Noutati

Garsonierele ultracentrale s-au scumpit cu 127% in ultimii doi ani

Garsonierele ultracentrale s-au scumpit cu 127% in ultimii doi ani

17 iunie, 2008

Procentul de crestere inregistrat in perioada 2006-2008 pentru preturile garsonierelor scoase spre vanzare in zona ultracentrala a fost de 127%, pornind de la o valoare medie de 43.947,66 euro in 2006 pana la 99.906,43 euro in prezent, potrivit analizei reprezentantilor siteului MagazinulDeCase.ro. Analiza efectuata de MagazinulDeCase.ro pe cele trei mari zone ale Capitalei evidentiaza faptul ca cea mai mare crestere procentuala a ofertei de imobile la nivelul Bucurestiului este inregistrata in zona ultracentrala la nivelul segmentului de garsoniere. Astfel, pornind de la o valoare medie de 43.947,66 euro in 2006, pretul mediu al unei garsoniere scoase la vanzare in zona ultracentrala a crescut intre anii 2006 si 2008 de 2,27 ori, ajungand la o valoare de 99.906,43 euro in prezent. Potrivit…

mai mult >
Imobiliarii se bat in oferte de creditare

Imobiliarii se bat in oferte de creditare

17 iunie, 2008

In goana dupa clienti, dezvoltatorii imobiliari incearca sa-si atraga simpatizanti oferind conditii de plata cat mai variate. De obicei insa, aceste artificii, care par convenabile la inceput, urca semnificativ pretul odata cu platile finale, aproape la fel ca ofertele de credit cu avans zero. Dezvoltatorii pentru segmentele mediu plus si lux mizeaza pe plata in transe. Adica 10-25% la inceput, odata cu semnarea precontractului, alte 25% dupa sase luni si tot asa pana la finalizare. Acest lucru ii poate pune in dificultate pe clientii care achizitioneaza locuintele prin credit ipotecar, acestia fiind in imposibilitatea de a plati transele intermediare. O varianta din ce in ce mai intalnita este cea in doua etape. In cazul a doua dintre proiectele noastre, conditiile standard de plata sunt…

mai mult >
Vanzarile de gips-carton, in crestere

Vanzarile de gips-carton, in crestere

16 iunie, 2008

Vanzarile de sisteme de gips-carton vor creste anul acesta cu aproximativ 20%, estimeaza jucatorii din piata. Cresterea este sustinuta in special de cererea ridicata din partea segmentului rezidential, la care se adauga sectorul constructiilor comerciale, de birouri si, cu o pondere mai redusa, a celor industriale. In Romania, consumul de gips-carton este superior celui din state europene dezvoltate, precum Italia, depasind 3 metri patrati pe cap de locuitor. Piata placilor de gips-carton a atins anul trecut un volum de 60-65 de milioane de metri patrati, in vreme ce vanzarile de ipsos au totalizat intre 145.000 si 147.000 de tone. Sursa: Curentul

mai mult >
Cartierele americane raman fara locatari

Cartierele americane raman fara locatari

16 iunie, 2008

Desi casele puse la vanzare de banci sunt aproape ... Numarul celor care au ramas fara case in SUA s-a dublat in ultima perioada, iar analistii sustin ca, anul viitor, cartiere intregi de locuinte ar putea ramane vacante Unul din 483 de proprietari de locuinte din SUA si-a pierdut caminul pentru ca nu si-a mai putut permite sa-si plateasca ipoteca. In contextul in care rapoartele oficiale arata o inrautatire a problemelor pietei creditelor ipotecare subprime din SUA, autoritatile americane sustin ca va mai fi nevoie de ani buni pentru ca situatia sa se redreseze. In urmatoarele luni, zeci de mii de americani stramtorati financiar risca sa-si piarda casele in favoarea bancilor, scrie AFP. Problemele au afectat in special statele California, Illinois, Michigan, Nevada, Ohio si Florida. Anticipam…

mai mult >
TVA-ul imobiliar, o nebuloasa

TVA-ul imobiliar, o nebuloasa

16 iunie, 2008

Cu toate ca suntem deja la jumatatea anului, autoritatile nu au elaborat inca normele de aplicare a prevederilor privind plata TVA pe tranzactiile imobiliare. Din banii adunati la nunta, doi tineri casatoriti au dat avansul pentru un credit ipotecar, cu care si-au luat, anul trecut, un apartament intr-un bloc in constructie. Anul acesta, tinerii sau trezit ca dezvoltatorul proiectului le cere sa plateasca si taxa pe valoarea adaugata (TVA) in valoare de 19% din costul apartamentului. Cu toate ca-si doresc mult noua locuinta, ei nu mai au banii necesari pentru a plati in plus la pretul apartamentului si nici nu mai pot lua un imprumut de la banca, din cauza ca s-au indatorat deja prea mult. Acest caz nu este singular. In aceasta situatie dificila se gasesc multe persoane care au incheiat contracte…

mai mult >