Noutati

Caldura, mai scumpa pentru cei instariti

Caldura, mai scumpa pentru cei instariti

03 august, 2006

Guvernul a aprobat proiectul de Ordonanta de Urgenta care prevede renuntarea la pretul national de referinta al energiei termice si introduce tarife locale de referinta, distincte de la o localitate la alta. Diferentierea se poate face si in functie de veniturile populatiei. Ministrul administratiei si internelor, Vasile Blaga, a anuntat, ieri, ca autoritatile locale pot stabili, in zonele in care populatia detine resursele financiare necesare, un tarif mai mare fata de pretul local de referinta. Tarife locale mai mici ar urma sa fie aplicate pentru orase precum Bucuresti, Oradea, Brasov si Iasi, unde centralele termice sunt avansate din punct de vedere tehnologic, in timp ce in localitati ca Botosani, unde instalatiile de incalzire sunt invechite, ar urma sa fie introdus un pret local mai…

mai mult >
Inselaciuni la antecontractele imobiliare

Inselaciuni la antecontractele imobiliare

03 august, 2006

M. R., Campulung Ce pot face in situatia in care am fost inselat la incheierea unui antecontract de vanzare-cumparare? Asa cum reiese din scrisoarea dumneavoastra, ati incheiat un antecontract de vanzare-cumparare a unui apartament si ati platit avansul promitentei vanzatoare. Ulterior, ati aflat ca apartamentul era ipotecat si prin valorificarea ipotecii apartamentul a devenit proprietatea creditorului - terta persoana. Potrivit art. 215 alin. 1 Cod penal, pentru existenta infractiunii de inselaciune este necesar ca sa se pricinuiasca o paguba prin inducerea in eroare a unei persoane fie prin prezentarea ca adevarata a unei fapte mincinoase, fie ca mincinoasa a unei fapte adevarate. Latura obiectiva se poate realiza atat in forma comisiva, cat si in forma omisiva daca omisiunea constituie…

mai mult >
Asiguratorii ar scumpi polita pentru locuinta

Asiguratorii ar scumpi polita pentru locuinta

03 august, 2006

Companiile de asigurari considera prea ieftina valoarea de 0,1a pe an a politei de asigurare obligatorie pentru locuinte. Valoarea "corecta" a tarifelor depinde insa de costul politei de reasigure pe pietele externe, care nu se stie cat va costa, spun asiguratorii. Proprietarii vor plati 20 de euro pentru o eventuala despagubire de 20.000 de euro. In cazul caselor de chirpici, atat polita, cat si prima sunt la jumatate. Cu toate acestea, reprezentantii companiilor de profil prezenti ieri la un seminar pe tema asigurarii obligatorii a locuintelor au afirmat ca, in principiu, firmele la care lucreaza sunt interesate sa participe la aceasta schema. Secretarul general al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, Mihail Tecau, estimeaza ca din cele 27 de societati autorizate sa practice asigurarile…

mai mult >
Vilele exotice, cu vedere la Gibraltar, la pretul unei cladiri de birouri in Bucuresti

Vilele exotice, cu vedere la Gibraltar, la pretul unei cladiri de birouri in Bucuresti

02 august, 2006

V-ar placea sa va puteti relaxa oricand pe Costa del Sol, una dintre cele mai cautate zone de petrecere a vacantelor din Spania, pe litoralul Marii Mediterane, cunoscuta mai ales pentru portul Malaga. Oferta imobiliara a zonei este foarte bogata, dar nu este pentru toate buzunarele. Astfel, in Torremolinos - o statiune pe malul marii - o garsoniera de numai 25 mp, ce necesita imbunatatiri, cu o terasa de 3 mp, se vinde cu 80.000 euro, iar un apartament mic, de 40 mp, intr-un bloc dotat cu piscina comuna, ajunge la 105.000 euro. Cu cat apartamentele sunt mai aproape de plaja, de gradini sau terenuri de tenis sau golf, cu atat preturile salta mai vertiginos. Asa ca, in Benalmadena, o statiune putin mai scumpa pentru turisti decat Torremolinos,un apartament de doua camere cu o suprafata de 86…

mai mult >
Sute de milioane de euro - investiti in complexuri rezidentiale in Bucuresti

Sute de milioane de euro - investiti in complexuri rezidentiale in Bucuresti

02 august, 2006

Investitiile importante in proiecte rezidentiale in cartierele din Bucuresti au fost unul dintre factorii care au determinat temperarea cresterii preturilor la blocurile de locuinte vechi, construite in perioada comunista. In cartiere precum Grozavesti, Colentina, Stefan cel Mare, Unirii, Militari sau Drumul Taberei se dezvolta complexuri de blocuri in valoare de sute de milioane de euro. City Center, West Park, Central Park, Stella, Planorama, Jupiter, Edenia, Anchor, Asmita Gardens sunt numai cateva dintre cartierele rezidentiale care se construiesc in Capitala. Un cartier rezidential cu preturi accesibile la apartamente este Planorama. Complexul de blocuri Planorama, situat in Baicului-Colentina presupune o investitie de circa 60 milioane de euro. Cartierul va fi compus din patru cladiri…

mai mult >