Noutati

Copaci taiati pentru un bloc

Copaci taiati pentru un bloc

02 iulie, 2008

SOSEAUA GIURGIULUI. 25 de pomi au fost secerati pentru a face loc unui imobil de cinci etaje. SPATIUL VERDE – BETON — Un alt parc defrisat Un teren in suprafata de 517,56 de metri patrati de pe Soseaua Giurgiului din apropiere de Drumul Gazarului a fost defrisat de curind. Bucatica de pamint a fost spatiu verde pentru blocurile din imprejurimi. Locuitorii zonei au sesizat insa ca dintr-o data spatiul lor a fost ingradit cu celebrele garduri peste care nu trece nici pasarea. La scurt timp, pomii pe care oamenii de pe Soseaua Giurgiului ii plantasera au disparut. "Cunosc zona de cand s-au construit blocurile, asta pentru ca aici au locuit bunicii mei. Copacii taiati au fost plantati de ei si de restul vecinilor. Era o zona verde. Vecinii se adunau seara in fata blocului, la racoare, iar…

mai mult >
Consumul de energie termica, mai mic cu 30% in ultima iarna

Consumul de energie termica, mai mic cu 30% in ultima iarna

02 iulie, 2008

Consumul specific de energie termica din lunile de iarna al blocurilor cu repartitoare de costuri de incalzire a fost cu peste 30% mai mic fata de consumul blocurilor care nu au montate repartitoare, rezulta din informatiile furnizate de RADET pentru iarna anului trecut. In urma raportarilor RADET Bucuresti, economia de energie termica realizata in blocurile cu repartitoare de costuri de incalzire si robinete termostatice in perioada octombrie 2007 aprilie 2008 a fost de aproape 390 gigacalorii. Astfel, valoarea facturilor pentru agentul termic a scazut cu aproximativ46 milioane lei. In conditiile in care s-ar realiza montarea repartitoarelor de costuri de incalzire in cat mai multe blocuri, potentialul de economisire se ridica la peste 52 milioane lei, la pretul energiei termice pentru Bucuresti,…

mai mult >
Haosul din constructii - stopat doar prin modificarea... Constitutiei

Haosul din constructii - stopat doar prin modificarea... Constitutiei

02 iulie, 2008

*Ministrul Borbely pregateste o ordonanta care sa bata in cuie planrile urbanistice generale, sabotate acum de PUZ-uri *Arhitectul-sef al Capitalei spune insa ca e nevoie chiar de modificarea Legii fundamentale Investitorii din domeniul imobiliar nu vor mai putea modifica Planul Urbanistic General prin planuri urbanistice zonale, dupa bunul plac. Ministrul Lszl Brbely a declarat, ieri, ca pana la sfarsitul lunii august va inainta Guvernului un proiect de ordonanta care sa modifice Legea urbanismului, astfel incat derogarile de la PUG sa se faca doar daca municipalitatea constata ca respectiva investitie este oportuna, interesul public fiind pus in fata interesului privat. PUG cu toleranta de 20% In plus, proiectul de ordonanta prevede ca indicatorii urbanistici, respectiv CUT-ul (coeficientul…

mai mult >
Castigam 1% la leafa, dar platim scump facturile

Castigam 1% la leafa, dar platim scump facturile

01 iulie, 2008

Scumpirea alimentelor se va produce incepand din luna august dupa ce producatorii isi vor calcula costurile Majorarile de preturi se simt la buzunar incepand din luna august. Managerii estimeaza pentru urmatoarele trei luni scumpiri mai mici decat cele initiale. Factura de intretinere se majoreaza cu 10% la iarna. Vom plati mai mult facturile de gaze si de curent electric, tigarile si luxul de a cumpara o masina puternica, incepand din 1 iulie. Tot de astazi intra in vigoare si reducerea contributiei sociale la sanatate pe care o plateste salariatul, pana la 5,5%, de la nivelul de 6,5%. Vom castiga insa putin din aceasta scadere a presiunii fiscale, aproximativ cate un leu pentru fiecare suta de lei primita la leafa bruta. "Masura de relaxare fiscala se va aplica pentru salariile lunii iulie,…

mai mult >
Afacerile imobiliare, tot mai riscante

Afacerile imobiliare, tot mai riscante

01 iulie, 2008

Riscurile cu care se confrunta dezvoltatorii imobiliari cresc din cauza ca incasarile lor sunt in lei, in timp ce datoriile catre banci sunt in valuta. De asemenea, din cauza ca aceste companii fac parte din categoria celor producatoare de bunuri netranzactionabile, sunt ceva mai expuse la riscurile valutare, dupa cum arata Banca Nationala in ultimul sau Raport asupra stabilitatii financiare, publicat ieri. Capacitatea lor de a obtine fluxuri de devize in conditii adverse ar putea fi mai mica", noteaza BNR. Datoriile externe pe termen scurt angajate de companiile imobiliare reprezinta aproape un sfert (22%) din totalul economiei. Sectorul imobiliar inregistreaza, per ansamblu, o importanta deteriorare a capacitatii de acoperire a serviciului datoriei", concluzioneaza BNR. Dezvoltatorii au…

mai mult >