Noutati

Lupta pentru locuinte scade comisioanele

Lupta pentru locuinte scade comisioanele

16 octombrie, 2007

Agentii imobiliari reduc onorariile practicate pentru a nu pierde proprietatile puse la vinzare. Comisioanele practicate de agentiile imobiliare sint de mii de euro. In lupta lor pentru a vinde cit mai repede si cit mai multe proprietati, agentiile accepta sa reduca chiar cu mai mult de jumatate valoarea comisionului incasat. In Capitala, valoarea comisionului perceput de agentiile imobiliare este in majoritatea cazurilor de 3%, suma cu care este taxata fiecare parte, atit vinzatorul, cit si cumparatorul. Cu toate acestea, practica arata ca nivelul comisionului se negociaza. Fiecare agentie imobiliara aplica sistemul care o avantajeaza, sustine expertul imobiliar Ion Radu Zilisteanu, purtator de cuvint al ARAI (Asociatia Romana a Agentiilor Imobiliare). Acesta afirma ca breasla imobiliara,…

mai mult >
Locuinte de vacanta

Locuinte de vacanta

16 octombrie, 2007

Noi cartiere rezidentiale se ridica in zona Brasovului si pe litoralul Marii Negre. Acestea ofera apartamente sau case de vacanta celor care prefera confortul propriei case in locul unei camere de hotel.Multi dintre cei care doresc sa cumpere o locuinta de vacanta, fie si intr-un bloc, oscileaza intre munte sau mare. Indiferent de preferinte, este bine de stiut ca fara 70.000 de euro nu se poate pune problema de a achizitiona ceva. SINAIA. Complexul Belleview, amplasat la numai un minut de DN1, este format din patru blocuri de opt niveluri plus mansarda. In total, aici se construiesc 344 de apartamente, din care 36 de garsoniere, 140 de apartamente cu doua camere, 32 de locuinte cu trei camere, 16 duplexuri de doua camere si 20 de duplexuri de trei camere. Pretul unei garsoniere este de 67.830…

mai mult >
Preturile locuintelor din Bucuresti se apropie de plafonul maxim practicat de fostele tari comuniste

Preturile locuintelor din Bucuresti se apropie de plafonul maxim practicat de fostele tari comuniste

12 octombrie, 2007

Romnia este la egalitate cu Polonia in privinta potentialulul de crestere a preturilor apartamentelor, in timp ce Bulgaria are cel mai ridicat risc de majorare a preturilor, potrivit estimarilor facute de specialistii polonezi din domeniul imobiliar. In ultimii ani, locuintele din capitalele fostelor tari comuniste s-au scumpit mai ales pe fondul dezechilibrelor mari dintre cerere si oferta. Cea mai semnificativa criza locativa pare a fi in Kiev, cu un deficit de 250.000 de apartamente, adica aproape un sfert din numarul locuintelor existente. Si Bucurestiul inregistreaza un deficit de 130.000 de unitati, ocupnd pozitia a doua in clasamentul realizat de analisti. Pe locul al treilea se afla Sofia, cu o cerere de peste 61.000 de case. O parere asemanatoare au si analistii companiei de consultanta…

mai mult >
Cele mai ieftine case se afla in Bulgaria

Cele mai ieftine case se afla in Bulgaria

12 octombrie, 2007

In Capitala, locuinta cu cel mai mic pret este o garsoniera neterminata, care costa 34.500 de euro, in timp ce vecinii de peste Dunare o vand la cheie cu 25.000 de euro. Cele mai ieftine locuinte de vanzare la Targul National Imobiliar de la Palatul Parlamentului din Capitala sunt in Bulgaria, in statiunile din nordul litoralului si pornesc de la 25.000 de euro pentru o garsoniera-studio de circa 30 de metri patrati. Daca pe litoralul romanesc preturile pornesc, in general, de la 1.000 de euro metrul patrat, in Capitala se solicita, in medie, 1.200 de euro/mp. Cea mai convenabila oferta de la targ este, potrivit organizatorilor, o garsoniera la rosu, de 23 de metri patrati, in Militari, care costa 34.500 de euro si este promovata de agentia Veles. Locuinta este dotata cu tamplarie PVC, centrala…

mai mult >
Duplex imobiliar

Duplex imobiliar

12 octombrie, 2007

Viitorul middle-class: locuinte mici in turnuri Apartamentele cu patru camere dispar din ofertele dezvoltatorilor care tintesc clasa de mijloc. Se cauta apartamente mici si ieftine. Pentru un pret mai mic se asteapta ca in doi-trei ani sa revina in actualitate prefabricatele din beton. Preferintele cumparatorilor de locuinte noi incep sa se cristalizeze, iar dezvoltatorii isi adapteaza oferta la cerere. Cuvintul de ordine nu este confort, ci utilitate. Suprafetele sint calculate in functie de necesitati pentru ca locuintele din noile proiecte sa concureze la pret cu cele din blocurile vechi. Mai mult, frica de cutremur nu pare sa fie reala in Romania, din moment ce numarul proiectelor care includ blocuri-turn creste. Si amintirile legate de regimul comunist s-au sters. Blocurile la minut,…

mai mult >