Noutati

Ajutoarele de caldura pe 7 ani costa cat Autostrada Bechtel

Ajutoarele de caldura pe 7 ani costa cat Autostrada Bechtel

28 mai, 2008

Bursele locurilor de munca au o misiune imposibila: sa trimita la serviciu peste doua milioane de romani Reprezentantii Ligii Asociatiilor de Proprietari "Habitat" recunosc ca pentru unii oameni apti de munca a devenit mai comod sa stea acasa si sa cumuleze diverse ajutoare decat sa mearga la serviciu. Ajutoarele de caldura acordate in perioada 1999-2006 se ridica la 4,6 miliarde de euro, cam cat valoarea unei autostrazi de peste 400 de kilometri lungime. In Romania exista, potrivit statisticilor oficiale, peste 500.000 de persoane singure si familii care primesc venitul minim garantat, plus alte 6 milioane de beneficiari ai ajutoarelor de incalzire. Vicepresedintele Cartel Alfa, Petru Dandea, sustine ca unele dintre ajutoarele de caldura sunt justificate, in cazul pensionarilor, insa noteaza…

mai mult >
Bula imobiliara se sparge

Bula imobiliara se sparge

27 mai, 2008

SUPRAOFERTA. Stocul de apartamente vechi din Bucuresti se ridica acum la 14.500 de locuinte PREVIZIUNI? Cererea de apartamente incepe sa scada. Balonul imobiliar a inceput sa se dezumfle in cartierele bucurestene. Preturile apartamentelor vechi au scazut deja cu 10% si pina la vara ar putea cobori cu aproape 25%. Preturile apartamentelor vechi din cartierele bucurestene s-ar putea ieftini in vara acestui an cu pina la 20%-25%, estimeaza reprezentantii site-ului imobiliar MagazinulDeCase.ro. Doua sint cauzele care au condus la spargerea balonului imobiliar. Oferta mult mai mare fata de anii trecuti si cererea redusa drastic de cresterea costului creditelor. "Exista o supraoferta pe piata, alimentata de un sentiment de panica si de locuintele scoase la vinzare de investitorii speculativi si…

mai mult >
Preturile apartamentelor vechi ar putea scadea cu 25% din toamna

Preturile apartamentelor vechi ar putea scadea cu 25% din toamna

27 mai, 2008

Tot mai multi proprietari de apartamente in imobile vechi din Bucuresti, speriati de scaderea preturilor de pe piata, incearca sa se debaraseze de ele, a declarat, ieri, Matei Malos, director general Magazinuldecase.ro. El a estimat ieftiniri ale apartamentelor in unele cartiere cu pana la 25% fata de valoarea actuala. Analistii imobiliari spun ca o scadere de preturi atat de abrupta nu este posibila, iar specula nu va disparea de pe piata. Pentru prima data in ultimii ani, preturile la apartamentele din blocurile vechi au inregistrat scaderi usoare. Prin urmare, cei care au speculat pe aceasta piata si cei care si-au contractat apartamente noi incearca sa le vanda pe cele vechi, construite inainte de 1989, a afirmat, ieri, intr-o conferinta de presa, directorul MagazinuldeCase, Matei Malos.…

mai mult >
Top al apartamentelor de lux din Capitala

Top al apartamentelor de lux din Capitala

27 mai, 2008

Cel mai mare pret pe metrul patrat este de 5.000 de euro, iar cel mai mic de 2.900 de euro plus TVA Majoritatea locuintelor sunt situate in zona Dorobantilor si Herastrau Blocuri noi cu locatari milionari Cele mai scumpe zece apartamente de lux din Bucuresti au preturi cuprinse intre 400.000 si 1,75 milioane de euro si au o valoare totala de 8,5 milioane de euro, potrivit unui top realizat de compania imobiliara Regatta. Clasamentul este realizat in functie de preturile pe metrul patrat construit ale celor zece locuinte, care variaza de la 2.400 de euro pana la 5.000 de euro. Apartamentele au fost analizate in functie de locatie, suprafata construita, facilitati si arhitectura, se arata intr-un comunicat al companiei. Astfel, pe primul loc se situeaza un apartament situat in zona Dorobanti…

mai mult >
Presedintele unei asociatii de proprietari nu este subordonat comisiei de cenzori

Presedintele unei asociatii de proprietari nu este subordonat comisiei de cenzori

26 mai, 2008

Sunt presedinta unei asociatii de proprietari din Bucuresti. As vrea sa stiu daca, in cazul in care vreau sa fac niste reparatii in bloc, trebuie sa cer aprobarea presedintelui comisiei de cenzori inainte de a incepe lucrarile. Sunt subordonata comisiei de cenzori? Ioana Banum, Bucuresti Raspuns: Presedintele unei asociatii de proprietari nu este subordonat comisiei de cenzori si nu are obligatia de a cere aprobarea cenzorului. Cenzorul are rolul de a verifica, constata si raporta orice aspect de natura juridica si financiar-contabila in conditiile legilor in vigoare. Presedintele are obligatia sa tina cont de raportul cenzorului, iar in caz de neintelegeri sa apeleze la medieri, adrese scrise din partea unor institutii auto-rizate in domeniu. Fac parte din Asociatia de Proprietari a unui…

mai mult >