Noutati

Afacerile mestesugaresti, sprijinite prin programul Sapard Mobilierul rustic este exportat cu succes in Marea Britanie si SUA

Afacerile mestesugaresti, sprijinite prin programul Sapard Mobilierul rustic este exportat cu succes in Marea Britanie si SUA

12 august, 2006

Mestesugurile traditionale romanesti pot trece de la stadiul de mostenire culturala la cel de afacere in toata puterea cuvantului. Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a anuntat recent ca a aprobat 12 proiecte Sapard in valoare de 750.000 de euro, tocmai pentru conservarea si valorificarea acestor mestesuguri. Unul dintre cele mai ample proiecte de acest fel a fost aplicat in localitatea brasoveana Feldioara. Firma respectiva a beneficiat de fonduri sapard prin doua proiecte cu contributie europeana de 100.000 de euro, pentru productia si comercializarea produselor de mic mobilier rustic din lemn masiv de rasinoase. O noua destinatie, Belgia Mobilierul produs aici, destinat in totalitate exportului, este finisat in stil clasic, prin ceruire, baituire, vopsire si "antichizare".…

mai mult >
Banii se dau in functie de bunurile din casa

Banii se dau in functie de bunurile din casa

11 august, 2006

Guvernul a stabilit miercuri modul in care se va acorda de acum inainte ajutorul social. Ministrul muncii, Gheorghe Barbu, a anuntat ca dreptul la ajutorul social va fi stabilit in functie de veniturile nete realizate si de bunurile pe care le detin persoanele singure sau familiile care solicita sprijin financiar din partea statului. Ajutorul social se acorda pe baza unei cereri si a unei declaratii pe propria raspundere, insotite de actele doveditoare privind componenta familiei si veniturile realizate in luna anterioara depunerii cererii. Pentru solutionarea cererii, primarul dispune, in mod obligatoriu, efectuarea unei anchete sociale, la domiciliul sau resedinta solicitantului ajutorului social. Ajutorul de la stat este cuprins intre 166 si 341 RON Cuantumul ajutorului social se determina…

mai mult >
Constructia cartierului Henri Coanda din Voluntari, blocata de un impostor

Constructia cartierului Henri Coanda din Voluntari, blocata de un impostor

10 august, 2006

Lucrarile de constructie a cartierului Henri Coanda din zona Voluntari vor fi reluate in cel mai scurt timp posibil de catre Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL), dupa ce instanta s-a pronuntat, saptamana trecuta, pentru continuarea proiectului. Momentul exact al reluarii lucrarilor depinde de constructori, care trebuie sa-si regrupeze activitatile. Speram ca lucrarile sa fie reluate cat mai repede, a declarat Gheorghe Popescu, directorul general al ANL, citat de Mediafax. Lucrarile au fost sistate in septembrie 2005, dupa ce Ion Radu Fotino a revendicat in instanta un teren cu o suprafata de 26 hectare. Ulterior s-a constatat ca acesta avea acte false, iar suprafata pe care o revendica nu se suprapunea amplasamentului cartierului. Dana Florea, consilier de imagine al ANL, ne-a declarat…

mai mult >
Inchirierea unui apartament fara contract poate scoate din buzunarul proprietarului pana la 15.000.000 de lei vechi

Inchirierea unui apartament fara contract poate scoate din buzunarul proprietarului pana la 15.000.000 de lei vechi

10 august, 2006

Inainte de a inchiria o locuinta sau un spatiu de birouri trebuie sa puneti anumite intrebari agentului imobiliar si proprietarului pentru a va asigura ca faceti cea mai buna afacere. Fiecare contract de inchiriere este diferit si trebuie revazut cu atentie. Contractul presupune obligatii din punct de vedere juridic, neputand fi incalcat sau modificat dupa nevoile ulterioare. Desi legea prevede existenta in forma scrisa a unui contract de inchiriere intre proprietar si chirias, de cele mai multe ori proprietarul prefera un acord verbal, pentru a se sustrage de la plata impozitului aferent chiriei incasate. Neplata impozitelor aferente acestei chirii este considerata a fi evaziune fiscala si este pedepsita prin lege, amenzile fiind cuprinse intre 50 si 1 500 RON. De ce nu incheie unii proprietari…

mai mult >
Sefii SAPARD vor primi

Sefii SAPARD vor primi

09 august, 2006

Lista neagra a firmelor de constructii La patru ani de la infiintarea Programului SAPARD in Romania, sefii Centrului Regional de Plati Iasi au tras linie. Investitorii privati si comunitatile locale au depus aproape 1.300 de proiecte, in valoare totala de peste 609 milioanede euro. Desi se arata mandra de "succesul implementarii programului", conducerea centrului spune ca va inainta sefilor SAPARD lista neagra a firmelor de constructii, care sa nu mai fie primite la licitatii din cauza lucrarilor de proasta calitate, realizate pana acum. La finele lunii trecute, fondurile alocate Regiunii de Nord-Est prin Programul SAPARD s-au epuizat. 31 iulie a fost data-limita la care primarii de comune si intreprinzatorii privati au putut depune proiecte la Centrul Regional de Plati Iasi. Dupa ce au tras…

mai mult >