Noutati

Sanse mici pentru tineri sa primeasca locuinte de la primarii

Sanse mici pentru tineri sa primeasca locuinte de la primarii

07 iulie, 2006

Mii de tineri bucuresteni se afla pe listele de asteptare pentru a primi o casa din partea primariilor, fie ea si cu chirie. Multi dintre ei si-au pierdut deja speranta si incep sa isi construiasca viata de cuplu in casa sau apartamentul de doua sau trei camere, in care mailocuiesc si parintii, si unul sau doi frati. Primariile de sector nu au bani sa investeasca in construirea de locuinte, considerand prioritare alte proiecte, iar Primaria Capitalei nu mai are nicio treaba cu acest subiect din 2003, de cand s-a desfiintat Serviciul de Spatiu Locativ. Oricine se adreseaza Primariei Capitalei cerand casa primeste acelasi raspuns: "De locuinte se ocupa primariile de sector. Intrati pe site-urile lor sau intrati pe site-ul www.anl.ro". Ajuns la primaria de sector, tanarul afla ca trebuie sa aiba…

mai mult >
Vanzatorul va returneaza banii daca v-a dat locuinta altui proprietar

Vanzatorul va returneaza banii daca v-a dat locuinta altui proprietar

06 iulie, 2006

Pentru Sorin M., din Constanta: Am cumparat la licitatie un imobil, dar ulterior am fost obligat, prin hotarare irevocabila, sa las adevaratului proprietar imobilul in deplina proprietate. Cum pot sa recuperez suma de bani pe care am platit-o pentru imobilul respectiv? Potrivit dispozitiilor inscrise in art. 1337 si urmatoarele din Codul civil, vanzatorul are obligatia de garantie de evictiune. Garantia de evictiune se refera la garantia vanzatorului atat pentru faptele lui cat si pentru cele ale tertilor, daca aceste fapte constau in tulburari de drept. In principiu, evictiunea trebuie sa provina dintr-o cauza anterioara vanzarii, dar vanzatorul este tinut de obligatia de garantie si daca evictiunea isi gaseste temeiuri intr-o cauza posterioara, daca aceasta se datoreaza culpei sale. In cazul…

mai mult >
Jobul se muta in fotoliul de acasa

Jobul se muta in fotoliul de acasa

06 iulie, 2006

Tehnologia de ultima ora influenteaza tot mai mult forta de munca. Peste 40% dintre romani doresc sa lucreze de acasa. Aproximativ unu din trei romani din mediul urban si-ar dori ca angajatorul sa le ofere posibilitatea de a lucra de acasa, se arata intr-un studiu realizat de Neogen. Mai mult, 10% dintre persoanele intervievate s-au declarat multumite ca lucreaza la domiciliu. 35% sustin ca nu au aceasta posibilitate, dar nici nu isi doresc sa o aiba. Aproximativ unu din zece au declarat ca prefera sa mearga la birou. Totodata, doua din 25 de persoane intervievate (8%) au recunoscut ca lucreaza de acasa, dar nu le convine acest lucru. Acasa nu ai aceleasi drive intern pentru a-ti putea respecta dead-line-urile, explica Eugen Dumbrava, Senior Consultant la HR-Romania, potrivit caruia un alt…

mai mult >
Mugur Isarescu vrea sa se transforme in «agent imobiliar»

Mugur Isarescu vrea sa se transforme in «agent imobiliar»

06 iulie, 2006

BNR este ferm hotarata sa intervina pe piata imobiliara pentru a o stabiliza, intrucat preturile speculative practicate in prezent pot afecta grav inflatia. Interventia va fi facuta indiferent de opozitia celor care fac jocurile pe piata. Banca Nationala a Romaniei (BNR) nu are de ales si va interveni pe piata imobiliara pentru a o stabiliza, asa cum fac si bancile altor state. Anuntul a fost facut, ieri, de Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR. In opinia sa, acesta este „curentul in lume“, in conditiile in care Banca Centrala a Americii si alte banci nationale se amesteca in piata imobiliara. Nu de aceeasi parere sunt analistii din domeniu, care considera ca bancile centrale se ocupa de altceva decat de „speculatii“ imobiliare. Oficialul BNR a subliniat, ieri, ca singurul…

mai mult >
5.000.000 lei, amenda pentru galagia de la bloc

5.000.000 lei, amenda pentru galagia de la bloc

05 iulie, 2006

Traiul la bloc se supune nu numai regulilor impuse de asociatia de proprietari, ci si legilor. Nerespectarea reglementarilor fiscale se pedepseste chiar si cu inchisoare, iar cele privind linistea publica cu amenzi usturatoare. Radu Opaina, directorul Federatiei Asociatiilor de Proprietari din Romania (FAPR), ne prezinta cele mai importante sanctiuni pe care le poate primi asociatia in general sau locatarii in particular. 1 Perturbarea linistii in bloc intre orele 22.00-8.00: amenzi de la 500.000 lei vechi la 5.000.000 lei vechi aplicate vinovatului (art. 3 lit. c) din Legea nr. 61/1991 republicata in 2001). 2 Netransformarea din asociatie de locatari in asociatie de proprietari: amenzi de la 2.000.000 lei vechi la 20.000.000 lei vechi aplicate presedintelui in exercitiu sau proprietarilor…

mai mult >