Noutati

Moldovenii cresc piata termopanelor

Moldovenii cresc piata termopanelor

03 aprilie, 2007

Plecarea romanilor la munca in strainatate a crescut spectaculos vinzarile de timplarie termoizolanta in 2006. Cererea pentru timplarie termoizolanta in Romania a crescut in medie cu 30% in 2006 fata de anul anterior. Marin Crutescu, presedintele Patronatului de Timplarie Termoizolanta din Romania, citat de NewsIn, spune ca aceasta crestere a fost influentata in special de zona Moldovei, unde s-au construit si s-au renovat cele mai multe case si unde vinzarile au fost mai mari cu 50%. Multi romani isi schimba vechea timplarie cu termopan deoarece acesta din urma asigura o protectie fonica si termica superioara, in functie de dimensiunea ferestrelor. Stejar din PVC Pretul nu mai este principalul criteriu pentru cei care opteaza pentru o astfel de investitie. Jumatate dintre romanii care si-au…

mai mult >
Peste o suta de locuinte pentru tineri au fost terminate luna trecuta

Peste o suta de locuinte pentru tineri au fost terminate luna trecuta

03 aprilie, 2007

Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) a finalizat, in luna martie, 105 apartamente, dintre care jumatate in Bucuresti. Acestea vor fi inchiriate tinerilor cu varste intre 18 si 35 de ani, care nu isi pot permite sa cumpere sau sa inchirieze un apartament de pe piata libera, potrivit unui comunicat al institutiei. Din totalul apartamentelor finalizate, 53 sunt amplasate in zona valea Oltului din Bucuresti, 32 de apartamente sunt situate in Ploiesti si 20 de unitati in localitatea Marghita, judetul Bihor. Apartamentele destinate inchirierii construite prin Programul de Constructii Locuinte pentru Tineri sunt in garantie pe o perioada de doi ani. La finalizarea lucrarilor, locuintele sunt predate primariilor, care le repartizeaza beneficiarilor, cu anumite conditii. Locuintele sunt repartizate…

mai mult >
Energia se scumpeste cu 4% - Detaliile ascunse ale cresterii preturilor

Energia se scumpeste cu 4% - Detaliile ascunse ale cresterii preturilor

02 aprilie, 2007

Pretul energiei electrice pentru populatie va creste cu aproape 4%, intrucat productia s-a bazat in ultima parte din 2006 pe gaze, determinand majorarea costurilor, iar factura lunara se va majora cu 1,2-1,5 lei pentru consumatorii din cea mai numeroasa categorie. De maine intra in vigoare noile tarife ale energiei electrice pentru consumatorii captivi (inclusiv casnici). Saptamana trecuta, Autoritatea Nationala pentru Reglementare in domeniul Energiei anunta ca tarifele cresc in medie cu 3,95% si ca factura pentru un consum lunar de 100 de kWh s-ar majora doar cu 1,2-1,5 lei. MEDIILE ASCUND MULTE. Nici o familie care are televizor, frigider, masina de spalat si calculator nu consuma doar 100 de kWh. Beneficiarii tarifului social, de 0,1663 lei/kWh, trebuie sa consume cel mult 60 de kWh. Cei…

mai mult >
Administratia nu se poate substitui adunarii generale

Administratia nu se poate substitui adunarii generale

02 aprilie, 2007

Ne-am adresat administratiei, solicitand inlocuirea conductelor de alimentare cu apa. Cum nu mi s-a aprobat cererea, am facut lucrarea cu banii mei.Cum ne-am putea recupera banii? Simona Andreian Raspuns: O lucrare de anvergura implica neaparat o decizie a adunarii generale, cu atat mai mult cu cat vechimea instalatiei constituia un argument forte. Administratorul si nici macar comitetul nu puteau sa se substituie adunarii generale, lor li se poate imputa doar faptul ca nu au supus discutiei in adunarea generala acest subiect. Este posibil ca o noua adunare generala sa analizeze cazul si sa decida acoperirea cheltuielilor celor care si-au inlocuit conductele deteriorate inainte de a se fi fisurat. Detinatorilor de centrale termice li se percep bani in plus, pe motiv ca si prin apartamentele…

mai mult >
Preturile locuintelor din Bulgaria sunt cu 20-25% mai mici decat ale celor din Romania

Preturile locuintelor din Bulgaria sunt cu 20-25% mai mici decat ale celor din Romania

02 aprilie, 2007

Bulgarii sunt mult inaintea romanilor nu doar la turism, ci si atunci candvine vorba de reglementarea pietei imobiliare. Cresterile de preturi ale imobilelor sunt justificate, bulgarii fiind foarte exacti in a face calcule legate de vanzarea unei case. In schimb, in Romania, preturile caselor au ajuns, in ultimii ani, la niveluri fabuloase, pe un singur considerent: cererea uriasa. Astfel ca multi romani au ajuns sa cumpere case de vacanta nu numai in Spania, ci si pe litoralul bulgaresc. Potrivit analistilor imobiliari, casele si apartamentele vandute in Bulgaria sunt, in medie, cu 20-25% mai ieftine decat cele comercializate pe piata autohtona. Motivul il reprezinta maturitatea pietei din Bulgaria, care nu se poate compara cu cea din Romania. Proprietarii de la noi au crescut preturile nejustificat,…

mai mult >