Noutati

Legea caselor: cine pierde si cine castiga

Legea caselor: cine pierde si cine castiga

26 iunie, 2008

Printul Serban Dimitrie Sturdza revendica o ... Statul trebuie sa plateasca despagubiri in bani fostilor proprietari deposedati abuziv Dupa 17 ani de procese interminabile, Camera Deputatilor a luat o decizie ferma in privinta caselor nationalizate. Decizia deputatilor de a stopa retrocedarile in natura a imobilelor deja vandute de stat chiriasilor a aprins spiritele in randul proprietarilor deposedati abuziv in perioada 1945 1989, care ameninta ca se vor adresa CEDO. In Romania, au fost vandute chiriasilor aproximativ 100.000 de imobile nationalizate, iar instantele au pe rol aproape doua milioane de dosare privind revendicari imobiliare. De partea cealalta, chiriasii cumparatori sustin ca au devenit proprietari cu respectarea legii si invoca o decizie a Curtii Europene a Drepturilor Omului.…

mai mult >
Efecte Dezvoltatorii si expertii imobiliari avertizeaza

Efecte Dezvoltatorii si expertii imobiliari avertizeaza

25 iunie, 2008

Fiscalitatea romaneasca trage in jos inchirierile de proprietati Pentru a scapa de plata TVA-ului, anul trecut o serie de proprietati au fost achizitionate pe firme Masurile de simplificare a platii taxei pe valoarea adaugata sunt un posibil motiv al stagnarii pietei imobiliare Impozitul perceput pentru cladiri persoanelor juridice este mult mai mare decat cel perceput persoanelor fizice, ceea ce a dus la impiedicarea dezvoltarii de proiecte destinate inchirierii, a declarat ieri Gabriel Biris, managing partnerla firma de avocatura Biris Goran, in cadrul unui seminar despre piata imobiliara locala. Astfel, daca pentru un apartament cu o suprafata de 100 de metri patrati, localizat in zona A si rang 0, cu un pret de achizitie de 150.000 de euro, o persoana fizica plateste un impozit anual de…

mai mult >
IKEA retrage si un sac de dormit pentru bebelusi

IKEA retrage si un sac de dormit pentru bebelusi

25 iunie, 2008

In decurs de numai o saptamana, IKEA Romania mai retrage un produs de pe piata locala, dupa ce a primit reclamatii de la clienti. Este vorba de sacii de dormit Barnsling pentru copii. Sesizarile au fost legate de desprinderea opritorului fermoarului in timpul utilizarii, ceea ce ar fi dus la riscul ca micutii sa inghita si sa se inece cu el. Reprezentantii companiei au anuntat ca toti clientii care au cumparat acest produs si vor sa-l returneze vor primi, la cerere, suma integrala pentru acesta. Respectivii saci de dormit sunt produsi in Indonezia, ei fiind identificati dupa codurile de datare, respectiv intre 0745 si 0824. Codurile de datare se gasesc pe o eticheta cusuta in interiorul sacului de dormit. Sursa: Gardianul

mai mult >
Randamentele din imobiliare au scazut brusc

Randamentele din imobiliare au scazut brusc

25 iunie, 2008

Tranzactiile imobiliare din Romania au totalizat in prima jumatate a anului 912 milioane de euro, dintre care 605 milioane de euro au fost inregistrate in Capitala, se arata intr-un studiu al companiei de consultanta imobiliara Atisreal. Cele mai multe tranzactii au avut loc pe segmentul de retail si de birouri. Superlativul perioadei analizate este reprezentat de tranzactia proiectului Upground, vandut inainte de finalizare cu aproape 500 de milioane de euro. Maturizarea pietei a atras noi fonduri de investitii cu risc scazut, in timp ce fondurile oportuniste au profitat de nivelul mai scazut al randamentelor si au vandut investitiile initiale, spun specialistii Atisreal. Acestia sunt de parere ca numarul si valoarea tranzactiilor de investitii se vor mentine la niveluri ridicate, datorita…

mai mult >
Piata imobiliara, in blocaj psihologic

Piata imobiliara, in blocaj psihologic

24 iunie, 2008

Criza financiara globala incanu a afectat piata imobiliara romaneasca, insa a starnit discutii aprinse atat in randul specialistilor, cat si in randul potentialilor cumparatori, sustin reprezentantii companiei imobiliare Esop Consulting, citati de Rompres. "Ne aflam intr-o perioada in care scaderea numarului de tranzactii in domeniul rezidential este absolut normala, dat fiind faptul ca aceasta situatie s-a inregistrat de fiecare data in ultimii ani. In perioada verii se vand mai putine locuinte, asa ca inainte de a trage concluzii categorice ar trebui sa vedem cum vor sta lucrurile in septembrie, cand preturile isi reiau de obicei trendul ascendent", a declarat Irina Petrescu, partener in cadrul Esop Consulting. Potrivit acesteia, singura problema in privinta vanzarilor din domeniul rezidential…

mai mult >