Noutati

Imobiliarele au provocat \

Imobiliarele au provocat \"mutatii\" in Top 300

09 noiembrie, 2006

Cresterea preturilor la case si terenuri "a saltat" averile investitorilor, potrivit "Top 300 cei mai bogati romani". Bogdan Cihodaru, 33 de ani, din Iasi, este unul dintre milionarii care au intrat in Top 300 in acest an. Averea lui este estimata la 43 de milioane de dolari, potrivit Top 300 cei mai bogati romani. Bogdan Cihodaru face afaceri numai in domeniul imobiliar si este patronul grupului de firme Terra. A inceput afacerile pe piata imobiliara in 1995. Si inainte de anul mentionat a avut afaceri, dar marunte, precizeaza ieseanul. Cand a facut primul business? In clasa a VI-a: cumpara ieftin si vindea scump. Ce? Tot felul de produse: tricouri, pantofi. S-ar putea spune ca are in sange simtul businessului. Primul milion de dolari l-a facut la 28 de ani. Bogdan Cihodaru s-a stabilit in…

mai mult >
In 2007, pretul locuintelor din Romania va creste cu peste 9%

In 2007, pretul locuintelor din Romania va creste cu peste 9%

06 noiembrie, 2006

Cererea ar putea impinge scumpirea caselor cu pana la 20%-30% pe an, in cazul in care creditele ipotecare ar ajunge, printr-o ieftinire rapida, la un nivel apropiat de cel al tarilor UE. Casele noi vor avea preturi mai ridicate chiar de anul viitor, sustin constructorii si patronatele din domeniu. Oferta de apartamente si vile la cheie nu este si nu va fi atat de mare in urmatorii trei ani incat sa poata acoperi cererea si sa opreasca cresterea preturilor. Principalele argumente aduse de specialisti sunt cresterea costurilor materialelor de constructii (intre 5% si 15%) si a manoperei (intre 15% si 20%). Aceste scumpiri se incadreaza in trendul general al pietelor imobiliare din Uniunea Europeana, unde preturile locuintelor s-au marit de la an la an, in medie cu 7,7%. Campioane ale scumpirilor…

mai mult >
Presedintele de bloc nu are voie sa anuleze o hotarare legala adoptata in Adunarea Generala

Presedintele de bloc nu are voie sa anuleze o hotarare legala adoptata in Adunarea Generala

06 noiembrie, 2006

Deoarece in blocul nostru nu sunt uscatorii la etajele superioare, s-a hotarat in Adunarea Generala ca proprietarii celor 16 apartamente de la parter sa contribuie doar partial la cheltuielile pentru functionarea ascensorului. Cu toateacestea, presedintele a luat decizia sa platim la fel cu cei ce utilizeaza zilnic liftul, uzand in fapt si de cota noastra de proprietate asupra liftului. Este corect? Vasile Popescu, Bucuresti Nu e corect, mai ales ca prevederile legale dau posibilitatea - prin Hotararea Adunarii Generale - ca sa fiti scutiti de plata cheltuielilor aferente consumului de energie electrica pentru functioarea liftului. Presedintele nu poate anula o hotarare legala a Adunarii Generale. Sesizati Adunarea Generala si primaria de sector. Il puteti actiona si in justitie, pretinzand…

mai mult >
Afacerile rentabile se fac in afara orasului

Afacerile rentabile se fac in afara orasului

06 noiembrie, 2006

Plasamentele in terenuri destinate construirii de locuinte, parcuri de afaceri si centre comerciale, situate la cativa zeci de kilometri de marile orase, sunt dintre cele mai profitabile segmente imobiliare. In acest fel, investitorii continua sa joace la aceasta "bursa". Cota de castig este primul aspect pe care il are in vedere un investitor imobiliar in momentul in care demareaza o afacere de profil. Cum aglomeratia este tot mai mare in orase, iar terenuri libere nu prea mai sunt, oamenii de afaceri din domeniu se orienteaza catre construirea de cartiere de vile si blocuri in zonele limitrofe ale Capitalei. "Dintre acestea, cele mai solicitate continua sa fie zonele Pipera, Tunari, Baneasa, Corbeanca si Snagov", ne-a declarat Jeni Dragomir, presedintele agentiei Perfect Casa. Interesul…

mai mult >
Fara gaze in plina iarna

Fara gaze in plina iarna

03 noiembrie, 2006

Ministrul Seres a avertizat ca furnizorii externi pot sa intarzie livrarea gazelor naturale fara sa pateasca nimic. Ministrul economiei si comertului, Codrut Seres, a avertizat ca Romania risca sa se confrunte cu un deficit de gaze naturale in aceasta iarna, pentru ca furnizorii externi nu sunt obligati de vreo clauza sa asigure necesarul aprovizionarii conform prevederilor contractuale. Asta inseamna ca, in cazul in care un furnizor extern intarzie livrarea unei cantitati prevazute in contractele semnate cu societatile de distributie, Distrigaz Sud si E.ON Gaz, nu pateste nimic, in schimb provoaca "probleme destul de serioase", potrivit ministrului Seres, privind aprovizionarea cu gaze naturale. "Am solicitat conducerilor Gas de France (actionarul majoritar al Distrigaz Nord - n.r.) si E.ON…

mai mult >