Noutati

Agentiile imobiliare, invitate la disciplina

Agentiile imobiliare, invitate la disciplina

21 iulie, 2008

Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor (ONPCSB) va emite legislatia secundara specifica privind raportarea tranzactiilor din sectorul imobiliar, a declarat vineri presedintele institutiei, Adriana Luminita Popa, citata de Mediafax. Reprezentantii ONPCSB au mentionat ca pe piata imobiliara lipseste nu doar o autoritate de supraveghere, dar si o legislatie privind reglementarea domeniului. "Fara o triere ar fi zeci de mii de societati care s-au gandit la constituire sa treaca in obiectul de activitate si servicii de agentie imobiliara", a precizat presedintele OPNCSB. "Legislatia secundara acopera in proportie de 80% reglementarile directivelor europene, dar pentru acele sectoare unde nu exista autoritati de supraveghere se vor emite norme specifice de raportare. Ma refer,…

mai mult >
Spargatorii de case sunt in plin sezon

Spargatorii de case sunt in plin sezon

21 iulie, 2008

Grilajele sau sistemele de alarma va pot salva de vizita spargatorilor de locuinte. Acesta este sfatul politistilor, care sustin ca vacanta de vara este cea mai profitabila perioada pentru hotii care ataca vile si apartamente. Principalele tinte: casele cu termopane si aer conditionat. Mai mult, aveti grija de obiectele pe care le luati in vacanta; hotii de buzunare s-au mutat pe litoral in perioada estivala. Indiferent de criteriile dupa care se face alegerea, pe primul loc in topul tintelor alese de hotii de case este etajul 1 al imobilelor. Hotii au invatat sa-si stearga urmele Potrivit oamenilor legii, incepand cu 1 iunie, infractorii de maruntisuri au pornit spre litoral, unde portofelele cu bani, cardurile pentru vacanta sau aparatele foto si video le sunt la indemana. Spargatorii de…

mai mult >
Piata imobiliara autohtona - la un pas de blocaj

Piata imobiliara autohtona - la un pas de blocaj

18 iulie, 2008

Remax: Timpul mediu de vanzare a proprietatilor imobiliare a crescut in ultimele 6 luni cu 20%, ajungand pana la 12 saptamani Perioade de tranzactionare cuprinse intre 5 si 30 de zile In momentul de fata, piata imobiliara traverseaza o perioada de blocaj ce a inceput sa se simta prin perioadele de tranzactionare care au crescut in ultimele 6 luni cu 20%, ajungand chiar pana la 12 saptamani, precizeaza reprezentantii agentiei imobiliare click stanga pentru a mari imaginea Remax. "Timpul mediu de vanzare a proprietatilor imobiliare a crescut in ultimele 6 luni cu 20%, ajungand pana la 12 saptamani. Daca insa pretul de vanzare este cu 10 - 30% sub preturile actuale de pe piata, cladirea sau locuinta se vinde in maximum 30 zile. Am avut cazuri in reteaua Remax in care, in aceleasi conditii, proprietatile…

mai mult >
BLOCAJ Cand nu mai pot sa vanda, proprietarii sunt dispusi sa scada preturile

BLOCAJ Cand nu mai pot sa vanda, proprietarii sunt dispusi sa scada preturile

18 iulie, 2008

Timpul mediu de vanzare a unei proprietati a crescut cu 20% si a ajuns la 12 saptamani. Dezvoltatorii de apartamente noi nu sunt dispusi inca sa ofere discounturi. Apartamentele vechi din Capitala se dau si cu 25% mai ieftin decat pretul de oferta. Pretul adevarat, la care se tranzactioneaza, al unui apartament vechi din Bucuresti poate fi cu pana la25% mai ieftin fata de pretul initial cerut de proprietar. „Preturile apartamentelor vechi sunt mai mari decat e cazul. La inceputul anului preturile crescusera cu 20% – 25%. Acum, o scadere cu acelasi procent din pretul cerut devine practic un discount si se ajunge la un pret corect”, a declarat, pentru Gandul, George Ivan, consultant in cadrul departamentului rezidential al companiei de consultanta imobiliara DTZ Echinox Regula nu este…

mai mult >
Cererea de locuinte, de cinci ori mai mare decat oferta

Cererea de locuinte, de cinci ori mai mare decat oferta

17 iulie, 2008

Necesarul de locuinte din Bucuresti nu va fi acoperit in urmatorii cinci ani, chiar daca investitorii imobiliari anunta livrari consistente in piata. Raportul dintre cerere si oferta pe piata rezidentiala din Capitalaramane dezechilibrat, in prezentdoar un bucurestean din cinci si-ar putea gasi o casa noua, arata un studiu al companiei imobiliare Regatta. "Numarul de apartamente noi care vor fi livrate pe piata in urmatoriicinci aniva ajunge la circa 65.000. Desi vorbim de o cifra considerabila, necesarul de locuinte nu va fi acoperit, raportul fiind estimat azi la o locuinta pentru cinci cereri in Bucuresti", comenteaza Alexandru Nitescu, director de proiecte si investitii in cadrul Regatta. In Bucuresti, harta proiectelor rezidentiale noi contureaza zona de nord ca fiind cea mai atractiva,…

mai mult >