Noutati

Apartamente noi doar pentru bogati

Apartamente noi doar pentru bogati

24 octombrie, 2006

Numai 60.000 de familii din Bucuresti, cu un venit global de circa 1.500 euro pe luna, isi pot permite sa achizitioneze o locuinta noua. Pana in 2006 nu a existat nicio livrare de apartamente pentru clasa de mijloc din Bucuresti, marea majoritate a proiectelor imobiliare din Capitala adresandu-se persoanelor cu venituri foarte mari, arata un studiu realizat de compania elvetiana de consultanta imobiliara A1 Real Estate. Analiza precizeaza faptul ca, in ultimul timp, majoritatea proiectelor au vizat spatii rezidentiale sau birouri, astfel ca toti cei care isi permit sa-si achizitioneze o noua locuinta ar trebui sa aiba un venit de circa 1.500 de euro pe luna. Ansambluri rezidentiale pentru cei cu venituri mari Potrivit studiului, marea majoritate a dezvoltatorilor a preferat sa realizeze mici…

mai mult >
Ce acte trebuie sa atasati dosarului cadastral

Ce acte trebuie sa atasati dosarului cadastral

24 octombrie, 2006

Nu v-ati intocmit pana acum dosarul cadastral, dar doriti sa rezolvati si aceasta problema. Va prezentam actele necesare pentru dosarul cadastral, cu precizarea ca acesta trebuie intocmit numai de persoaneautorizate. Pentru terenuri cu sau fara constructii: -cerere tip; -plan de incadrare in zona; -fisa bunului imobil; -copie de pe actul de proprietate al imobilului; -copie de pe actul de identitate al proprietarului; -plan de amplasament si delimitare a bunului imobil, intocmit conform Normelor tehnice pentru introducerea cadastruluigeneral; -memoriu tehnic; -inventar de coordonate; -descrierile topografice ale punctelor vechi si noi; -calculul analitic al suprafetelor; -declaratie pe propria raspundere privind identificarea si individualizarea limitelor bunului imobil masurat. In cazul in…

mai mult >
Casele de clasa medie, cele mai profitabile

Casele de clasa medie, cele mai profitabile

24 octombrie, 2006

Locuintele noi pentru clasa medie reprezinta segmentul imobiliar pe care "pariaza" atat investitorii romani, cat si cei straini in urmatorii ani. Asta, datorita profitabilitatii ridicate a afacerii alimentate de cererea mare de pe acest segment. Deocamdata insa nu se poate vorbi despre tranzactii cu asemenea apartamente in orasele mari, intrucat primele locuinte vor fi gata cel mai devreme la sfarsitul anului viitor. Momentan, oferta existenta se adreseaza doar celor cu posibilitati financiare ridicate. "Reteta" succesului pentru un dezvoltator din domeniul imobiliar pare simpla: construiesti pentru cele doua categorii din patura de mijloc a populatiei (cei care obtin venituri medii si peste medie), cu venituri lunare de 2.500 pana la 4.000 de euro, si obtii profit destul de repede. Pentru…

mai mult >
Cum va feriti de chiriasii inselatori

Cum va feriti de chiriasii inselatori

23 octombrie, 2006

Tot mai multe persoane sunt inselate de cei carora le inchiriaza o locuinta, chiar daca tranzactia se incheie prin intermediul unor asa-zise agentii imobiliare. Inainte de incheierea unui contract este bine sa va asigurati ca agentia este reala si sa nu dati cheile locuintei unui necunoscut. Pentru a nu deveni victime ale chiriasilor rauvoitori, specialistii va recomanda cateva masuri de siguranta. -Este bine sa verificati agentia imobiliara la care apelati la Registrul Comertului, pentru a stabili daca aceasta este inregistrata si desfasoara activitati in domeniul tranzactiilor imobiliare; - Controlati cu atentie legitimatia pe care o prezinta agentul imobiliar (un astfel de act trebuie sa aiba o viza lunara sau trimestriala, sa nu contina stersaturi); -Solicitati numarul de telefon de la…

mai mult >
Investitor imobiliar, caut sector rentabil in Bucuresti

Investitor imobiliar, caut sector rentabil in Bucuresti

23 octombrie, 2006

Succesul unei investitii imobiliare depinde in mare masura de o "reteta" elaborata de catre specialisti. Cine vrea sa dezvolte o afacere rentabila trebuie sa tina cont de analizele de piata, preferabil facute ca la carte. Un studiu elaborat de catre compania de evaluare si consultanta Real Estate Advisory Group (REAG) indica sectoarele 1 si 2 ale Capitalei ca fiind cele mai tentante pentru plasamentele imobiliare de toate tipurile. La polul opus se afla sectorul 4, cu cel mai scazut potential de dezvoltare. Profit se poate obtine si in alte zone in afara celor recomandate, insa cu un anumit grad de risc. Cladirile office se concentreaza in sectoarele 1 si 2 Sa construiesti o cladire "de sticla" pentru birouri la periferia Bucurestilor ar putea fi dinstart o afacere perdanta pentru un investitor.…

mai mult >