate suta la suta. Pe o suprafata de 6 kmp, orasul Masdar va gazdui 50.000 de locuitori si 1.500 de firme si va primi, zilnic, 40.000 de navetisti. La Masdar, sursele de energie vor fi regenerabile. Necesarul de apa va fi asigurat de o uzina de desalinizare a apei de mare alimentata de energia solara. Aproximativ 80 la suta din apa va fi reciclata, iar restul va fi utilizata la irigarea recoltelor. In acest oras "verde", se va circula doar cu vehicule alimentate de baterii solare, dotate cu sase locuri. Proiectul…

mai mult >
Agentiile imobiliare, invitate la disciplina

Agentiile imobiliare, invitate la disciplina

22 iulie, 2008

Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor (ONPCSB) va emite legislatia secundara specifica privind raportarea tranzactiilor din sectorul imobiliar, a declarat vineri presedintele institutiei, Adriana Luminita Popa, citata de Mediafax. Reprezentantii ONPCSB au mentionat ca pe piata imobiliara lipseste nu doar o autoritate de supraveghere, dar si o legislatie privind reglementarea domeniului. "Fara o triere ar fi zeci de mii de societati care s-au gandit la constituire sa treaca in obiectul de activitate si servicii de agentie imobiliara", a precizat presedintele OPNCSB. "Legislatia secundara acopera in proportie de 80% reglementarile directivelor europene, dar pentru acele sectoare unde nu exista autoritati de supraveghere se vor emite norme specifice de raportare. Ma refer,…

mai mult >
Solutia pentru

Solutia pentru "razboiul apei calde" - promisiuni si majorarea tarifelor

22 iulie, 2008

RADET da vina pe Lis, Basescu si Videanu, pentru ca nu au marit tarifele Solutii de avarie: scumpirea gigacaloriei cu 12,5% si recuperarea datoriei de 60 milioane de lei, de la populatie Solutia pentru razboiul apei calde - promisiuni si majorarea tarifelor Primarul Sorin Oprescu spera ca poate rezolva problema apei calde si a datoriilor regiei bucurestene de termoficare doar cu vorbe. El a aratat ca datoria totala este de 750 milioane lei (din care 550 lei reprezinta datorii istorice, iar 200 milioane lei datorii la bugetul statului). Actuala criza este o consecinta a incapacitatii manageriale manifestata de-a lungul timpului, a explicat Oprescu intr-un comunicat remis presei. Ieri dimineata, directorul RADET, Virgil Ramba, i-a confirmat primarului ca RADET risca sa ramana pe intuneric, fara…

mai mult >
Cereti lamuriri, in scris, administratorului

Cereti lamuriri, in scris, administratorului

21 iulie, 2008

De doua luni nu am platit parti comune, pentru ca nu sunt de acord cu cuantumul de 40% pe care l-a aplicat administratorul. Am centrala termica din 2002 si am si conductele din casa izolate. Ce trebuie sa fac? Maria Gheorghe, Bucuresti Raspuns: Pentru orice suma care vi se pare suspecta de abuz trebuie sa cereti explicatii in scris presedintelui asociatiei de proprietari. Acesta are obligatia sa raspunda in termen de sapte zile, mentionand baza legala a modului de calcul si nu parerea personala a cuiva sau o asa-zisa prevedere contractuala stabilita din condei intre doua persoane. Un astfel de procent se poate stabili numai in baza unui proces-verbal intocmit ca urmare a unei inventarieri a tuturor corpurilor de incalzire de pe spatiile comune (calorifere, conducte neizolate). Blocul in care…

mai mult >