Noutati

Subventii pentru locuinte

Subventii pentru locuinte

04 iulie, 2006

Statul va subventiona 20% din valoarea unei locuinte construite prin credit ipotecar. Potrivit ordonantei de urgenta adoptate de Guvern, subventia este acordata pentru o suprafata construita de cel mult 81 metri patrati. Proiectul de lege initiat de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului propunea subventionarea unei suprafete de 100 mp. Pentru moment, nu s-a stabilit limita de cost a metrului patrat construit care va fi luata in calcul de Guvern pentru stabilirea valorii maxime a subventiei. Daca se ia in calcul pretul maxim de vanzare de 500 euro pe mp stabilit de Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL), valoarea subventiei ar putea fi de aproximativ 8.000 de euro in cazul unei locuinte de 81 mp. Sursa: Romania libera

mai mult >
Cat te costa sa-ti modifici forma sau dimensiunea ferestrelor?

Cat te costa sa-ti modifici forma sau dimensiunea ferestrelor?

04 iulie, 2006

NE-AM INTERESAT PENTRU TINE Ce aprobari iti trebuie si cat cer arhitectii pentru intocmirea unui asemenea proiect Vara este anotimpul constructiilor. Fiecare om, in limita posibilitatilor, se apuca si isi face modificari prin casa. O data cu popularizarea produselor de tamplarie termoizolanta, una dintre operatiunile fruntase din sezonul cald este inlocuirea tamplariei vechi (satui fiind de ferestrele vechi prin care vantul sufla cu putere iarna) cu "termopane". Ce se intampla insa daca, atunci cand iti schimbi tamplaria, ai vrea sa-ti modifici forma sau dimensiunea golurilor ferestrelor? Deseori, proprietarii sunt nemultumiti de faptul ca ferestrele sunt prea mici si nu au suficienta lumina in casa sau ca acestea sunt mari si se cheltuiesc prea multi bani pentru plata energiei termice iarna.…

mai mult >
Colturi in bucatarie

Colturi in bucatarie

04 iulie, 2006

LA BLOC, DAR ALTFEL Criterii de amenajare si folosirea unghiurilor inchise Blocurile vechi au, de foarte multe ori, incaperi mici, iar bucatarile sunt constat modeste ca spatiu. Acum, dupa 30-40 de ani de la constructia multor blocuri, stilul de viata s-a schimbat, iar oamenii vor sa aiba mai mult loc pentru bucatarie. Asa ca nu e de mirare ca multi recurg la metoda de desfiintare a peretelui dintre camera de zi si bucatarie ori extind aceasta incapere si in zona balconului sau logiei inchise cu tamplarie PVC si geamuri termoizolante. Si totusi. dupa largirea bucatariei, in lipsa consultarii unui specialist, nu toti stiu cum sa aranjeze confortabil mobilierul si electrocasnicele mari. Cateva reguli de amenajare vor prinde bine pentru cei aflati in dificultatea de a gasi cea mai buna modalitate…

mai mult >
Cladirile rezidentiale impanzesc Capitala

Cladirile rezidentiale impanzesc Capitala

03 iulie, 2006

In primul trimestru al acestui an, in Bucuresti au fost eliberate aproape 300 de autorizatii de construire, conform datelor furnizate de Institutul National de Statistica. Cat priveste finalizarea locuintelor, in primele patru luni al anului, in Bucuresti au fost terminate 278 cladiri. La nivelul intregii tarii, in perioada ianuarie-martie, au fost construite 4.924 locuinte, in crestere cu 763 fata de perioada similara a anului trecut. Din fonduri de la buget au fost ridicate 216 locuinte, iar numarul locuintelor finalizate din fondurile populatiei a fost mai mare cu 991 fata de trimestrul I 2005, aceasta categorie continuand sa detina ponderea cea mai mare, 90,3 %, din totalul locuintelor terminate. Cu privire la cladirile rezidentiale, in primul trimestru al acestui an s-au eliberat 6.980…

mai mult >
Distrigaz a demarat inspectii la centralele de apartament

Distrigaz a demarat inspectii la centralele de apartament

03 iulie, 2006

Un ordin al Ministerului Economiei si Comertului privind obligativitatea verificarii tuturor centralelor de apartament a intrat in vigoare la 1 iulie, a declarat directorul tehnic al Distrigaz Sud, Adrian Constantinescu. Tariful de verificare a unei instalatii de utilizare a gazelor naturale stabilit de Distrigaz Sud SA pentru un sigur punct de ardere este de circa 160.000 lei vechi, acesta fiind platit de fiecare client casnic. Verificarea se face la maximum doi ani, clientii avand obligatia sa plateasca acest tarif mediu stabilit de societatea de gaze, a precizat Adrian Constantinescu. Revizia instalatiei de utilizare a gazelor naturale se face la maximum zece ani, tariful pentru fiecare punct de ardere avand un pret mediu de peste 275.000 lei vechi. Oficialul Distrigaz Sud a precizat ca…

mai mult >