Noutati

Compartimentarile din apartamente

Compartimentarile din apartamente

01 septembrie, 2006

INVESTESTE INTELIGENT In ultimii ani, romanii au fost cuprinsi de o adevarata furie a demolarilor la interior. In dorinta de a avea un apartament mai spatios sau pur si simplu mai bine adaptat nevoilor lor, oamenii au hotarat sa-si darame peretii si sa remodeleze spatiul locativ. Pentru o astfel de lucrare, indicat ar fi sa se apeleze la un specialist care sa faca un proiect de demolare si construire, sa recomande materialele de constructii si sa supravegheze lucrarea. Din nefericire insa, in majoritatea cazurilor, lucrurile nu stau asa. Oamenii executa aceste lucrari la sfatul prietenilor sau vecinilor care fie au trecut printr-o experienta similara, fie au auzit cate ceva prin vecini si isi dau cu parerea. Pe langa problemele de ordin legal care deriva din aceste situatii pot aparea si numeroase…

mai mult >
O treime din energia produsa in Romania trebuie sa fie ecologica

O treime din energia produsa in Romania trebuie sa fie ecologica

01 septembrie, 2006

Diminuarea resurselor pentru producerea energiei primare, in speta titei, gaze naturale, carbune si minereu de uraniu, dar si angajamentele asumate in relatia cu Uniunea Europeana obliga Romania ca in urmatorii ani sa investeasca masiv in exploatarea la maximum a resurselor regenerabile. tinta este atingerea unui procent de 33% pana in 2010, reprezentand energie produsa din resurse regenerabile, din consumul national brut de energie electrica, in conditiile in care, in 2005, s-a inregistrat un procent sub 1%, iar pentru acest an se are in vedere o cota de 2%. Daca sistemul hidro este exploatat in prezent in proportie de 80%, energia solara,eoliana, biomasa si energia geotermala sunt aproape inexistente. Motiv pentru care reprezentantii Ministerului Integrarii Europene (MIE) considera ca tara…

mai mult >
Obligati la asigurarea casei

Obligati la asigurarea casei

31 august, 2006

Romanii vor fi obligati de la 1 ianuarie 2007 sa-si asigure locuintele impotriva dezastrelor naturale. Primele de asigurare vor fi cuprinse intre 10 si 20 de euro, in functie de marimea imobilului, potrivit unui proiect de lege initiat de Ministerul Administratiei si Internelor. Pentru locuintele aflate in proprietatea statului sau a unitatilor administrativ-teritoriale, obligatia incheierii contractelor de asigurare revine persoanelor sau autoritatilor desemnate sa le administreze Asigurare in functie de tipul constructiei Valoarea asigurarii obligatorie este de 20.000 de euro pentru locuintele cu structura din beton armat ori metal sau cu pereti exteriori din caramida arsa. Pentru constructiile cu pertii exteriori din lemn, din piatra naturala, din caramida nearsa, din valatuci sau din orice…

mai mult >
Mobilierul romanesc din Pt se va scumpi cu 4-5%

Mobilierul romanesc din Pt se va scumpi cu 4-5%

31 august, 2006

Producatorii de mobila din Romania se plang de faptul ca societatea care detine monopolul in productia de Pt a scumpit preturile cu 12%, fara a se consulta cu nimeni. Kronospan a decis acum o luna cresterea pretului la Pt brut cu 12% si cu 7% la Pt melaminat. Deoarece au pozitie dominanta pe piata, cu siguranta pretul mobilei care incorporeaza Pt va creste cu 4-5% in urmatoarele doua luni, a declarat presedintele Asociatiei Producatorilor de Mobila (APMR), Aurel Rizea. Cresterea preturilor la produsele finite va avea loc insa in functie de ponderea Pt-ului in produsul finit. In opinia noastra, cresterea preturilor la Pt este insa nejustificata, a continuat Rizea. Multe fabrici de mobila, in pragul falimentului Producatorii de mobila sunt nemultumiti de preturile foarte mari ale materiilor…

mai mult >
Potrivit viitoarei legi pentru asigurarea obligatorie a locuintelor,

Potrivit viitoarei legi pentru asigurarea obligatorie a locuintelor,

31 august, 2006

Statul acopera riscuri de doar 20.000 de euro/casa Apartamentele de bloc, fie ca sunt de lux sau construite inainte de \'90, dar si locuintele din chirpici, valatuci ori lemn vor fi asigurate obligatoriu impotriva cutremurelor,inundatiilor si alunecarilor de teren, incepand de anul viitor. Daca proiectul legii privind asigurarea obligatorie, aflat in dezbatere publica, nu va suferi modificari, toti romanii care detin locuinte vor trebui sa plateasca o prima anuala de pana la 20 de euro, in functie de materialele din care este construita casa. Chirpiciul se asigura cu 10 euro, caramida, cu 20 Afacerea e buna atat pentru asiguratori care castiga un nou segment de piata, cat si pentru stat care mai usureaza din sarcina reconstructiei caselor luate de ape. Asigurarea locuintelor ii va obliga pe…

mai mult >