Noutati

ANRGN ne-a mintit: Gazele se scumpesc de la 1 octombrie

ANRGN ne-a mintit: Gazele se scumpesc de la 1 octombrie

19 septembrie, 2006

Petrom si Romgaz vor majora, incepand cu 1 octombrie, preturile la gazele naturale cu peste 22%, respectiv 15%. Curios este ca decizia de scumpire a gazelor survine la numai o saptamana dupa ce ANRGN a anuntat ca preturile nu se vor modifica pana la sfarsitul anului. Interesant este ca decizia vine dupa ce, in urma cu numai patru zile, ANRGN a anuntat ca incepand cu 1 octombrie 2006, preturile finale reglementate la gazele naturale raman nemodificate pana la sfarsitul anului in curs. ANRGN a motivat mentinerea pretului prin evolutia favorabila a cursului de schimb si din scaderea costurilor medii pentru transportul gazelor naturale prin Sistemul National de Transport. In nici o saptamana, reprezentantii ANRGN revin cu alte explicatii si sustin ca scumpirea gazelor naturale livrate de Romgaz…

mai mult >
Preturile locuintelor din blocurile vechi vor scadea

Preturile locuintelor din blocurile vechi vor scadea

19 septembrie, 2006

Analistii imobiliari se asteapta atat la o crestere a preturilor pentru noile constructii si pentru cladirile renovate situate in partea de centru-nord a Capitalei, cat si la o stagnare in ceea ce priveste zonele aglomerate ca Iancu Nicolae Pipera. In acelasi timp, analistii se asteapta la o scadere a preturilor in cazul apartamentelor in blocurile comuniste. Potrivit unui studiu realizat de compania DTZ Echinox, in Bucuresti, dupa cum reflecta si preturile, cererea este mare pentru apartamentele noi si pentru vilele elegante situate in zonele centrale si de nord, cat mai aproape posibil de Centrul Civic, precum si pentru zonele de lux deja consacrate: Primaverii, Aviatorilor, Kiseleff, Dorobanti, Herastrau si Floreasca. In afara de cele mentionate mai sus, se prevad schimbari majore in zona…

mai mult >
Primarul Gherlei, Ovidiu Dragan: Orasul va deveni o tinta imobiliara atractiva

Primarul Gherlei, Ovidiu Dragan: Orasul va deveni o tinta imobiliara atractiva

18 septembrie, 2006

De loc din apropiere de Dej, Ovidiu Dragan a fost repartizat in anul 1981 la Gherla, la absolvirea sectiei TCM a Facultatii de Mecanica a Politehnicii clujene, intr-o fabrica de confectii metalice. Dupa ce a trecut si prin Regia de Gospodarire Comunala, a obtinut scaunul de primar, pe care ar dori sa-l pastreze si in mandatul viitor.- Care este cel mai important proiect care va apartine?- Am demarat procedura de construire a unei gradinite cu 15 grupe, de peste 300 de copii in total. Din cauza retrocedarilor, platim chirii consistente pentru aceste cladiri fostilor proprietari. Noul imobil va fi ridicat cu circa un milion de euro, bani care vor proveni dintr-un imprumut bancar.- Ce investitii se fac in infra-structura?- Pe langa modernizarea drumurilor, se inlocuiesc retelele de apa, in lungime…

mai mult >
In afacerile imobiliare suntem mai tari ca bulgarii

In afacerile imobiliare suntem mai tari ca bulgarii

18 septembrie, 2006

Un plasament imobiliar in Romania, ca si in Bulgaria, in ultimele luni ale anului 2006, trebuie facut tinand cont de perspectiva integrarii in Uniunea Europeana. Sigur este ca Romania este deja "integrata" in privinta preturilor de pe piata imobiliara, comparabile cu cele din tari membre ale UE. Cum tara noastra respecta evolutiile pietelor imobiliare din tarile care au intrat in UE, specialistii estimeaza si la noi o revenire la normal, dupa o perioada de efervescenta continua a preturilor.Comparatiile intre performantele economice ale Romaniei si Bulgariei sunt frecvente, data fiind aderarea la UE in acelasi timp a celor doua tari, dar si a pozitionarii geografice asemanatoare in comparatie cu Occidentul. Un studiu realizat de catre compania Eurisko mizeaza pe potentialul mult mai mare al…

mai mult >
Decizie finala Preturile gazelor raman nemodificate

Decizie finala Preturile gazelor raman nemodificate

15 septembrie, 2006

Preturile finale reglementate la gazele naturale raman nemodificate pana la sfarsitul anului in curs, pretul productiei interne mentinandu-se la nivelul de 330 lei pe mia de metri cubi, a decis Consiliul Consultativ al Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Gazelor Naturale (ANRGN). Potrivit unui comunicat, mentinerea pretului final la consumatori a rezultat din evolutia favorabila a cursului de schimb, precum si din scaderea costurilor medii pentru trasportul gazelor naturale prin Sistemul National de Transport, care compenseaza cresterea pretului gazelor din import pentru trimestrul IV 2006. Evaluarea pretului productiei interne la nivelul de 330 lei mia de metri cubi si in trimestrul IV nu este de natura a afecta angajamentele asumate fata de organismele internationale, precizeaza…

mai mult >