Noutati

Termoizolarea blocului, doar cu aviz seismic

Termoizolarea blocului, doar cu aviz seismic

11 octombrie, 2007

Pretul lucrarilor de consolidare poate ajunge la 150 de ... in cazul in care blocul prezinta pericol de prabusire, autoritatile locale finanteaza partial lucrarile de consolidare Nicio cladire nu poate fi reabilitata termic daca nu este mai intai evaluata din punct de vedere al rezistentei la cutremure. Expertiza poate fi efectuata gratuit, daca cladirea este considerata a fi cu risc seismic clasa I, sau contra cost, in cazul in care ea nu este in pericol de prabusire. in acest din urma caz, preturile percepute de expertii tehnici pornesc de la 2 euro/mp construit. Proprietarii care locuiesc in blocuri vechi, cu regim mare de inaltime si vor sa afle daca imobilul mai este sigur din punct de vedere al structurii de rezistenta pot cere expertizarea acestora. in vederea efectuarii expertizei…

mai mult >
Cartierul miliardarilor

Cartierul miliardarilor

11 octombrie, 2007

Magnatul rus Aras Agalarov si-a propus sa realizeze o utopie moderna, punand bazele unui proiect pentru crearea unei comunitati in care toti oamenii sa fie egali. Egal de bogati. Pe un teren de 340 de hectare, la periferia Moscovei, Agalarov construieste un ansamblu de vile de lux, cu preturi variind intre 20 si 30 de milioane de dolari. Terenul este superb, plin de brazi si campuri de musetel, in timp ce o perdea groasa de copaci mascheaza elegant privelistea unui sat prapadit din apropierea paradisului miliardarilor. In plus, viitorii locuitori ai comunitatii vor avea la dispozitie 14 lacuri artificiale, cascade, teren de golf, scoala privata si acces exclusiv la o plaja impecabila cu nisip alb, adus din import. Primele case au fost deja ridicate. Unele sunt strajuite de coloane albe, amintand…

mai mult >
Topul caselor scumpe din Bucuresti

Topul caselor scumpe din Bucuresti

11 octombrie, 2007

Conform companiei Regatta, cea mai scumpa casa scoasa la vinzare in Capitala costa 6,5 milioane de euro.Casa din imagine costa 6,5 milioane de euro Preturile locuintelor din Top 10 sint cuprinse intre 2,5 si 6,5 milioane de euro. Sint, in general, imobile luxoase, cu un stil arhitectural aparte, situate in zone centrale. Pe primul loc se plaseaza o vila din zona Gradina Icoanei, cu o valoare de piata de 6,5 milioane de euro. Este o casa cu valoare istorica. Construita pentru poetul Octavian Goga, ea a fost locuita de diverse personalitati. A fost si resedinta lui Jonathan Scheele, seful delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti, pe durata mandatului sau. Pe locul secund se plaseaza o vila situata in Piata Romana, cu o valoare de piata de 5,5 milioane de euro. Are un teren de 780 mp si o suprafata…

mai mult >
Cum luati ajutorul de incalzire

Cum luati ajutorul de incalzire

09 octombrie, 2007

De ajutorul pentru incalzirea locuintei beneficiaza familiile si persoanele singure, care utilizeaza energie termica furnizata in sistem centralizat, gaze naturale, lemne, carbuni si combustibil petrolier. Acest program se desfasoara in perioada noiembrie 2007 - martie 2008. Ajutorul de incalzire se acorda proprietarilor locuintelor sau chiriasilor pe baza de cerere, insotita de documente justificative privind componenta familiei si veniturile nete medii lunare ale membrilor acesteia. Pentru lunile noiembrie si decembrie 2007 limita maxima de venit in functie de care se atribuie ajutorul financiar este de 500 de lei. Pentru ianuarie-martie 2008 aceasta creste la 615 lei. In cazul incalzirii cu energie termica, compensarea procentuala a valorii efective a facturii in sezonul rece se realizeaza…

mai mult >
Foamea de lux duce pretul metrului patrat la 6.000 de euro

Foamea de lux duce pretul metrului patrat la 6.000 de euro

09 octombrie, 2007

4.000 de euro, venitul unei familii care aspira sa intre ... Reprezentantii marilor agentii imobiliare spun ca acest segment al pietei rezidentiale este inca la mana vanzatorilor Constructia de case destinate celor bogati, varful de lance al industriei imobiliare in Romania, intra intr-o noua etapa. Dupa ce ani de zile dezvoltatorii au construit la scara mica, proiectul gigant de la Baneasa este un semn de maturitate al pietei locale. Chiar si in acest nou context de piata, investitori si reprezentanti ai marilor agentii imobiliare afirma ca majorarile de pret vor fi de proportii, urmand trendul anilor anteriori. Bogdan Georgescu, directorul general Colliers International, avanseaza pentru anul viitor chiar un pret mediu pe metrul patrat de 6.000 de euro. "Piata rezidentiala de lux abia acum…

mai mult >