Noutati

Mutatul in casa noua costa pina la 1.000 de euro

Mutatul in casa noua costa pina la 1.000 de euro

12 iulie, 2007

Cei care vor sa scape de calvarul mutatului in casa noua pot apela la o firma specializata in relocari. Preturile pentru mutare la persoanele fizice pot ajunge si la 1.000 de euro, in functie de marimea aparta-mentului, de cantitatea de lucruri transportate, de cantitatea mobilierului, de etajul de la care se face relocarea, precum si de distanta dintre cele doua locuinte. O mutare de apartament poate costa de la 200 la 1.000 de euro, ne-a spus Roxana Toader, director comercial la Vesta Group Services. Cu pretul minim sint taxati cei care se muta dintr-o garsoniera. Pretul maxim este perceput in cazul proprietarilor apartamentelor cu patru camere care au un volum consistent de lucruri, incepind cu mobilierul si terminind cu jucariile celor mici. Proprietarul va sti pretul mutarii dupa ce firma…

mai mult >
Imprumut pentru locuinta cu perioada de gratie de patru ani

Imprumut pentru locuinta cu perioada de gratie de patru ani

12 iulie, 2007

Credit Europe Bank (fosta Finansbank) a lansat credite ipotecare si imobiliare in euro, ce beneficiaza de o perioada de gratie de 4 ani. In primele sase luni clientul nu plateste nimic, ulterior, pana la implinirea termenului de 4 ani, achitand doar dobanda. Creditele pot fi contractate pe o perioada maxima de 30 ani, iar dobanda de 6,5% este fixa in primul an, ulterior variind in functie de EURIBOR la 12 luni la care se adauga 4,5 puncte procentuale. Limita de finantare poate urca pana la 95% din valoarea imobilului achizitionat sau construit, din care 75% reprezinta creditul ipotecar/imobiliar si 20% un imprumut de nevoi personale garantat cu ipoteca. In afara de dobanda se mai percepe un comision de analiza dosar de 10 euro, comision de acordare de 1% si in cazul creditului imobiliar un…

mai mult >
Locul de odihna din gradina

Locul de odihna din gradina

12 iulie, 2007

Relaxare departe de priviri indiscrete Pe toata durata sezonului cald ne dorim, in mod firesc, sa petrecem cat mai multa vreme afara, in gradina. Insa, atunci cand e soare puternic, vrem sa stam la umbra. Dupa cateva ore de munca prin gradina vrem sa ne asezam pe un scaun sau sezlong si sa ne odihnim. Vrem sa servim dimineata cafeaua la aer si cina cu familia afara la racoare. Care e rezolvarea situatiei? Evident, amenajarea unui loc deosebit in gradina. Chiar daca el se numeste generic loc de odihna, tot acolo se poate servi si masa in diverse momente ale zilei si se pot reuni intreaga familie si prietenii. Asadar, cum amenajati acest loc in asa fel incat sa raspunda necesitatilor si sa se incadreze in specificul gradinii existente? Amplasamentul Inainte de orice, trebuie sa alegeti amplasamentul.…

mai mult >
Raiffeisen: credite imobiliare cu dobanda de 5,5% in primul an

Raiffeisen: credite imobiliare cu dobanda de 5,5% in primul an

11 iulie, 2007

In perioada 5 iulie - 30 septembrie 2007, Raiffeisen Bank ofera credite imobiliare/ipotecare in lei cu o dobanda promotionala de 5,5% valabila in primul an, se arata intr-un comunicat al bancii. De asemenea, creditul in lei pentru nevoi personale nenominalizate cu ipoteca Flexicredit Plus are o dobanda promotionala de 6% pe an (dobanda fixa valabila in primul an). Promotia se desfasoara in perioada 5 iulie 30 septembrie 2007 si este disponibila in toata reteaua de unitatii Raiffeisen Bank. Banca ofera clientilor si posibilitatea refinantarii creditelor imobiliare/ipotecare cu dobanda fixa in primul an: 6,65% pentru creditele in euro si 4,9% pentru franci elvetieni Sursa: Gandul

mai mult >
Amenzi de 3.000 de lei pentru cei de la bloc

Amenzi de 3.000 de lei pentru cei de la bloc

11 iulie, 2007

Proprietarii de apartamente la bloc vor trebui sa respecte reguli mult mai stricte, conform noii legislatii din domeniu. In caz contrar, vor plati amenzi consistente. Asociatiile de proprietari au noi reguli de functionare. Presedintele Romaniei a promulgat legea privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari care aduce citeva noutati interesante. Actul normativ va fi publicat in scurt timp in Monitorul Oficial, spune Mihai Mereuta, presedintele Ligii Asociatiilor de Proprietari-Habitat. Amenzile prevazute prin acest act normativ sint mari, pornesc de la 500 de lei. De asemenea, legea aduce noutati precum obligatiile privind modernizarea cladirii sau noua relatie proprietar-furnizor de utilitati. Conform actului normativ, proprietarii sint obligati sa ia masuri…

mai mult >