Noutati

Particularii scad pretul apartamentelor in Capitala ca sa scape de ele

Particularii scad pretul apartamentelor in Capitala ca sa scape de ele

09 iulie, 2008

Cel mai mult s-au ieftinit apartamentele de patru camere - cu 12.000 euro Cea mai mare crestere a ofertei este pe segmentul garsonierelor Cuvantul zilei pe piata apartamentelor din Capitala este panica. Dupa ce in primele luni ale anului proprietarii persoane fizice au asteptat sa vada daca mai cumpara cineva la preturile de atunci, si au vazut ca nu se mai fac tranzactii, in ultimele doua luni au inceput sa fie scoase la vanzare din ce in ce mai multe apartamente, la preturi din ce in ce mai mici. Astfel, in luna iunie, oferta totala de apartamente scoase la vanzare de proprietari persoane fizice (deci fara a lua in calcul agentiile imobiliare) a fost imbogatita cu circa 1.500 de apartamente in Capitala, cu peste 45% mai mult decat in luna precedenta, conform datelor firmei de servicii imobiliare…

mai mult >
Decalajul preturilor la case

Decalajul preturilor la case

09 iulie, 2008

Decalajul dintre preturile pe metru patrat al locuintelor din cele mai scumpe orase din Romania, Bucuresti si Cluj-Napoca, este mult mai mare decat cel raportat in cazul oraselor din tari precum Italia, Danemarca, Spania si Austria si ar putea avea loc corectii in urmatorii ani, potrivit Raiffeisen. "Diferentele intre pretul pe metru patrat al locuintelor din Bucuresti si al celor din Cluj sunt foarte mari, depasind diferenta dintre primele doua orase din alte tari", a declarat, recent, directorul credite persoane fizice al Raiffeisen Bank, Madalina Teodorescu. In Bucuresti, pretul apartamentelor pe mp ajunge la 2.500-3.000 euro, iar in Cluj-Napoca se situeaza la circa 1.500 euro, conform datelor bancii. "Diferenta intre primele doua orase din Ungaria si alte tari nu este de la simplu la dublu,…

mai mult >
Locuinte sociale pentru tineri si expropriati

Locuinte sociale pentru tineri si expropriati

08 iulie, 2008

INGHESUITA. Edilul sectorului 4 vrea un program pentru a rezolva avalansa de cereri de locuinte din sector. Cristian Popescu Piedone mizeaza, intr-o prima etapa, pe conectarea la energie electrica a blocului F3 din zona IMGB, unde sunt 200 de garsoniere. Pana in prezent, la Primaria Sectorului 4 au fost depuse peste 2.500 de cereri de locuinte, dintre care peste 1.600 sunt ale tinerilor de pana in 35 de ani si circa 370 ale familiilor evacuate din casele nationalizate. Sursa: Evenimentul zilei

mai mult >
Scumpirea benzinei ingroapa afacerile imobiliare din suburbii

Scumpirea benzinei ingroapa afacerile imobiliare din suburbii

08 iulie, 2008

Modelul american al locuintei situate intr-o localitate-satelit, la zeci de kilometri de metropola catre care toata lumea migreaza" zilnic, este insistent promovat si in Romania. Este insa un model care, la noi, moare din fasa. Principala cauza: preturile in crestere ale carburantilor. In SUA, pretul de 1,2 dolari pe litrul de benzina a fost pragul care pare sa fi pus capat stilului de viata idilic de la periferia marilor orase Modelul american al locuintei situate intr-o localitate satelit, la zeci de kilometri de metropola catre care toata lumea migreaza" zilnic, este insistent promovat si in Romania. Este insa un model care, la noi, moare din fasa. Principala cauza: preturile in crestere ale principalilor carburanti. In Statele Unite ale Americii, presa consemneaza cu regularitate un nou…

mai mult >
Asociatii de proprietari

Asociatii de proprietari

07 iulie, 2008

Nu am contoare de apa calda si apa rece si mi s-au adaugat lunar cate 30-40 de litri de apa calda si rece. Suntem trei persoane fara contoare in bloc si ni s-au trecut noua toate pierderile. Este corect sau nu? Virginia Negulici, Bucuresti Modul de repartizare a pierderilor dupa consumul fiecaruia, indiferent ca acesta este in functie de contoarele individuale sau de numarul de persoane, este incorect si nelegal si produce mari prejudicii unora dintre proprietari, mai ales celor care consuma in mod civilizat apa. Exista solutii pentru toate situatiile, fara a afecta nici un proprietar, important este sa aveti un administrator bun, care sa le aplice. Raspunderea fata de administrator apartine presedintelui, caruia trebuie sa va adresati. Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: Salariul…

mai mult >