Noutati

7 trucuri si ponturi referitoare la frigider

7 trucuri si ponturi referitoare la frigider

10 iulie, 2006

AFLA CE E NOU. Sfaturi primite de la specialistii Electrolux Specialistii Electrolux ne sfatuiesc cum sa ne folosim de frigider pentru a-i spori eficienta si ciclul de functionare. 1In primul rand, cand cumperi un frigider, uita-te la clasa de energie a produsului, unde A + reprezinta cel mai economic consum, iar C cel mai mare consum energetic. Pretul usor ridicat al modelelor cu eficienta energetica clasa A se justifica, intrucat se amortizeaza usor in timp prin plata unor facturi de energie mai mici decat de obicei, nemaitinand cont de aspectul ecologic. 2Daca cerintele casei cresc exponential si constati ca frigiderul tau a devenit neincapator, trebuie sa achizitionezi un alt frigider cu o capacitate mai mare (in loc sa cumperi unul mai mic). Cu alte cuvinte, un frigider mai mare este…

mai mult >
Executarea constructiilor fara autorizatie se amendeaza

Executarea constructiilor fara autorizatie se amendeaza

10 iulie, 2006

Constantin Glont (Bucuresti): Ati abordat de mai multe ori tema constructiilor ilegale, cu deosebire a modificarilor din apartamente care pot afecta ansamblul cladirii. Au aparut modificari legislative care inaspresc in cazul savarsirii de contraventii de acest gen? Da, Legea 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii a fost modificata si completata prin Legea 52/2006. La art. I, punctul 5 se prevede o substantiala majorare a cuantumului amenzilor contraventionale. Executarea sau desfiintarea totala sau partiala, fara autorizatie a constructiilor implica amenzi de la 1.000 la 100.000 lei noi. Continuarea lucrarilor la obiective neautorizate constituie infractiune si se pedepseste cu amenda penala sau inchisoare. Dumitru Nicolae (Bucuresti): S-a vorbit despre posibilitatea…

mai mult >
Noile proiecte imobiliare nu se adreseaza maselor largi ale populatiei

Noile proiecte imobiliare nu se adreseaza maselor largi ale populatiei

10 iulie, 2006

Activele imobiliare detinute de populatie se ridica la aproximativ 500 miliarde lei (aproape 140 miliarde euro), estimeaza Banca Nationala a Romaniei (BNR), in raportul privind stabilitatea financiara, dat publicitatii saptamana trecuta. Aceasta valoare a imobilelor a crescut substantial, amplificand efectul de avere sau capacitatea de indatorare a populatiei, prin utilizarea activelor nefinanciare ca si colateral. Astfel ca imobilele reprezinta aproximativ 90% din averea populatiei din Romania, mult peste valoarea inregistrata in Uniunea Europeana, unde activele imobiliare au o pondere de sub 50%. "Lichiditatea redusa a pietei imobiliare si ponderea mare a activelor nefinanciare in totalul averii nete pot diminua semnificativ din capacitatea populatiei de a face fata unui eventual soc sistemic",…

mai mult >
Peste jumatate din profitul Loteriei, destinat constructiei de locuinte

Peste jumatate din profitul Loteriei, destinat constructiei de locuinte

07 iulie, 2006

O cota de minimum 60% din profitul realizat in cursul acestui an de Compania Nationala Loteria Romana va fi destinata finantarii proiectelor de constructie a locuintelor pentru tineret, de realizare a salilor de sport, precum si de amenajare a Arenei Sportive Polivalente si a Salii Polivalente.Fondurile estimate sa fie alocate pentru aceste proiecte se ridica la 55 milioane de lei, cu circa 5 milioane de lei mai mult decat anul trecut, si vor fi transferate la bugetul Ministerului Transporturilor,Constructiilor siTurismului, a decis Guvernul, in ultima sedinta. Sursa: Gardianul

mai mult >
Doar un milion de locuinte la bloc rezista la un cutremur puternic

Doar un milion de locuinte la bloc rezista la un cutremur puternic

07 iulie, 2006

Constructorii avertizeaza asupra riscurilor la care se expun romanii Romania este o tara a constructiilor foarte vechi, cele mai multe imobile fiind ridicate inainte de anii 70, conform statisticilor oficiale. Analistii in domeniu spun ca cele mai sigure locuinte, din punct de vedere al riscului seismic, sunt construite incepand cu anii 80, insa numarul lor nu depaseste un milion. Marin Cristea, directorul general al Asociatiei Romane a Antreprenorilor de Constructii (ARACO), a facut o evaluare a constructiilor cu un grad ridicat de siguranta, proiectate in anii 80. In prezent, aproape un milion de locuinte, ma refer la blocurile din orase, pot spune ca sunt sigure in Romania si pot rezista unui cutremur de 8 grade pe scara Richter. Este vorba despre blocurile construite din 1980 si pana acum,…

mai mult >