Noutati

Energii neconventionale, caldura ecologica, panouri si lampi solare

Energii neconventionale, caldura ecologica, panouri si lampi solare

08 iunie, 2007

La targul de echipamente ecologice de la Romexpo: Energii neconventionale, caldura ecologica, panouri si lampi solare O pompa ecologica de caldura pentru casa nu consuma decat energia solului si a apei. Costa de la 1.600 de euro in sus. Cel mai ieftin colector solar de incalzit apa face doar 300 de euro. O lampa solara de gradina care isi produce singura curentul pentru noapte costa 15 euro, iar compostorul pentru pamant de flori ecologic face cateva zeci de lei. Energii neconventionale, caldura ecologica, panouri si lampi solare In loc de centrala termica, o pompa de caldura. E cu 80 la suta mai eficienta, produce mai putine noxe si merge, in mare parte, captand caldura din mediul exterior. Factura se reduce cu 50 80 la suta. Iarna, va incalzi casa captand apa si caldura din aer, sol, lacuri,…

mai mult >
Blocuri si vile noi de 65 de milioane de euro

Blocuri si vile noi de 65 de milioane de euro

06 iunie, 2007

Un ansamblu rezidential de 1.000 de apartamente se va construi in cartierul Pantelimon din Capitala. Compania Andami a anuntat ca va face investitii imobiliare de peste 65 de milioane de euro in trei proiecte. Acestea vor viza segmentul rezidential. Vor fi doua cartiere de vile in comuna Corbeanca si un ansamblu de blocuri in Bucuresti. Acestea vor fi destinate clasei medii. La primul dintre proiecte, Magnolia-Corbeanca, lucrarile au inceput deja. Va cuprinde 48 de vile si se va ridica pe un teren de 30.000 mp. Investitia va fi de peste opt milioane de euro. Vor fi vile unifamiliale si duplexuri, fiecare cu o suprafata de teren ce variaza intre 450 si 700 de metri patrati. Pretul mediu de vinzare este de 780-850 de euro/mp construit, fara TVA. Un alt cartier se va ridica tot in Corbeanca.…

mai mult >
Ce sa cereti agentiei la cumpararea unei locuinte

Ce sa cereti agentiei la cumpararea unei locuinte

06 iunie, 2007

Vreti sa cumparati o casa si va ganditi sa va adresati unei agentii imobiliare? Ca sa nu aveti nici un fel de probleme, este bine sa stiti ce informatii trebuie sa contina contractele pe care le incheiati cu institutiile avizate. Potrivit reprezentantilor Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului (ANPC), in contract sau in anexele acestuia, trebuie sa fie mentionate urmatoarele: -situatia juridica a imobilului; -date privind starea locuintei; -informatii privind provenienta casei; -actele necesare pentru efectuarea tranzactiei, cine are obligatia de a le obtine, costurile acestora, termenele in care documentele trebuie obtinute; -drepturile si obligatiile partilor si care este influenta juridica a fiecarei parti pentru nerespectarea obligatiilor, cine suporta riscurile fiecarei…

mai mult >
Simptomele crizei imobiliare americane apar si in Romania

Simptomele crizei imobiliare americane apar si in Romania

04 iunie, 2007

Speculatiile imobiliare si supraevaluarea locuintelor au determinat ieftinirea proprietatilor in SUA, scenariu posibil si in cazul Romaniei. Piata americana a trecut prin momente grele. Preturile locuintelor au scazut, la fel si numarul tranzactiilor. Cauzele sint tranzactiile speculative si creditele contractate pentru imobile supraevaluate. David Segrest, membru in National Asociation of Realtors (NAR-Asociatie a brokerilor imobiliari din SUA), unde este lector pentru instruirea agentilor imobiliari din Europa in vederea obtinerii statutului de Certified International Properties Specialist, dar si ambasador al NAR pentru relatia cu Argentina, vorbeste despre motivele caderii unor zone de pe piata americana, dar si despre pericolele care pindesc piata din Romania. Chiar daca el nu face precizari,…

mai mult >
Instalarea antenelor pe bloc se face doar cu acordul proprietarilor

Instalarea antenelor pe bloc se face doar cu acordul proprietarilor

04 iunie, 2007

Apelam la dv. pentru elucidarea unei probleme ivite in asociatia noastra. S-a spart o coloana de alimentare cu agent termic, adica acea coloana care trece prin toate apartamentele. In acest caz cheltuielile de reparatii revin intregii asociatii sau numai locatarului apartamentului unde s-a produs fisura? Noi am aplicat o solutie de compromis. Asociatia a platit materialul, iar locatarul, manopera. S-a procedat corect? Rozalia Craciun, Bucuresti Nu, nu s-a procedat corect, deoarece coloana amintita este coloana magistrala, aprovizionand toate apartamentele si nu numai o instalatie individuala de apartament, deci un bun comun, caz in care eventualele reparatii sau inlocuiri revin tuturor proprietarilor in functie de cota lor de proprietate. Proprietarul ar fi trebuit sa suporte integral lucrarile…

mai mult >