Noutati

Chiriile pentru locuintele de stat, actualizate anual

Chiriile pentru locuintele de stat, actualizate anual

30 martie, 2007

Tariful de baza lunar al chiriei pentru locuintele din domeniul public sau privat al statului pentru locuintele de serviciu, de interventie si pentru caminele salariatilor va fi actualizat cu indicele de inflatie calculat din 1999 pana in 2006, a decis miercuri guvernul. Acesta se calculeaza in functie de suprafata, in metri patrati, a spatiului inchiriat. Pentru o suprafata locuibila, tariful de baza va fi de 0,84 lei pe metrul patrat, pentru suprafata antreului, tindei, verandei, culoarului, bucatariei, chicinetei, oficiului, debaralei, camarii sau camerei de baie - 0,34 lei. Pentru terase, pivnite, boxe, spalatorii, uscatorii - 0,19 lei, pentru garaje, piscina, sauna, sera si crama - 1,27 lei. Potrivit actului normativ, tariful chiriilor va fi actualizat anual, pana la data de 31 ianuarie…

mai mult >
Pretul locuintelor noi creste cu 20%

Pretul locuintelor noi creste cu 20%

30 martie, 2007

Pe piata spatiilor rezidentiale din Bucuresti se inregistreaza o crestere a cererii pentru toate tipurile de locuinte, in special pentru apartamente in cladiri noi, situate in cadrul unor proiecte de mari dimensiuni, releva un studiu realizat de CB Richard Ellis. Se inregistreaza de asemenea o cerere crescuta din partea populatiei cu venituri medii-ridicate pentru apartamente cu preturi intre 1.000-1.400 euro/mp. In ultimul an, preturile de vanzare pentru vilele noi au crescut cu aproximativ 10-15%, atingand 1.200-1.500 euro/mp. In zonele centrale si de nord ale Capitalei, pretul mediu pentru locuinte noi variaza intre 2.000-2.500 euro/mp, calculat la suprafata construita. Pretul de vanzare al apartamentelor destinate populatiei cu venituri medii se incadreaza intre 1.000-1.500 euro/mp, in…

mai mult >
Jepcarii de case fura cu acte falsificate la Politie

Jepcarii de case fura cu acte falsificate la Politie

30 martie, 2007

Escrocherie imobiliara la care si-au dat mana falsificatori de documente, un notar si autoritatile locale sibiene O escrocherie imobiliara petrecuta anul trecut la Sibiu pune sub semnul iintrebarii garantarea proprietatii iin Romania Un pensionar si-a pierdut locuinta pe care a cumparat-o cu acte iin regula pe motiv ca aceasta ar fi fost ulterior vanduta de o persoana care s-a legitimat cu o carte de identitate purtand acelasi nume cu el Actul a fost eliberat de o autoritate publica inexistenta pe teritoriul Romaniei Cercetarile treneaza de mai bine de o jumatate de an Anchetatorii nu au demarat o investigatie la Serviciul de Evidenta Informatizata a Persoanei care a eliberat asa-zisul document pentru a stabili daca exista sau nu o complicitate a lucratorilor MAI cu respectivul infractor Lista…

mai mult >
Vind rinichi contra casa de chirpici

Vind rinichi contra casa de chirpici

29 martie, 2007

Cel putin 20 dintre locuitorii orasului Mingir, din Republica Moldova, au fost fortati sa isi vinda un rinichi dupa ce au fost pacaliti de intermediari pentru locuri de munca in Turcia. Localitatea Mingir este subiectul unui reportaj realizat de AFP, in care se arata ca moldovenii care vor sa plece la munca in strainatate isi asuma riscul ca si-ar putea pierde si viata. Conform unui raport al Consiliului Europei, intre Moldova, Turcia si Israel opereaza retele de traficanti de fiinte umane, care ofera oamenilor contracte pentru vinzarea organelor. Moldovenii semneaza un consimtamint scris de donare a organelor chiar inainte de a primi orice informatie despre procedurile la care vor fi supusi. Oamenii sint apoi dusi in strainatate, iar la cinci zile de la operatie monitorizarea medicala inceteaza…

mai mult >
De ce nu se vinde curentul la galeata

De ce nu se vinde curentul la galeata

29 martie, 2007

Daca geniile omenirii ar fi inventat vanzarea curentului electric la galeata, probabil ca noi toti am fi platit putin pentru facturile de energie. Din pacate, lumina vine pe fir. "Baietii destepti iau energie hidro cu 24 dolari/MWh". Aceasta propozitie, rostita sententios de seful statului de cate ori a avut prilejul, a facut cariera, inducand sentimentul ca unii iau energie aproape degeaba, in vreme ce sarmana populatie se sufoca sub cuantumul facturilor. MECANISM COMPLICAT. Spre dezamagirea strategilor presedintelui, nici macar un singur consumator din Romania, fie el cat de energofag si de orientat politic, nu plateste 24 dolari/MWh. De ce? Pentru ca in Romania inca nu s-a inventat vanzarea curentului cu galeata. Si, din cate se pare, oamenii de stiinta sunt inca departe de a descoperi…

mai mult >