Noutati

Balonul imobiliar din Bucuresti se dezumfla

Balonul imobiliar din Bucuresti se dezumfla

11 martie, 2008

Chiar daca preturile locuintelor isi vor continua ascensiunea, ritmul de crestere se va diminua. Intr-un top al principalelor 10 capitale central-europene, Bucurestiul se afla pe locul al doilea, dupa Sofia si alaturi de Bratislava, in ceea ce priveste ritmul de crestere la pretul locuintelor, se afirma in raportul Residential Markets in Central European Capitals, realizat de REAS si Jones Lang LaSalle, companii de consultanta in domeniul imobiliar. Potrivit studiului, Bucurestiul a inregistrat anul trecut o crestere a preturilor de 25% in lei si de 33% in euro - in 2007, moneda nationala s-a apreciat comparativ cu euro, prin urmare investitorii straini au simtit mai puternic aceasta crestere a preturilor comparativ cu romanii. Capitala Bulgariei se plaseaza pe pozitia fruntasa in clasament…

mai mult >
Locuintele noi, mai ieftine

Locuintele noi, mai ieftine

11 martie, 2008

Cererea de locuinte si cresterea economiei vor aduce profit pe termen lung investitiilor imobiliare. Preturile noilor ansambluri rezidentiale oscileaza intre 1.500 si 3.200 de euro/metru patrat. Parcurile, amplasamentul fata de centru si galeriile comerciale sunt trei criterii care urca pretul locuintelor din Bucuresti. Noile ansambluri de locuinte intra pe piata bucuresteana cu preturi mai mici fata de blocurile vechi, fie ca sunt ele comuniste sau constructii din perioada interbelica. Desi inferioare, preturile noilor locuinte urmaresc aproape cu fidelitate indicativul zonei, dat de oferta veche. Zonele rezidentiale clasice ale Bucurestiului, precum Primaverii, Kiseleff, Dorobanti, Cotroceni sau Herastrau, conduc in topul cartierelor bucurestene, potrivit ultimului studiu realizat decompania…

mai mult >
Distrigaz Sud vrea sa scumpeasca gazele cu 12%

Distrigaz Sud vrea sa scumpeasca gazele cu 12%

11 martie, 2008

Deprecierea leului si majorarea pretului barilului de petrol sunt motivele care ar putea provoca marirea tarifelor. Daca se va aproba majorarea, in primavara factura de gaze s-ar scumpi cu 21% fata de ianuarie. Pretul gazelor naturale ar putea creste din nou cu inca 8-12% in trimestrul al doilea al acestui an, atat din cauza deprecierii leului in raport cu dolarul american, cat si ca urmare a majorarii pretului petrolului pe pietele internationale. Reprezentantii companiei Distrigaz Sud au avertizat ca este posibila o scumpire a gazului, cel mai probabil in trimestrul al doilea, care va fi resimtita si de populatie. "Situatia nu este foarte buna, din pacate, pretul petrolului creste si atinge cote record de 103 dolari pe baril. Acest lucru induce o crestere a pretului gazelor care va fi resimtita…

mai mult >
Statul va construi 12.000 de locuinte pentru tineri si persoane cu venituri mici

Statul va construi 12.000 de locuinte pentru tineri si persoane cu venituri mici

10 martie, 2008

Ministerul Locuintelor va cheltui in 2008 peste 245 milioane de lei pentru constructia de locuinte pentru tineri si cei cu venituri mici, estimandu-se ca vor fi incepute peste 4.000 de locuinte, iar la alte 8.000 vor fi continuate lucrarile. Aceste fonduri sunt mai mici comparativ cu 2007, desi exista un deficit in ceea ce priveste locuintele construite din fonduri de la bugetul de stat. Mai exact, anul trecut, pentru constructia de locuinte destinate tinerilor, ministerul a alocat 217,7 milioane de lei, iar pentru cele sociale, 24,3 milioane lei. Ultimele statistici aratau ca anul trecut au fost construite cu bani de la stat cu aproape 25% mai putine case fata de 2006. Potrivit datelor Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, 18 milioane de lei vor fi alocati pentru constructia…

mai mult >
Creditul de casa pentru capsunari este mai scump cu 3.000 de euro

Creditul de casa pentru capsunari este mai scump cu 3.000 de euro

10 martie, 2008

Muncitorii din strainatate au parte de aceleasi conditii de finantare. Se adauga insa actele si alergatura. Romanii care muncesc in strainatate pot obtine credite ipotecare de la banci din Romania cu aceeasi dobinda si in aceleasi conditii de finantare ca si cei din tara, insa au nevoie de mai multe acte si de mai mult timp, iar asta necesita costuri suplimentare. Pentru veniturile obtinute in strainatate, intocmirea dosarului de credit presupune obtinerea unor acte specifice, precum si toate stampilele si traducerile de rigoare, ne-a declarat Cristina Ungureanu, consultant financiar la compania de consultanta financiar-bancara FinZoom Romania. Potrivit acesteia, pentru cei care lucreaza in strainatate este nevoie de o supralegalizare a actelor, care presupune cheltuieli in plus. De asemenea,…

mai mult >