Noutati

Administratori calificati pentru asociatii in dificultate

Administratori calificati pentru asociatii in dificultate

24 iulie, 2006

Dorina Dinulescu (str. Bucegi nr. 112, bloc 1): Desi administrarea blocului e jalnica, schimbarea e greu de realizat din cauza faptului ca nimeni nu se incumeta sa preia rolul de manager. Cum si posibilitatile materiale ale membrilor asociatiei sunt precare, ne-am fi dorit un administrator din oficiu. Poate Primaria sectorului sa ne ofere asa ceva? Daca in justitie e posibil sa solicitati un avocat din oficiu, in cazul administratorilor de imobile ni se ofera solutia legala de a ne asigura managementul apeland la firme autorizate, unele dintre ele functionand sub coordonarea unor ONG-uri precum Federatia Asociatiilor de Proprietari. Cu precizarea ca administratorii calificati de care se dispune sunt retribuiti pentru prestatiile lor, activitatea de voluntariat in acest domeniu nefiind regasita…

mai mult >
Cutiile de chibrituri\

Cutiile de chibrituri\" comuniste au avut succes si in primul semestru din 2006

24 iulie, 2006

In "cartierele-dormitor", apartamentele s-au scumpit cu peste 10% Cine si-a facut calculul ca ar putea cumpara mai ieftin, anul acesta, locuinta mult-visata intr-unul din cartierele-dormitor, s-a inselat. Cel putin asa stau lucrurile in marile orase din tara, unde apartamentele s-au scumpit in medie cu 10-20%, in primele sase luni. In maximum un an, preturile locuintelor din blocurile construite inainte de \'90 ar putea sa stagneze sau chiar sa scada. "De aproape doua luni avem tranzactii slabe pe piata imobiliara", se plang agentii imobiliari din tara. Cererea a scazut, iar lucrurile vor reintra in normal abia in luna septembrie. Apartamentele vechi n-au cautare la Constanta "Piata apartamentelor vechi a devenit neinteresanta pentru cumparatori. Cererea a scazut fata de anul trecut, pentru…

mai mult >
Casa orasanului trage la tara

Casa orasanului trage la tara

20 iulie, 2006

Casele de vacanta, reducerea subventiilor pentru imobile si inundatiile au mutat santierele de la oras la sat. In multe cazuri renuntind la confortul minim precum canalizarea sau apa curenta, majoritatea romanilor au preferat anul trecut sa-si construiasca locuinta in mediul rural. Fata de 2004, spre exemplu, raportul dintre numarul de locuinte noi ridicate la orase si cel de la sate s-a inversat. Mai precis, conform unui studiu realizat de Institutul National de Statistica (INS) anul trecut, aproximativ una din doua locuinte noi (52,9%) a fost construita in mediul rural, in vreme ce cu un an in urma doar 47,3% dintre noile locuinte erau amplasate la sate. De altfel, statistica indica faptul ca anul trecut in mediul urban s-au construit cu aproximativ 400 de cladiri mai putin decit in 2004.…

mai mult >
Apartamentele s-au scumpit cu 22%

Apartamentele s-au scumpit cu 22%

20 iulie, 2006

In Capitala cele mai mari cresteri de preturi au avut loc in Unirii si in Berceni. Singurele zone in care apartamentele s-au ieftinit sunt Piata Universitatii si Stefan cel Mare. Preturile apartamentelor cu trei camere din principalele cartiere bucurestene au crescut, in primul semestru al anului, cu pana la 22% fata de nivelul consemnat la finele anului trecut, estimandu-se ca acest trend ascendent se va mentine si in urmatoarele luni. Cele mai mari cresteri de preturi au fost inregistrate in zona Piata Unirii si in cartierul Berceni, doua zone diferite intre ele din punctul de vedere al valorii de piata. In zona Unirii, preturile la apartamentele cu trei camere au crescut cu 22% in primele sase luni, aceeasi crestere fiind sesizata si in cartierul Berceni, releva un studiu realizat de compania…

mai mult >
Energia termica se scumpeste cu 5-6% de la 1 august

Energia termica se scumpeste cu 5-6% de la 1 august

20 iulie, 2006

Tarifele la energia termica vor creste in medie cu 5-6% de la 1 august, au declarat ieri reprezentanti ai Autoritatii Nationale pentru Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), citati de NewsIn. Totusi, ei au subliniat ca acest lucru se va intampla doar daca autoritatile vor reusi sa finalizeze ordonanta de urgenta care prevede acordarea unei subventii de 45% din pretul combustibilului achizitionat de producatori si inlocuirea pretului national de referinta cu preturi locale. Aceleasi surse au mai spus ca trebuie definitivat rapid proiectul de ordonanta pentru ca, saptamana viitoare, sa fie adoptat in sedinta de Guvern. De asemenea, pana la 1 septembrie ar trebui sa fie elaborate normele de aplicare ale respectivei ordonante. Normele metodologice de aplicare a acestei ordonante de urgenta…

mai mult >