Noutati

Vilele vechi isi pot dubla valoarea dupa renovare

Vilele vechi isi pot dubla valoarea dupa renovare

26 iunie, 2006

Pentru cei cu bani multi, achizitia unei vile vechi in Bucuresti reprezinta o solutie tot mai preferata pentru sporirea castigurilor. "Vilele nerenovate ofera conditii mai avantajoase pentru investitori, respectiv un pret de achizitie mai scazut cu 300-500 euro/mp, in timp ce costurile lucrarilor de renovare, in functie de standardul urmarit (si daca implica sau nu si consolidare), variaza intre 100 si 300 euro/mp. Pentru vilele cu arhitectura deosebita si declarate monument, preturile si costurile de renovare difera", explica analistii imobiliari ai agentiei Esop. Astfel, valoarea caselor poate creste dupa modernizare cu 35-70%, iar pentru cladirile istorice, cu valoare de monument, pentru care renovarea se face prin pastrarea stilului initial, se poate dubla sau chiar mai mult. "Aceste vile…

mai mult >
Aproape nicio sansa pentru cei tineri

Aproape nicio sansa pentru cei tineri

23 iunie, 2006

NE-AM INTERESAT PENTRU TINE Cititi care sunt orasele unde se construiesc cartiere de locuinte pentru tineri si care este chiria lunara pentru acestea. Chiriasii apartamentelor au posibilitatea de a deveni proprietari in timp. In Romania, situatia locuintelor pentru tineri este dezastruoasa. Mii de tineri cu probleme sociale si-au depus dosarul pentru obtinerea unei locuinte, la primarie si asteapta ziua cand vor primi un raspuns favorabil. Pentru unii fericita zi vine dupa ani lungi de asteptare, pentru altii nu vine niciodata. Primariile spun ca nu mai sunt bani pentru construirea acestor locuinte, edilii avand proiecte mult mai importante. In Bucuresti, in Sectorul 1 si Sectorul 5 nu s-au mai construit de ani buni locuinte pentru tineri. Cei care au depus dosarele la aceste primarii asteapta…

mai mult >
Chiriile sau jecmaneala organizata

Chiriile sau jecmaneala organizata

23 iunie, 2006

Cei care, din diverse motive, sunt nevoiti sa locuiasca platind chirie sunt pur si simplu ingroziti de preturile in continua crestere, care au atins deja cote insuportabile. Aparent, dar numai aparent, valoarea chiriilor este stabilita pe o piata libera. Oferta e mica, cererea mare, proprietarii cer si obtin chirii fabuloase. Este incredibil, dar in Bucuresti s-a ajuns la 300 de euro pentru o garsoniera jegoasa, intr-un cartier marginas. Tupeul proprietarilor, in loc sa fie temperat este alimentat de catre agentii imobiliari care incaseaza pe langa comision si valoarea chiriei pe o luna. Un apropiat imi povestea ca in tentativa de a inchiria un apartament cu doua camere a fost plimbat pe la trei-patri "vizionari" in niste blocuri in care iti era frica sa intri si in apartamente in care iti…

mai mult >
Iasiul are nevoie de investitii imobiliare

Iasiul are nevoie de investitii imobiliare

23 iunie, 2006

Specialistii imobiliari ieseni le recomanda oamenilor de afaceri sa investeasca in construirea de locuinte si spatii pentru birouri in Iasi. Daca, dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, brokerii se asteapta la dublarea chiriilor pentru apartamente, nu acelasi lucru se va intampla si cu pretullocuintelor. "Iesenii sunt din ce in ce mai pretentiosi in ceea ce priveste achizitionarea locuintelor", spun brokerii imobiliari din Iasi. Potrivit lui Gelu Savin, senior broker la o companie imobiliara, cele mai multe cereri pe piata imobiliara din Iasi nu mai sunt cele pentru apartamentele cu o camera, ci locuinte cu o suprafata cat mai mare. "Iesenii isi indreapta atentia mai ales asupra apartamentelor cu trei camere. Mai mult, exista din ce in ce mai multe cereri pentru case", a declarat Gelu…

mai mult >
Pretul energiei termice va creste, din iulie, cu circa 5%

Pretul energiei termice va creste, din iulie, cu circa 5%

22 iunie, 2006

Preturile locale de referinta pentru energia termica livrata populatiei, care vor intra in vigoare la data de 1 iulie, vor fi in medie cu 5% mai mari decat actualul nivel, stabilit de Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) ca pret national de referinta. Preturile locale de referinta vor inlocui, la 1 iulie, tariful national de referinta pentru energia termica, de 107,5 lei pe gigacalorie, potrivit unui proiect de ordonanta de guvern elaborat de ANRE. ANRE va stabili nivelul tarifelor reglementate pentru fiecare localitate in parte, pe baza costurilor de productie a energiei termice la nivel local Sursa: Gardianul

mai mult >