Noutati

Taxe noi la vinzarile de case si de terenuri

Taxe noi la vinzarile de case si de terenuri

08 august, 2006

Codul fiscal pentru 2007 aduce un impozit progresiv in functie de valoarea imobilului. Noul Cod fiscal stabileste cote diferentiate de impozit pe venitul din tranzactii imobiliare, in functie de valoarea imobilului. Pentru constructiile de orice fel cu terenurile aferente acestora, precum si pentru terenurile de orice fel fara constructii, dobindite intr-un termen de pina la 3 ani inclusiv, se plateste un impozit de 3% daca valoarea tranzactiei nu depaseste 200.000 de lei (aproximativ 57.142 de euro). Ce depaseste 200.000 de lei se taxeaza cu 6.000 de lei, la care se adauga 2% din valoarea care depaseste suma-etalon. Pentru imobilele dobindite la o data mai mare de 3 ani, impozitul va fi de 2% pina la valoarea de 200.000 de lei inclusiv. Ce trece peste 200.000 de lei se impoziteaza, dupa modelul…

mai mult >
Gigacaloria de Bucuresti s-ar putea ieftini

Gigacaloria de Bucuresti s-ar putea ieftini

08 august, 2006

Executivul a lasat caldura romanilor la mana primarilor. Printr-o ordonanta de urgenta preturile la energia termica vor fi stabilite de primarii in functie de specificul zonei, capacitatea de plata a populatiei, combustibilii folositi la producerea caldurii si posibilitatea autoritatilor locale de sustinere cu bani a populatiei pentru plata energiei termice. Cu alte cuvinte, din aceasta iarna nu va mai exista un pret de referinta, tariful gigacaloriei fiind diferit in fiecare oras care dispune de un sistem centralizat de incalzire. Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a anuntat ca, prin renuntarea la pretul national de referinta, gigacaloria se va scumpi cu aproximativ 20 la suta. In opinia presedintilor asociatiilor de proprietari, o scumpire cu 20 la suta este echivalenta…

mai mult >
Cei care refuza consolidarea imobilelor cu bulina - infractori

Cei care refuza consolidarea imobilelor cu bulina - infractori

07 august, 2006

Proprietarii cladirilor cu risc seismic ridicat care se impotrivesc realizarii lucrarilor de consolidare ar putea raspunde penal, dupa cum a declarat ministrul delegat al Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului, Laszlo Borbely. "Am discutat cu Ministerul Justitiei si am obtinut un acord de principiu pentru modificarea legislatiei, astfel incat refuzul proprietarilor la consolidare sa fie considerat infractiune", a afirmat Borbely. Orice proprietar care refuza sa permita accesul in locuinta pentru lucrari de consolidare va raspunde penal, considerandu-se ca gestul lui pune in pericol viata celorlalti locatari ai cladirii. Sursa: Romania libera

mai mult >
Cladirile vor avea, obligatoriu, certificat energetic

Cladirile vor avea, obligatoriu, certificat energetic

07 august, 2006

Certificatul energetic pentru cladiri, necesar pentru toti cei care vor sa vanda, sa cumpere sau sa-si construiasca o cladire, va fi obligatoriu pentru persoanele fizice incepand din 2010, a anuntat, sambata, ministrul delegat pentru lucrari publice si amenajarea teritoriului, Laszlo Borbely, citat de BBC. Certificatul este ca o radiografie a cladirii din punct de vedere energetic. Un auditor termic autorizat de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului face masuratori la pereti, in structura de rezistenta a cladirii si, pe baza masuratorilor, da un certificat privind unii parametri in legatura cu situatia cladirii, precum si sfaturi in ceea ce priveste o mai buna izolare termica. Acest certificat trebuie sa il faca proprietarul numai in cazul in care vinde sau cumpara o cladire…

mai mult >
Acordul pentru debransare se cere de la toti vecinii

Acordul pentru debransare se cere de la toti vecinii

07 august, 2006

Dupa ce reprezentantii Guvernului au anuntat ca in aceasta iarna pretul caldurii va crestecu aproximativ 20%, tot ei au inasprit conditiile pentru debransare. Persoanele care vor sa renunte la sistemul public centralizat de incalzire vor avea, din primavara anului viitor, conditii si reguli mult mai stricte. Ei vor trebui sa obtina, pe langa acordul Asociatiei de proprietari si pe cel al vecinilor atat de pe orizontala, cat si de pe verticala. Noile modificari ale Legii serviciilor publice de alimentare cu energie termica (nr. 325/2006), publicate recent in Monitorul Oficial, prevad faptul ca, de la 21 martie 2007, cine vrea sa se debranseze trebuie sa obtina in primul rand acordul scris al Asociatiei de proprietari. In al doilea rand, trebuie sa primeasca acordul tuturor vecinilor de apartament,…

mai mult >