Noutati

Fatada si acoperisul sunt bunuri comune

Fatada si acoperisul sunt bunuri comune

12 februarie, 2007

Repararea unei portiuni din acoperis intra in atributiile intregii asociatii sau numai a detinatorilor apartamentelor in care se infiltreaza apa ploilor si a zapezii? Dar in cazul inchirierii unui tronson al fatadei, de sumele primite beneficiaza tot blocul sau numai cele trei apartamente in dreptul carora este amplasata reclama? Este corect ca reparatia acoperisului sa fie suportata doar de catre cei afectati direct, iar de beneficiile amplasarii bannerului sa profite toti membrii asociatiei? Ovidiu Ciobanu, Giurgiu Fatada si acoperisul sunt bunuri comune. Ca atare, atat beneficiile, cat si cheltuielile pentru eventualele reparatii sunt comune. La repararea acoperisului, daca acest lucru fusese aprobat de catre adunarea generala, participa cu cote parti toti detinatorii de spatii din bloc.…

mai mult >
Clujul - in topul oportunitatilor imobiliare

Clujul - in topul oportunitatilor imobiliare

12 februarie, 2007

Dupa ce Bucurestiul a atras grosul investitiilor imobiliare in ultimii ani, vine randul Clujului. "Clujul devine, din punct de vedere imobiliar, din ce in ce mai fierbinte, un pol de interes pentru investitori", remarca Dan Ioan Popp, presedintele unei companii de constructii. Cel mai solicitat segment este cel al activitatilor de comert, urmat de investitiile in locuinte. Pozitia cu numarul trei este ocupata de segmentul cladirilor de birouri. Proiectele de hale si spatii de depozitare se afla pe ultimul loc in privinta dezvoltarii si a sumelor atrase. Sursa: Gandul

mai mult >
Producatorii de energie termica solicita majorarea pretului gigacaloriei

Producatorii de energie termica solicita majorarea pretului gigacaloriei

07 februarie, 2007

Nerecunoasterea costurilor reale de productie a energiei termice pune in dificultate termocentralele. In timp ce costurile de productie a unei gigacalorii in Bucuresti au fost, in medie, de 120 lei in 2006, Electrocentrale Bucuresti nu poate vinde energia termica decat cu 109,7 lei pe gigacalorie catre Radet. Diferenta a insemnat pierderi de 60 de milioane lei pentru producatorul de energie. ELCEN Bucuresti a solicitat Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) sa aprobe o majorare cu 22% a pretului energiei termice furnizate catre RADET. "In decursul lunii noiembrie 2006, am solicitat ANRE sa aprobe o majorare cu 22% a pretului caldurii furnizate catre RADET, de la 109,7 lei la 134,7 lei pe gigacalorie", a declarat directorul comercial al Electrocentrale (ELCEN) Bucuresti,…

mai mult >
Legislatia aferenta Fondului Proprietatea, in dezbatere publica

Legislatia aferenta Fondului Proprietatea, in dezbatere publica

07 februarie, 2007

Despagubiri de maximum 200.000 euro, restul in actiuni Proiectul de ordonanta de urgenta pentru modificarea legislatiei aferente Fondului Proprietatea si care vizeaza accelerarea procedurii de acordare a despagubirilor aferente imobilelor preluate in mod abuziv a fost publicat marti pentru dezbatere publica pe site-ul Ministerului Finantelor. Proiectul contine o serie de prevederi referitoare la termenele de listare a societatilor componente la Bursa de Valori si la despagubirile cuvenite celor ale caror bunuri au fost confiscate de regimul comunist.Termene pentru listarea la BVB Ministerul Finantelor, Ministerul Transporturilor, Ministerul Comunicatiilor, AVAS si OPSPI vor initia, pana pe 31 martie, procedurile de listare la BVB a minimum 10% din actiunile companiilor la care Fondul Proprietatea…

mai mult >
Titlul de proprietate, oferit pe principiul «primul venit, primul servit»

Titlul de proprietate, oferit pe principiul «primul venit, primul servit»

07 februarie, 2007

Actele de cadastru se vor elibera in regim de urgenta, din aceasta luna, doar daca solicitantul plateste de patru ori valoarea tarifului stabilit pentru acest serviciu. Directorul Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI), Mihai Busuioc, a declarat ieri ca aceasta masura a fost luata pentru eliminarea spagii sau a altor tertipuri la care apelau cetatenii pentru a grabi solutionarea dosarelor. Astfel, orice persoana fizica sau juridica care plateste taxa de urgenta va avea dosarul rezolvat intr-un termen de trei ori mai scurt decat cel prevazut initial. Mihai Busuioc a adaugat ca taxa de urgenta este valabila pentru toate serviciile prestate de oficiile de cadastru. De asemenea, onorariul platit persoanei fizice sau juridice autorizate pentru a efectua masuratori cadastrale…

mai mult >