Noutati

La cumparaturi de case, cu creditul in buzunar

La cumparaturi de case, cu creditul in buzunar

31 ianuarie, 2007

Clientii pot obtine mai intai preaprobarea financiara si apoi isi pot cauta locuinta dorita. Madalina C. vrea sa-si cumpere o casa pe credit. Insa, dupa ce a vizionat primele apartamente, a constatat ca majoritatea proprietarilor stramba din nas cand aud ca trebuie sa astepte si cateva saptamani pana primesc OK-ul de la banca. Exista insa si o alternativa pentru cei care vor sa plateasca proprietarul mai repede: creditele preaprobate. Ceea ce inseamna ca banca a aprobat deja imprumutul si ca toate documentele au fost depuse. Mai trebuie doar ca imobilul sa fie evaluat si ipoteca sa fie inregistrata. Fara suspans Avantajul: clientul nu se poate trezi in faza in care a achitat avansul pentru a semna precontractul de vanzare-cumparare al imobilului si primeste raspuns negativ de la banca. Nici…

mai mult >
Pretul constructiilor noi va creste cu pana la 17% pe metrul patrat in acest an

Pretul constructiilor noi va creste cu pana la 17% pe metrul patrat in acest an

30 ianuarie, 2007

Antreprenorii contesta salariul minim stabilit de Guvern Metrul patrat in constructii va fi mai scump cu aproximativ 17% in acest an, pe fondul cresterii salariilor pentru muncitorii din domeniu cu circa 23% si al majorarii pretului manoperei, au declarat, ieri, reprezentantii Asociatiei Romane a Antreprenorilor de Constructii (ARACO). Or, o data cu aceste majorari salariale, impuse pentru a opri exodul de muncitori romni catre celelalte state europene, costurile angajatorilor sunt si ele mai mari. Pe de alta parte, reprezentantii ARACO contesta faptul ca Guvernul ia decizii cnd vine vorba de stabilirea salariului minim, fara sa se consulte cu reprezentantii din domeniul constructiilor. Pretul pe metrul patrat construit in Romania este situat intre 300 si 2.500 euro, aproximativ 20% din aceasta…

mai mult >
Preturile caselor se calmeaza in doi-trei ani

Preturile caselor se calmeaza in doi-trei ani

30 ianuarie, 2007

Preturile apartamentelor din blocurile construite inainte de 1989 vor continua sa creasca si in 2007. Piata se va calma dupa finalizarea noilor proiecte rezidentiale. Analistii companiilor de consultanta imobiliara sustin ca cererea de locuinte face ca preturile apartamentelor sa nu scada nici in acest an. De aceeasi parere sint si agentii imobiliari, care vad si in 2007 o crestere cu 5-7% a preturilor la locuinte, in special la cele din zonele centrale, informeaza NewsIn. Preturile vor continua sa creasca. Cel putin aceasta este tendinta pietei si asta din cauza ca, in prezent, oferta este mult mai mica decit cererea. Vad, totusi, o calmare a pietei si, totodata, o stagnare a preturilor cel mai probabil in doi-trei ani, atunci cind cele mai multe proiecte rezidentiale vor fi finalizate, a…

mai mult >
Inca doi ani de variatii semnificative de preturi

Inca doi ani de variatii semnificative de preturi

29 ianuarie, 2007

- Apartamentele din blocurile vechi s-au mai scumpit cu 10-20% in ultimele sase luni - Cele mai mari cresteri de pret au inregistrat apartamentele de doua camere, din cartierele periferice - Pretul constructiilor noi ar putea urca in urmatoarea perioada, ca urmare a necesitatii majorarii salariilor in constructii Apartamentele din blocurile construite inainte de 90 au continuat sa se scumpeasca in ultimele sase luni cu 10-20%, in ciuda predictiilor unor specialisti care estimau scaderi ale preturilor, in prima parte a anului. Pentru cresterea preturilor locuintelor din Bucuresti, analistii vad doua cauze. "Cererea mult mai mare decat oferta a dus la majorarea cu 5-6% a preturilor apartamentelor, in termeni reali. Daca adaugam si aprecierea monedei nationale fata de principalele valute, putem…

mai mult >
TVA diferentiata ar putea despovara facturile la intretinere

TVA diferentiata ar putea despovara facturile la intretinere

29 ianuarie, 2007

Romania, pe primele locuri in Europa la nivelul taxelor pentru utilitati Dintre tarile Uniunii Europene, Romania se afla in topul statelor cu Taxa pe Valoarea Adaugata uriasa perceputa pentru utilitati. Daca guvernantii ar lua decizia reducerii acesteia, facturile la intretinere nu i-ar mai aduce in sapa de lemn pe romani. Apa, gazele, energia electrica si energia termica s-ar putea ieftini daca guvernantii ar lua decizia sa reduca nivelul TVA perceputa pentru utilitati. Alinierea la reglementarile si normele Uniunii Europene in acest caz nu poate fi o scuza pentru politicieni, deoarece TVA pentru utilitati in tarile UE este cu mult mai mica decat in Romania. Culmea este ca taxele sunt scazute chiar in statele unde nivelul de trai este foarte ridicat. Reducerea TVA la utilitati nu poate fi…

mai mult >