Noutati

Vile pentru oameni cu bani

Vile pentru oameni cu bani

21 septembrie, 2007

Langa Ploiesti se va construi cel mai mare ansamblu rezidential din judetul Prahova. Pretul unei case variaza intre 150.000 si 500.000 de euro.La zece kilometri de Ploiesti, in comuna Paulesti, pe terenul unei foste livezi, se va construi cel mai mare ansamblu rezidential din Prahova. Acesta se va intinde pe o suprafata de peste 100 de hectare si va avea 152 de vile. Potrivit conducerii firmelor implicate in proiectul denumit Deal verde, cartierul va avea un centru comercial, un cabinet medical de urgenta, o gradinita, statie de pompieri proprie, locuri de joaca si terenuri de sport. Clientii nostri vor fi aproape de principalele centre comerciale din Ploiesti, aflate la doar trei kilometri de ansamblul rezidential, a declarat Catalina Irimia, directorul Imobiliar Expert Grup Ploiesti, compania…

mai mult >
Blocurile de beton: Europa demoleaza, Romania speculeaza

Blocurile de beton: Europa demoleaza, Romania speculeaza

18 septembrie, 2007

Din cele 25.000 de blocuri ce trebuie reabilitate pana in 2015, la noi nici macar primele 100 nu au intrat in reparatii, iar pretul locuintelor creste continuu. Pentru o Europa ravasita de razboi, constructia pe scara larga a blocurilor de beton a fost un rau necesar, menit sa rezolve criza locativa. In graba anilor postbelici, s-a acordat mai putina atentie confortului sau consumului energetic, iar acum, la distanta de 55 ani, efectele acestor scapari se fac tot mai simtite. In foarte multe tari europene, grija fata de fondul de locuinte vechi, construite intre anii 1946 si 1960, se manifesta diferit. In Estul Europei sunt populare masurile extreme, exprimate prin demolari, in timp ce in Vest, unde fondul locativ are o calitate mai buna, se merge pe conservare si reabilitare. Cele mai sensibile…

mai mult >
30.000 de euro pentru a incepe o afacere cu mobila

30.000 de euro pentru a incepe o afacere cu mobila

18 septembrie, 2007

Pentru deschiderea unei mici fabrici de mobila nu e nevoie de foarte multi bani. Boomul de pe piata imobiliara a crescut cererea de mobila. Cu un credit nu foarte consistent, oricine poate intra intr-o astfel de afacere. Pentru a putea produce orice tip de mobilier din Pt, o fabrica trebuie sa fie dotata cu circular cu incizor, freza, masina de aplicat pe cant, masina de gaurit multiplu si aspiratoare de rumegus. Doar investitia, la preturi minime, in aceste utilaje se ridica la 25.000-26.000 de euro. La aceasta suma se adauga TVA. Cu aceste utilaje si cu citiva oameni de meserie se poate produce orice tip de mobilier, inclusiv mobilier de birou, ne-a spus Dan Pruteanu, director de marketing la firma Danibrum. Cel mai scump utilaj este masina de aplicat pe cant. In functie de operatiile pe…

mai mult >
Preturile materialelor de constructie, umflate artificial

Preturile materialelor de constructie, umflate artificial

18 septembrie, 2007

Pe fondul cererii extrem de ridicate de materiale de ... In timp ce producatorii spun ca nu au majorat preturile in acest an, in depozite produsul este cu 15% mai scump De ce cresc continuu preturile materialelor de constructie? Explicatii precum scumpirea energiei, a gazului sau a betonului nu mai stau in picioare, atat timp cat producatorii de ciment, termopane sau caramizi spun ca nu ei cresc preturile. Atunci? Pe fondul cererii foarte mari din aceasta perioada, distribuitorii umfla preturile, in vederea obtinerii unui profit mai mare. In acelasi timp, comercializeaza si produse care nu nu indeplinesc nici pe departe standardele minime de calitate. Potrivit datelor furnizate pentru "Adevarul" de catre Asociatia Producatorilor de Materiale de Constructie din Romania, preturile nu au crescut…

mai mult >
Muncitorul din constructii emigrat, la 300 de euro distanta

Muncitorul din constructii emigrat, la 300 de euro distanta

13 septembrie, 2007

Plosceanu: Deficitul de forta de munca poate fi acoperit doar prin cresterea salariilor Companiile de constructii din Romania gasesc cu dificultate personal calificat, chiar daca asigura salarii la niveluri apropiate de cele din Uniunea Europeana, iar necesarul de forta de munca se ridica la 200.000-300.000 de persoane, a declarat ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Laszlo Borbely. "In momentul de fata, industria constructiilor are un deficit de muncitori care se ridica la o treime din totalul fortei de munca din sector", ne-a spus Laurentiu Plosceanu, presedintele Asociatiei Romane a Antreprenorilor de Constructii. Singura solutie pentru acoperirea golului de personal este "corelarea salariilor din constructii cu cele din Europa Centrala, altfel, deficitul de forta de…

mai mult >