Noutati

Sa traiti bine! Energia si intretinerea se vor scumpi o data cu intrarea in UE

Sa traiti bine! Energia si intretinerea se vor scumpi o data cu intrarea in UE

23 octombrie, 2006

Vosganian: Salariul mediu in Romania va ajunge la 500 de euro abia in 2020 Tigarile, combustibilii si energia se vor scumpi foarte mult dupa aderarea Romaniei la UE, ca urmare a alinierii accizelor la nivel european. In schimb, produsele din carne si lapte se vor ieftini cu 15-20%, sustin reprezentantii patronatelor. Analistii economici afirma ca integrarea Romaniei in UE nu va determina modificari semnificative ale preturilor, deoarece, datorita eliminarii taxelor vamale, concurenta va fi mult mai mare, iar producatorii vor trebui sa ofere preturi cat mai avantajoase pentru consumatori. Asadar, vor ramane nemodificate sau poate chiar se vor micsora preturile produselor agroalimentare. La polul opus stau tigarile, alcoolul si energia termica, ale caror preturi vor creste semnificativ dupa…

mai mult >
Cum sa iei un credit ipotecar daca lucrezi in strainatate

Cum sa iei un credit ipotecar daca lucrezi in strainatate

19 octombrie, 2006

Datorita concurentei acerbe dintre bancile de pe piata financiara romaneasca, se contureaza o tendinta de a aborda domenii noi. Astfel punem in discutie un subiect tot mai solicitat: veniturile cetatenilor romani realizate in strainatate si posibilitatea lor reala de a contracta credite imobiliare/ipotecare de la bancile de pe piata romaneasca. Cele mai multe dintre banci acorda imprumuturi pentru locuinta pe baza acestor venituri, insa ponderea luata in considerare este diferita. De asemenea, actele necesare obtinerii acestor imprumuturi difera in functie de creditor. Categoric, urmatoarele acte ii vor fi necesare aplicantului indiferent de banca aleasa: permis de resedinta emis de autoritatile competente; permis de munca emis de autoritatile competente carte de identitate si pasaport, pentru…

mai mult >
Casa noua pot avea doar romanii cu venituri de peste o mie de euro

Casa noua pot avea doar romanii cu venituri de peste o mie de euro

19 octombrie, 2006

O locuinta noua intr-o zona semicentrala a unui mare oras? Raspunsul il ofera din ce in ce mai multi dezvoltatori imobiliari de proiecte rezidentiale, care au inceput sa-si diversifice ofertele pentru clasa medie, cu preturi care se invartesc in jurul sumei de o mie de euro/mp construit. Desigur, cine isi permite un apartament de lux sau chiar o vila poate alege zona mai bogata a orasului, unde doritorul scoate din cont dublul acestei sume. Mai ramane casa de vacanta, pentru cumparatorii care vor sa apeleze la proiectele "de-a gata". Toate ofertele pot fi vizionate in cadrul Targului National Imobiliar, organizat la Bucuresti pana pe 22 octombrie. Majoritatea investitiilor imobiliare care urmeaza sa apara in urmatorii doi-trei ani vor fi localizate in Bucuresti sau in vecinatatea orasului,…

mai mult >
Primele 20 de case - inaugurate la Rast

Primele 20 de case - inaugurate la Rast

18 octombrie, 2006

Necesarul este de 1.000 Locuintele predate ieri de ministrul Borbely nu au incalzire Ministrul delegat pentru Amenajarea Teritoriului, Laszlo Borbely, a inaugurat ieri, la Rast, primele 20 de case construite de ANL. Dupa cum a declarat ministrul, restul de pana la 300 de locuinte vor fi gata pana la sfarsitul toamnei: "Astazi am predat 20 de case. Oamenii se pot muta in ele in maxim doua sau trei zile. ANL a avut, in total, in lucru 300 de case. Dupa cum vad situatia din teren, pana la sfarsitul lunii noiembrie toate vor fi gata". Primarul din Rast, Iulian Silisteanu, s-a plans ca locuintele care trebuie construite in regie proprie nu pot fi gata la timp, datorita numarului mare de case aflate in aceasta situatie (peste 700), dar si sumei mici alocate de guvern pentru manopera. "Daca dumneavoastra…

mai mult >
Lista lui Richter: blocurile care s-ar prabusi la cutremur

Lista lui Richter: blocurile care s-ar prabusi la cutremur

18 octombrie, 2006

"Cotidianul" a intrat in posesia listei imobilelor cu risc seismic de gradul I, II si III. Acestea includ aproape 100 de blocuri construite in anii \'60-\'70. Situatie cutremuratoare in Capitala. Zeci de blocuri construite in jurul anilor \'60 au obtinut, in urma expertizelor seismice, gradul de risc II sau chiar I. Ele se adauga la cele citeva sute de cladiri acu bulina", construite inainte de al Doilea Razboi Mondial. Insa daca situatia acestora din urma era de notorietate, starea blocurilor comuniste iese la iveala abia acum, cind municipalitatea a inceput sa centralizeze listele. Cartiere intregi sint vulnerabile la cutremur. E vorba despre blocuri cu 8-10 etaje de pe Soseaua Stefan cel Mare, Colentina-Masina de Piine, Calea Grivitei sau cele de linga Sala Palatului. Toate construite in…

mai mult >