Noutati

4.000 de apartamente noi in Planorama II

4.000 de apartamente noi in Planorama II

25 iunie, 2007

Israelienii care detin ansamblul Planorama vor sa construiasca un alt cartier Grupul de investitori israelieni care detine ansamblul Planorama din Bucuresti va incepe in luna iulie lucrarile de constructie a unui cartier rezidential in zona lacului Plumbuita din Capitala, proiect in valoare de 600 de milioane de euro si care va include 4.000 de apartamente. Vor fi 12 blocuri a cite 16 etaje fiecare, totalizind circa 4.000 de apartamente. Proiectul, care va fi numit Planorama II si a carui valoare va depasi 600 de milioane de euro, va fi derulat pe un teren de noua hectare, pe care l-am achizitionat anul trecut, a declarat Haim Zemer-Tov, directorul general al companiei EuroHabitat, compania care dezvolta si proiectul rezidential Planorama din zona Lacul Tei din Bucuresti, citat de MEDIAFAX.…

mai mult >
Topul preturilor la vile si apartamente pe Valea Prahovei

Topul preturilor la vile si apartamente pe Valea Prahovei

20 iunie, 2007

Terenurile si casele de vacanta sint cele mai tranzactionate produse imobiliare pe Valea Prahovei. Oferta de case de vacanta in zonele montane a crescut in ultimul an. Potrivit unui raport al agentiei Mervani, specializata in tranzactii imobiliare in zona Valea Prahovei, din totalul de 1.123 de oferte inregistrate in 2007, 1.059 sint de vinzare si doar 64 spre inchiriere. Cele mai multe anunturi sint pentru vinzari de terenuri, respectiv 44%. Dupa terenuri, fie intravilane sau extravilane, oferta mai bogata este constituita din case si vile. Pina in aprilie acest an, baza noastra de date numara nu mai putin de 392 de vile pe Valea Prahovei, situate intre localitatile Cimpina si Predeal, ne-a spus Ciprian Kore, director de vinzari al agentiei Mervani. 39% din totalul de 392 de oferte sint ocupate…

mai mult >
Unul din 10 bucuresteni care au nevoie de casa si-o poate permite

Unul din 10 bucuresteni care au nevoie de casa si-o poate permite

20 iunie, 2007

Desi cererea teoretica de locuinte este de aproape 200.000 de unitati la nivelul Capitalei, daca acestea ar fi construite, doar putin peste 10% si-ar gasi cumparatori, apreciaza Ionut Bordei, partener in cadrul agentiei de consultanta imobiliara Eurisko, unul dintre primii trei jucatori din domeniu. Diferenta se explica prin nivelul scazut al veniturilor celor care au nevoie de locuinte, crede Bordei, care este si sef al departamentului rezidential din cadrul firmei. Daca, teoretic, ar aparea maine cele 200.000 de unitati locative necesare, desi acest lucru este imposibil, oamenii ar putea cumpara doar putin peste 10% din acestea. Oricum, avand in vedere cat se construieste acum, cererea este mult peste oferta, a declarat pentru Business Standard Ionut Bordei. Anul trecut s-au finalizat doar…

mai mult >
Asociatiile cer TVA zero pentru reabilitare

Asociatiile cer TVA zero pentru reabilitare

20 iunie, 2007

Reprezentantii Ligii Asociatiilor de Proprietari Habitat solicita eliminarea TVA pentru lucrarile de reabilitare termica a blocurilor, inclusiv pentru materialele utilizate. Acestia considera ca statul trebuie sa sprijine mai mult derularea acestui proces. Solicitam TVA 9% la utilitati, adica apa, canal, energie termica, energie electrica, salubritate, gaze naturale, cu conditia folosirii fondurilor disponibilizate pentru a finanta reabilitarea fondului locativ. Solicitam si realizarea unei banci de date cu tipuri de proiecte de reabilitare deoarece si cartierele de blocuri sint construite dupa proiecte tip. Costurile de proiectare ar scadea semnificativ, spune Mihai Mereuta, presedintele Ligii Asociatiilor de Proprietari Habitat. Sursa: Cotidianul

mai mult >
Piata chiriilor de apartamente, o necunoscuta si pentru stat

Piata chiriilor de apartamente, o necunoscuta si pentru stat

19 iunie, 2007

Statul nu detine in acest moment informatii exacte despre piata chiriilor de apartamente. Nu are totodata nici instrumente legale de control. Astfel, nici nu-i de mirare ca preturile o iau razna, iar chiriasii se trezesc in strada in toiul noptii. Cercul vicios porneste insa, intai de toate, de la autoritati, care nu au capacitatea de a instaura o minima corectitudine in piata. Cati bani platesc romanii pe chiriile in apartamente? Aceasta este intrebarea pe care am adresat-o mai multor institutii publice, precum Ministerului Dezvoltarii si Lucrarilor Publice, Garzii Financiare sau Agentiei Nationale de Administrare Fiscala. Raspunsul oficial, primit la unison, a fost insa ca nu exista o baza de date centralizata, care sa ofere o imagine de ansamblu a acestei piete. Singurele cifre, dar deloc…

mai mult >