Noutati

Locuintele sociale, pe cumetrie. Sute de apartamente cumparate de Primaria Capitalei zac neocupate

Locuintele sociale, pe cumetrie. Sute de apartamente cumparate de Primaria Capitalei zac neocupate

15 iulie, 2008

Sute de apartamente de lux cumparate de Primaria Capitalei, in mandatul Videanu, stau neocupate de luni de zile. Acest lucru se intampla in conditiile in care cererile de locuinte de la primarie sunt de ordinul zecilor de mii. Pe lista celor care au nevoie de o casa intra si cei evacuati din locuintele nationalizate, care acum au ajuns sa doarma in adaposturi injghebate la colt de strada sau pe la prieteni milosi. Fostul primar general al Capitalei a vrut sa lase repartitiile pe mana finului Liviu Negoita de la sectorul 3. Cu toate acestea, subordonatii lui Negoita refuza sa semneze vreun act de repartitie, spunand ca ar face o ilegalitate. Intre timp, municipalitatea plateste bani grei de la bugetul local doar pentru intretinerea locuintelor si paza respectivelor blocuri. In ansamblul de…

mai mult >
Un roman din zece ar vrea sa isi cumpere o locuinta pana in 2010

Un roman din zece ar vrea sa isi cumpere o locuinta pana in 2010

15 iulie, 2008

5% din populatie crede ca va achizitiona o casa in mai mult de zece ani Venitul pe familie necesar pentru un credit de 90.000 de euro este de 4.000 de lei/luna Un roman din zece isi doreste sa achizitioneze o locuinta in urmatorii trei ani, mult peste media statelor din Europa Centrala si de Est si cea mai ridicata din regiune, arata un sondaj al grupului financiar UniCredit. 11% din populatia Romaniei are in vedere achizitia unei case pana la sfarsitul lui 2010, 9% din persoane doresc sa aiba o locuinta in proprietate in urmatorii zece ani, iar 5% in mai mult de zece ani. La nivel regional sondajul arata ca 6% din populatie are in plan achizitionarea unui imobil in urmatorii trei ani, 7% in zece ani, iar 6% intr-o perioada mai mare de zece ani. Estimarile UniCredit arata ca pana in 2010 imprumuturile…

mai mult >
Saracii vor o casa mai mult decat bogatii

Saracii vor o casa mai mult decat bogatii

15 iulie, 2008

Un roman din zece estimeaza ca-si va cumpara o casa in urmatorii trei ani, pondere cu mult peste media din statele central si est-europene, arata un studiu al grupului UniCredit. In cazul romanilor, dorinta de a-si cumpara o casa este invers proportionala cu veniturile lunare. Specialistii din domeniu spun insa ca intentia nu inseamna si putere de cumparare. Datele releva ca 11% din populatia Romaniei are in plan achizitia unei locuinte pana la sfarsitul lui 2010. Alte 9% doresc sa aiba o casa in proprietate in urmatorii zece ani si 5% in mai mult de zece ani. La nivelul statelor centrale si est europene, doar 6% din populatie are in vedere cumpararea unui imobil in urmatorii trei ani. Piata imobiliara bucuresteana da insa semne de oboseala: apartamentele vechi s-au ieftinit cu 12% in al doilea…

mai mult >
Cum scoateti o persoana de la intretinere

Cum scoateti o persoana de la intretinere

14 iulie, 2008

Imi renovez apartamentul pe care-l detin (nu locuiesc in el) si administratorul mi-a spus ca-mi va trece doua persoane la intretinere pentru ca am muncitori in casa. E corect acest lucru? Lidia Chis, Bucuresti Raspuns: Pentru orice activitate din apartamentul dv. care dureaza cel putin 15 zile proprietarul are obligatia sa achite consumurile determinate de persoanele care lucreaza, si anume cheltuielile pe persoana prevazute la cap. III sectiunea a 2-a din H.G. nr. 1.588/2007. Sotul meu sta acasa cam 6-7 zile pe luna. Vreau sa stiu daca il pot scoate de la intretinere, pentru ca cei din asociatie nu au fost de acord. Cristina Varzaru, Bucuresti Pentru o absenta lunara de 23-24 de zile puteti face cerere de scutire cu o singura conditie: dupa patru luni de scutire, a cincea luna se introduce…

mai mult >
DATORII Pentru facturi neachitate

DATORII Pentru facturi neachitate

14 iulie, 2008

Focsaniul ramane fara apa calda Locuitorii din Focsani ale caror apartamente sunt racordate la sistemul centralizat de termoficare vor ramane fara apa calda, incepand de luni, masura fiind luata de catre societatea de termoficare ENET din cauza datoriilor pe care le are populatia. Directorul societatii locale de termoficare, Valter Popescu, a declarat ca nu incaseaza mai nimic de la populatie pentru a putea plati facturile catre Distrigaz, cele mai mari restante avandu-le asociatiile de proprietari, desi in majoritatea cazurilor facturarea agentului termic se face individual. Vrem sa incasam restantele pentru a putea plati facturile la Distrigaz. Problema este ca stam mai prost ca inainte cu incasarile. Asociatiile de proprietari reprezinta aproximativ 25 la suta dintre clientii nostri, or,…

mai mult >