Noutati

Agentiile imobilare umfla pretul casei cu 10%

Agentiile imobilare umfla pretul casei cu 10%

31 mai, 2007

In anunturile cu vinzari de locuinte, pretul solicitat de agentii este mai mare decit cel cerut de particulari. Anunturile agentiilor imobiliarecuprind oferte mai multe si mai variate, dar la o simpla privire, preturile acestora sint mai mari cu 5-10% fata de anunturile particularilor. O comparare pe www.anuntul.ro, site pe care posteaza anunturi mai multe agentii imobiliare, cu cea de pe www.magazinuldecase.ro, site destinat exclusiv anunturilor particularilor, arata diferenta de pret. Astfel, in anunturile particulare, o garsoniera in zona Titan, confort I, semidecomandata, costa in medie 45.000-50.000 de euro, in timp ce acelasi tip de garsoniera, in aceeasi zona, in anunturile agentiilor apare la pretul mediu de 55.000- 57.000 de euro. La fel se intimpla si cu garsonierele din alte cartiere…

mai mult >
"Dedicatii" imobiliare de la Primaria Capitalei

"Dedicatii" imobiliare de la Primaria Capitalei

31 mai, 2007

Municipalitatea vrea sa cumpere 2.000 de apartamente de pe piata libera. Analistii spun ca dezvoltatorii fara clienti par sa fie principalii beneficiari ai proiectului primariei Municipalitatea Bucurestiului intra in forta pe piata imobiliara. Vladimir Sommer, directorul de cabinet al lui Adriean Videanu, spune ca primaria este dispusa sa aloce circa 100 milioane de euro pentru achizitia de locuinte de pe piata libera. Voci din Consiliul General spun insa ca ideea constructiei de apartamente este o solutie mai buna, caci ar scadea considerabil sumele cheltuite din bugetul local. Specialistii din piata locala de real estate avanseaza si un alt scenariu. Exista in piata proiecte care nu-si gasesc clienti. Iar banii aruncati pe piata de municipalitate sunt „dedicati" unora dintre acestea. Vladimir…

mai mult >
Se scumpeste mobila

Se scumpeste mobila

29 mai, 2007

Cu toate ca romanii cumpara putine piese de mobilier, consumatorii sunt deschisi la inovatiile designerilor din domeniu. Mobila made in Romania se va scumpi in acest an, sustin reprezentantii industriei de profil. Cresterea preturilor, care nu va fi foarte mare, este cauzata de scumpirea materiilor prime (material fibro-lemnos de densitate mare si placi aglomerate) cu aproximativ 50% in ultimul an, dar si de scumpirea utilitatilor, ne-a declarat Constantin Ionescu, consilier tehnic in cadrul Asociatiei Producatorilor de Mobila din Romania (APMR). Consiliul Concurentei va analiza daca majorarea preturilor materiei prime, al carei furnizor unic pe piata romaneasca este compania Kronospan, este justificata. Pentru scaderea costurilor de productie, firmele producatoare cauta sa importe materiale…

mai mult >
Cladire inalta, teren scump

Cladire inalta, teren scump

29 mai, 2007

Pretul unui teren depinde de certificatul de urbanism, care indica ce tip de constructie se poate ridica. Dimensiunile constructiei dau valoarea terenului. Preturile terenurilor continua si dupa aderarea la UE sa urmeze un trend ascendent, iar estimarile de crestere sint de 15% anual in urmatorii 5 ani. La cumparare, primul lucru de cerut este certificatul de urbanism, care ofera raspunsul la intrebarea: ce am voie sa construiesc acolo. Evaluarea unui teren pleaca de la ce anume se poate construi pe el, si de aici vine valoarea acestuia. In cazul in care constructia nu confera cea mai mare valoare proprietatii in ansamblu, se impune demolarea, pentru ca procentul terenului din valoarea proprietatii individuale poate fi mult mai mare. La fel, un teren liber poate fi mai valoros decit unul cu…

mai mult >
Cumparatorii, descoperiti in caz de faliment al constructorului

Cumparatorii, descoperiti in caz de faliment al constructorului

29 mai, 2007

Cei care isi doresc o locuinta trebuie sa-si asigure consultanta juridica inainte de incheierea contractului Cumparatorii de apartamente in cartierele rezidentiale moderne sunt total descoperiti in cazul in care dezvoltatorul imobiliar cu care au incheiat contract da faliment. Intr-un astfel de caz, nu le mai ramane decat sa se judece pentru a-si recupera banii investiti. Contractul de vanzare, care contine o multime de clauze referitoare la pret, ipoteca si penalitati, doar il incarca pe cumparator. In schimb, pentru a reusi sa obtina ceva de la constructor, clientul trebuie sa-si angajeze pe bani grei un avocat care sa-i negocieze un contract fara fisuri. Radu Zilisteanu, purtatorul de cuvant al Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare, spune ca situatia este posibila din cauza lipsei concurentei…

mai mult >