Noutati

Fondul trebuie trebuie sa fie constituit la nivelul cheltuielilor maxime din anii anteriori

Fondul trebuie trebuie sa fie constituit la nivelul cheltuielilor maxime din anii anteriori

09 octombrie, 2006

Gheorghe Dragaiceanu (Bucuresti): In actualul context s-au amplificat discutiile referitoare la fondul de rulment. Detinatorii de centrale termice de apartament si cei ce s-au debransat de la reteaua de alimentare cu agent termic a blocului sustin ca nu mai au nici o obligatie. Pe de alta parte, administratorul si presedintele comitetului executiv sustin cu tarie necesitatea maririi cuantumului contributiei la formarea si completarea fondului de rulment, argumentand cu majorarile de preturi la serviciile de care beneficiaza o asociatie de locatari. Desigur, situatia actuala nu poate fi negata, dar nici pe departe nu poate fi vorba de o renuntare la acest fond deosebit de important pentru functionarea in bune conditii a unei asociatii de proprietari, ci doar de o redimensionare a fondului,…

mai mult >
In alte 11 localitati, caldura va costa dublu in aceasta iarna

In alte 11 localitati, caldura va costa dublu in aceasta iarna

09 octombrie, 2006

Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) a aprobat preturile locale de referinta la energia termica pentru inca 12 localitati, valorile fiind, cu o singur exceptie, mai mari decat pretul national de referinta. Astfel, dublu fata de iarna trecuta vor plati caldura cetatenii orasului Navodari, adica 212,14 lei/gigacaloria. Apoi urmeaza cei din Bascov Arges (136,42 lei/Gcal, Maracineni - Arges (116,67 lei/Gcal), Craiova (127,89 lei/Gcal), Constanta (146,79 lei/gcal), Galati (122,59 lei/Gcal), Deva (118,78 lei/ Gcal), Aninoasa Hunedoara (123,75 lei/Gcal), Vulcan Hunedoara (122,25 lei/Gcal), Petrosani (134,70 lei/Gcal) si Lupeni Hunedoara (120,79 lei/Gcal). Valorile propuse de ANRE vor fi analizate de catre administratiile locale, care vor decide, pana la 15 octombrie,…

mai mult >
Administratorii vechi si noi

Administratorii vechi si noi

09 octombrie, 2006

Unii au ramas captivi in listele scrise de mana si in cartile de imobil. Altii strang banii de intretinere cu laptopul. Folclorul spune ca un bloc din zece are probleme cu administratorul necinstit. Si daca nu baga mana in vistieria asociatiei, administratorul e hulit fie ca incarca nota de plata la unii, fie ca-i spioneaza pe altii. Viata la bloc, conceputa in sistemul comunist, n-a reusit sa se adapteze legilor democratice decat acolo unde locatarii au stiut sa-si aleaga conducatori cu vederi liberale. Cele mai multe blocuri se zbat si azi in vrajbele de palier, in care vecinul toarna in urechea presedintelui cine a mai bagat pe furis un locatar in plus, ca sa nu-l declare la intretinere. In Bucuresti, inca se mai gasestemodelul pensionarului care isi rotunjeste veniturile calculand de mana…

mai mult >
Debransarile, avizate doar pentru tot blocul

Debransarile, avizate doar pentru tot blocul

06 octombrie, 2006

Din martie 2007, fiecare asociatie de proprietari trebuie sa decida daca se debranseaza sau nu. Potrivit noii legi a termoficarii, un apartament nu se mai poate debransa decat daca tot blocul decide asta. Fiecare bloc va trebui sa aiba de la acel moment un singur sistem de incalzire, a declarat Gerard Adrian Bucur, directorul tehnic al RADET. Mai exact, daca un singur proprietar doreste sa se debranseze, va trebui ca tot blocul sa-si puna centrale termice sau respectivul sa renunte la idee. Reprezentantul RADET a subliniat ca autoritatile au luat aceasta decizie pentru a-i proteja pe cei care raman in sistemul centralizat de incalzire si sunt afectati de debransari. De asemenea, legea nu va functiona retroactiv, in sensul ca blocurile care au mai multe sisteme de incalzire vor trece la unul…

mai mult >
Fonduri pentru centralele termice

Fonduri pentru centralele termice

06 octombrie, 2006

Un numar de 23 de judete si municipiul Bucuresti vor beneficia de fonduri in valoare de 403,33 miliarde lei vechi, pentru retehnologizarea, modernizarea si dezvoltarea sistemelor centralizate de producere si distributie a energiei termice, a declarat ieri Oana Marinescu, purtatorul de cuvant al Guvernului. Printre lucrarile finantate se numara: contorizarea energiei termice pentru apa calda de consum in localitatea Fagaras, modernizarea punctelor termice din Craiova si Galati, retehnologizarea sistemului de termoficare din Deva, modernizarea sistemului de distributie a caldurii din Piatra Neamt, modernizarea retelei de termoficare magistrala Drumul Taberei din Bucuresti. Toate aceste investitii ar putea reduce facturile consumatorilor. Din 2007, statul va elimina total subventiile bugetare…

mai mult >