Noutati

Renuntarea la administrator pare a fi un \'experiment\' sortit esecului

Renuntarea la administrator pare a fi un \'experiment\' sortit esecului

15 ianuarie, 2007

Renuntarea la administrator pare a fi un \'experiment\' sortit esecului Din ianuarie 2006 nu mai avem administrator, ci doar un casier-contabil. In aceste conditii, nu se mai negociaza costul lucrarilor de reparatii si nici nu se fac receptii. Bunaoara, o lucrare prost executata ne-a costat alti bani de remediere dupa numai cateva luni. Da, presedintele si-a asumat o parte din atributiile administratorului, dar poate sa se autocontroleze? Voicu Pana, Bucuresti Un astfel de experiment este sortit din start esecului in imobilele care au mai mult de 3-4 apartamente, administratorul fiind persoana ce asigura managementul de proprietate al condominiului, de la urmarirea comportarii in timp a constructiei pana la angajarea contractelor cu furnizorii si incheierea de contracte de angajare sau prestari…

mai mult >
Vilele maharilor scapa de legea costiera

Vilele maharilor scapa de legea costiera

12 ianuarie, 2007

Legea costiera nu spune care va fi soarta sutelor de vile construite deja pe malul marii. Proiectul de lege adoptat de Guvern in sedinta de miercuri, prin care se interzic constructiile in zona de protectie severa a litoralului (plaja, faleza etc.) nu face nici o precizare despre vilele sau parcurile de distractii deja ridicate sau aflate in diverse stadii de executie. In ultima perioada, litoralul s-a umplut de case de vacanta construite pe faleza sau direct pe plaja, in unele cazuri turistii fiind nevoiti sa-si intinda cearsafurile aproape de prispa casei. Bacanu are vila pe faleza De citiva ani, pe faleza statiunii Costinesti au aparut doua vile. Una apartine primarului statiunii, Traian Cristea, iar cealalta, jurnalistului Petre Mihai Bacanu, asa cum ne-a confirmat Cristea. Vizibil iritat…

mai mult >
Salariile peste 650 de euro, cheia accesului la imprumuturile fara avans

Salariile peste 650 de euro, cheia accesului la imprumuturile fara avans

12 ianuarie, 2007

Doar cei care castiga venituri lunare suficient de mari vor putea avea acces la credite fara avans pentru achizitionarea unei locuinte."Gradul de indatorare va ramane in continuare o problema", ne-a declarat Gratian Ghetea, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB). Acesta a explicat ca, pentru un imprumut fara avans, in valoare de 50.000 de euro, pe o perioada de 20 de ani, venitul lunar al solicitantului ar trebui sa fie de minimum 650 de euro. Astfel incat rata lunara de 208 euro aferenta acestui credit sa reprezinte 35% din salariu.Dobanzile, fara modificari spectaculoaseIn ceea ce priveste evolutia dobanzilor la creditele pentru locuinta, aceasta se va incadra in tendinta generala de stagnare, cel putin in urmatoarea perioada."In urmatoarele sase-noua luni, nu cred ca vor fi modificari…

mai mult >
Cat costa o casa In Uniunea Europeana

Cat costa o casa In Uniunea Europeana

12 ianuarie, 2007

Locuintele europene au preturi care ajung pana la cateva milioane de euro Doriti sa cumparati o locuinta in tarile membre UE? Nu va opreste nimeni, trebuie doar sa aveti bani cash sau venituri suficiente pentru a lua un credit de la o banca locala. Atentie la taxele notariale si la impozite! Preturile locuintelor in Uniunea Europeana difera mult de la o tara la alta, dar si mai mult de la o zona la alta. Capitalele si zonele turistice celebre sunt aproape inabordabile pentru romani, orasele mari sunt si ele foarte scumpe, in schimb locuintele din localitatile mici, amplasate la distante mari de orase, sunt accesibile. "O casa bunicica dintr-un orasel, care are si un petic de teren, poate fi cumparata cu 100.000-150.000 de euro, iar o casuta la tara, departe de un oras, chiar cu 20.000-30.000…

mai mult >
Subventii pentru case

Subventii pentru case

11 ianuarie, 2007

Legea prin care tinerii cu varste de pana la 35 de ani vor putea primi subventii pentru casele construite in urma contractarii unui credit ipotecar a fost promulgata ieri de presedintele Traian Basescu. Statul va acorda tinerilor, dar si celor care au ramas fara locuinte in urma unor calamitati naturale o subventie de 20% din costul ridicarii imobilului, dar nu mai mult de 10.000 de euro. Subventiile vor fi acordate de primarii, pe baza facturilor emise de antreprenorul constructiei. Sursa: Evenimentul zilei

mai mult >