Noutati

Apartamentele din complexurile rezidentiale, mai scumpe cu 10%

Apartamentele din complexurile rezidentiale, mai scumpe cu 10%

17 iulie, 2006

Fata de preturile afisate in momentul lansarii pe piata, Apartamentele din complexurile rezidentiale, mai scumpe cu 10% Ansamblurile rezidentiale ridicate in fostele cartiere muncitoresti din Capitala se bucura de un succes nesperat pentru dezvoltatori. Din acest motiv, unii dintre ei au majorat deja preturile pentru noii clienti, cu procente care depasesc chiar si 10% fata de momentul lansarii pe piata. In Planorama, complex situat in zona Doamna Ghica, oferta te imbie cu preturi care variaza de la 44.000 de euro, pentru o garsoniera de 42 mp (din care 36 mp locuibili), la 66.629 de euro, pentru un apartament de doua camere de 64 mp (56 locuibili), si la 87.883 de euro pentru un apartament de 83,5 mp (70 mp locuibili). Agentii imobiliari spun ca, pe langa distanta mica fata de centrul orasului,…

mai mult >
Pedepsele pentru infractiunile de la bloc

Pedepsele pentru infractiunile de la bloc

13 iulie, 2006

Vi s-a intamplat sa gasiti scrisorile desfacute in cutia postala, sa fiti injurat de un vecin sau sa va gasiti bunurile distruse la subsol? Toate acestea sunt infactiuni, iar faptasii sunt aspru pedepsiti de lege. Va prezentam partea a doua a materialului publicat ieri in ziarul Libertatea. Radu Opaina, presedintele Federatiei Asociatiilor de Proprietari din Romania (FAPR) ne spune azi ce infactiuni savarsesc locatarii de la bloc Violarea secretului corespondentei. Art. 28 din Constitutia Romaniei prevede ca secretul scrisorilor, al telegramelor, al altor trimiteri postale, al convorbirilor telefonice si al celorlalte mijloace legale de comunicare este inviolabil. Incalcarea dreptului fundamental la secretul corespondentei este incriminat de art. 195 Cod Penal, potrivit caruia deschiderea…

mai mult >
Cele mai mici chirii din Capitala sunt mai mari decat salariul mediu pe economie

Cele mai mici chirii din Capitala sunt mai mari decat salariul mediu pe economie

13 iulie, 2006

Chiriile din Bucuresti au crescut spectaculos in ultima perioada. Proprietarii de apartamente sau garsoniere nu prea lasa din pret si se tocmesc greu. Asa ca potentialul chirias e nevoit sa accepte, ,daca nu are incotro, chirii de 300 euro pe luna, mai mult decat salariul mediu pe economie. Expertul imobiliar Artur Silvestri este de parere ca in Capitala avem de-a face cu o piata imobiliara bolnava din cauza absentei unei strategii in domeniul locuintei, lipsa pe care statul o are de mai bine de 15 ani. El crede ca autoritatile competente ar trebui sa intervina, dar nu prin BNR, cu limitarea creditelor. Este un razboi cu bancherii, pe care BNR nu o sa-l castige. Normele bancii centrale incurajeaza piata speculativa, iar statul trateaza aceasta problema destul de primitiv, a spus Silvestri.…

mai mult >
Casele de bani gata

Casele de bani gata

13 iulie, 2006

Proiecte cu personalitate, proiecte care emana siguranta, stabilitate si confort. Acestea sunt ideile expuse in toate pliantele de prezentare a noilor cartiere rezidentiale. Insa lucrurile nu stau tocmai asa, viata in roz vazuta de administratorii de parcuri rezidentiale se schimba la o privire mai atenta. Confortul caselor si al apartamentelor din parcurile rezidentiale este de cele mai multe ori pus in opozitie cu cel din apartamentele vechi, in care esti ingradit de spatiul mic pe care il ai la dispozitie si condamnat la claustrofobie. Cei 80 de metri patrati la care viseaza romanul mediu sa-i aiba ca spatiu locativ si care este media pentru locuintele din parcurile rezidentiale se dovedeste a fi insa un slogan. Din suprafata apartamentului prezentata in pliante un procent important il…

mai mult >
Administratorii \'rai\' risca sa fie inchisi

Administratorii \'rai\' risca sa fie inchisi

12 iulie, 2006

Traiul la bloc nu este intotdeauna fericit. Vecinii se cearta intre ei, iar uneori membrii asociatiei de proprietari incalca si legea. Radu Opaina, presedintele Federatiei Asociatiilor de Proprietari din Romania (FAPR), ne spune azi care sunt cele mai des intalnite infractiuni de la bloc, cum le depistam si care sunt pedepsele. Informatiile sunt utile atat administratorilor, cat si simplilor locatari care vor sti de acum ce risca cei care incalca legea. Din cauza lipsei de spatiu, materialul a fost impartit in doua parti, continuarea urmand a fi publicata in editia de maine. Abuzul in serviciu contra intereselor persoanelor - Potrivit art. 246 Cod penal, fapta persoanei (presedinte, administrator) care, in exercitiul atributiilor sale de serviciu, nu indeplineste un act sau il indeplineste…

mai mult >