Noutati

Iarna vine luna viitoare

Iarna vine luna viitoare

17 ianuarie, 2007

Romania va avea parte de fenomene extreme in 2007, au anuntat meteorologii. Seceta va inlocui inundatiile, care au constituit in ultimii doi ani fenomenul meteorologic cel mai de temut pentru autohtoni. De vineri, vremea se va raci, prevad meteorologii. Pina pe 28 ianuarie temperaturile vor scadea, iar din 5 februarie iarna va face o incercare serioasa de a se impune, a declarat Ion Sandu, directorul Administratiei Nationale de Meteorologie. Potrivit acestuia, anul 2007 va fi unul instabil din punct de vedere termic. El sustine ca vom avea un an secetos si cu fenomene extreme, cum ar fi vintul cu intensitati puternice si ploile restrinse, dar insemnate cantitativ. An cu temperaturi-record Incalzirea va incepe inca din luna martie, cind temperatura medie la nivelul tarii va fi de 6 grade Celsius,…

mai mult >
Credit-punte, bani sa-ti schimbi casa

Credit-punte, bani sa-ti schimbi casa

17 ianuarie, 2007

Ai o casa mica si doresti una mare sau ai o casa mare si vrei sa iti cumperi una mai mica, dar nu ai banii pentru cea de-a doua? Ai un apartament la bloc si vrei sa-ti cumperi un teren pentru a te muta la casa? Suma de care ai nevoie poate fi obtinuta prin contractarea unui credit-punte. Cateva dintre bancile autohtone si o casa de credit ipotecar au introdus deja acest produs in portofoliul lor. Adica iti dau banii pentru a-ti cumpara cea de-a doua casa pana o vinzi tu pe cea in care locuiesti. Cum functioneaza Prin contractarea unui credit-punte proprietarul imobilului obtine de la banca intre 75% si 80% din valoarea imobilului pe care il detine. Garantie la banca este pusa casa sau apartamentul in care locuieste, iar banii pot fi utilizati pentru a cumpara cea de-a doua locuinta. In cazul…

mai mult >
Legea chiriilor va intra in vigoare in primul semestru al acestui an

Legea chiriilor va intra in vigoare in primul semestru al acestui an

16 ianuarie, 2007

Legea chiriilor va intra in vigoare in primul semestru al acestui an, dupa ce va fi dezbatuta si analizata de specialisti internationali, sunt de parere reprezentanti din Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT). In prezent, aceasta lege circula prin minister in vederea avizarii. MTCT urmeaza sa organizeze o licitatie internationala pentru consultanti straini, experti din tari membre UE care, alaturi de specialisti romani, vor participa la adoptarea intregului pachet de legi pe acest domeniu, ne-au declarat sursele citate. Patru legi, intr-un singur pachet Potrivit reprezentantilor MTCT, actul normativ care va fi adoptat, va cuprinde, in fapt, patru legi, respectiv Legea Chiriilor, a Locuintei, Legea privind administrarea cladirilor de locuinte si cea referitoare la…

mai mult >
Energia electrica devine o marfa din ce in ce mai scumpa

Energia electrica devine o marfa din ce in ce mai scumpa

15 ianuarie, 2007

Cererea tot mai ridicata de electricitate, atat in tara, cat si in regiune, pune presiune asupra pretului kilowatt-ului Productia deficitara de energie pe plan intern, dar si inchiderea mai multor reactoare nucleare in Bulgaria si Slovacia ar putea face ca pretul energiei electrice, care a crescut deja spectaculos in ultimele luni, sa nu isi opreasca ascensiunea. Pe plan intern, problemele au aparut in vara, cand complexurile energetice au produs la maximum, onorand cererea mare a furnizorilor de electricitate. Astfel, la intrarea in iarna, stocurile de carbune, care ar fi trebuit adunate pe timpul verii, au devenit insuficiente. La aceasta situatie se adauga productia scazuta a Hidroelectrica, din cauzadebitelor mici ale Dunarii. Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei…

mai mult >
Investitii imobiliare in Ungaria si Bulgaria - o oportunitate pentru romani

Investitii imobiliare in Ungaria si Bulgaria - o oportunitate pentru romani

15 ianuarie, 2007

O vila de 140 mp in localitatea de munte Sliven (Bulgaria) poate fi cumparata cu suma de 39.990 euro. Pretul include si o suprafata de 400 mp de teren. Tot mai multi romani incep sa ia in calcul cumpararea unei locuinte sau a unui teren intr-unul din statele vecine, dupa intrarea Romaniei in Uniunea Europeana. Cele mai atractive tari pentru o investitie imobiliara sunt Ungaria si Bulgaria, in timp ce Moldova, Ucraina si Serbia nu par sa trezeasca interesul cumparatorilor romani. "In asa-numita regiune rosie, exista o tensiune regionala in raport cu Romania, iar investitiile imobiliare sunt lipsite de sens in cele trei tari. Acestea sunt piete convulsive, instabile si cu un coeficient ridicat de incertitudine, iar preturile, mai ales in Serbia, depasesc orice imaginatie, cifrele fiind astronomice",…

mai mult >