Noutati

Noi oportunitati pentru particulari la vinzarea casei pe internet

Noi oportunitati pentru particulari la vinzarea casei pe internet

21 august, 2007

Numarul site-urilor specializate in intermedierea de vinzari de apartamente prin internet a crescut. Oferta li s-a diversificat, iar tarifele percepute sint mai mici decit cele ale agentiilor imobiliare Cei care doresc o locuinta si nu vor sa apeleze la o agentie imobiliara pot studia ofertele postate pe site-urile specializate in intermedierea de vinzari de locuinte. Aceste site-uri se adreseaza doar particularilor deoarece nu sint acceptate anunturile postate de agentiile imobiliare. De regula, nu percep comision din valoarea tranzactiei, ci o suma fixa pentru postarea anuntului. Numarul site-urilor specializate in vinzarea de locuinte a crescut, astfel ca si serviciile oferite de acestea s-au diversificat. Unele nu se rezuma doar la vinzarea-cumpararea de imobile, ci abordeaza si piata…

mai mult >
Preturile speculative, dinamita la temelia pietei locuintelor

Preturile speculative, dinamita la temelia pietei locuintelor

21 august, 2007

Opacitatea tranzactiilor, dar si avalansa de noi jucatori sunt semnele care anunta corectii in imobiliarul romanesc Construiesti locuinte cu 200 de euro metrul patrat si vinzi cu cel putin 1.000 de euro. E terenul mai scump? Nu-i nimic. Inalti blocuri cu tot mai multe etaje. Aceasta este in linii mari reteta succesului fenomenal de care se bucura toti investitorii din rezidentialul autohton. Insa studii realizate pe piete mai mature decat cea romaneasca arata ca acestea sunt semne care indica o crestere artificiala si deci nesustenabila a nivelului pretului locuintelor. Unul dintre criteriile care indica o crestere speculativa a preturilor, indiferent de piata, tine de asteptarea investitorilor de a obtine profituri ridicate, peste criteriile fundamentale. In plus, analistii straini sustin…

mai mult >
Cereti bani de la banca pentru a construi in regie proprie

Cereti bani de la banca pentru a construi in regie proprie

21 august, 2007

Daca te-ai hotarat sa construiesti in regie proprie inseamna ca esti constient de faptul ca va trebui sa gestionezi lucrarile de unul singur. Va trebui sa alergi sa obtii toate aprobarile de constructie si utilitati publice, sa-ti formezi echipa, sa estimezi un necesar, sa aprovizionezi si sa stochezi materia prima si, nu in ultimul rand, sa controlezi lucrarile de constructie. Bineinteles, subiect sensibil, mai ai nevoie si de bani, iar pentru acestia te indrepti catre banca. Dar nu orice banca la care vei intra va fi dispusa sa-ti acorde credit pentru construire in regie proprie, pentru ca majoritatea solicita in mod expres contactarea unei firme de constructii. Toate celelalte banci dispuse sa te finanteze vor solicita angajarea unui diriginte de santier. FinZoom iti va prezenta pe www.FinZoom.ro…

mai mult >
Tranzactiile imobiliare, ca un joc pyramidal

Tranzactiile imobiliare, ca un joc pyramidal

20 august, 2007

Sub sloganul "cererea depaseste oferta", piata imobiliara a inceput sa semene cu jocul piramidal Caritas, clientilor promitandu-li-se castiguri viitoare fabuloase. Promisiunea castigurilor ii face pe proaspetii proprietari, transformati in vanzatori, sa perpetueze ideea dublarii profiturilor. Acest circuit explica umflarea permanenta a preturilor de pe piata imobiliara atat la terenuri, cat si la locuinte. CLIENTUL NOSTRU... SCLAVUL NOSTRU. Agentiile imobiliare, constructorii, dezvoltatorii si investitorii spun la unison cat de mare este cererea de produse imobiliare si cat de mica este oferta. Iar lipsa de transparenta este un avantaj de negociere al vanzatorului. SFin a trimis chestionare celor mai mari agentii imobiliare (Colliers, DTZ, Eurisko, Regatta, Neocasa), firme care detin circa…

mai mult >
Contorizarea individuala umfla profitul Distrigaz

Contorizarea individuala umfla profitul Distrigaz

20 august, 2007

Amortizarea investitiei se poate realiza doar prin economii sustinute, o data cu cresterea pretului gazelor. Pe durata iernii, in blocurile cu apartamente necontorizate consumul de gaz metan creste cu peste 40%.In blocurile in care asociatiile de proprietari au recurs la montarea in apartamente a repartitoarelor de costuri pentru energie termica, locatarii cauta diverse metode pentru pentru a-si reduce cheltuielile de incalzire. Cea mai des intalnita metoda este incalzirea cu caramida pusa pe aragaz, incinsa direct de la flacara de gaz. Astfel, toamna si iarna facturile la gaz cresc foarte mult. Din acest motiv, asociatiile de proprietari fac in ultima perioada demersuri pentru contorizarea individuala a apartamentelor, ceea ce va umfla profitul furnizorilor de gaze. Costurile contorizarii…

mai mult >